ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ναι, διάολε, το άξιζε!

Θα ήταν αμαρτία από τον Θεό αν ο Ολυμπιακός δεν κέρδιζε αυτό το ματς! Κόντρα στην ατυχία του όμως βρήκε τα ψυχικά αποθέματα για να πάρει την νίκη και να κάνει το σπουδαίο βήμα πρόκρισης στους ομίλους του Champions League.

Εντάξει. Στο ποδόσφαιρο το έχουμε δει, το έχουμε πει και γνωρίζουμε καλά αυτόν τον σιχαμένο – όταν πρόκειται για την περίπτωσή μας – άγραφο νόμο που θέλει την ομάδα που χάνει τις ευκαιρίες να δέχεται το τέρμα. Ο Ολυμπιακός για 42 λεπτά ήταν εξαιρετικός αλλά στάθηκε απίστευτα άτυχος σε όλες τις ευκαιρίες που του δόθηκαν. Κι αυτό γιατί είτε ο Μπεν δεν σημάδευε σωστά, είτε γιατί ο Σλούγκα είχε… σεληνιαστεί και έβγαζε ότι πήγαινε προς την εστία του. Ακόμη κι αυτό το τετ-α-τετ του Σεμπά που θα μπορούσε να είχε “γράψει” και μετά από την κόντρα, ο πορτιέρο της Ριέκα είχε τη τύχη με το μέρος του!

Kαι ξαφικά ο Ολυμπιακός, σε μία από τις λιγοστές επισκέψεις της Ριέκα στα καρέ του, βρέθηκε πίσω στο σκορ. Και κάπου εκεί σκέφτεσαι το κλασσικό κλισέ “ο νόμος του ποδοσφαίρου” που το σκέφτεσαι και βρίζεις από μέσα σου Θεούς και δαίμονες που σου έτυχε…

Σαφώς και το παιχνίδι δεν είχε τελειώσει αλλά ένα τέτοιο γκολ πριν το ημίχρονο και με δεδομένη την επιθετική ατυχία μπορεί να σε “ρίξει” ψυχολογικά. Ούτε όμως οι παίκτες ούτε ο κόσμος έπεσαν.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός κατάφερε να βρει δίχτυα με τον Φορτούνη να δίνει πάσα “πάρε – βάλε” στον Οτζίτζα – Οφόε λίγα δευτερόλεπτα μόνο μετά την είσοδό του. Δεν ήταν μόνο το γκολ που ξεσήκωσε τον κόσμο αλλά και ο πανηγυρισμός του σκόρερ, που έδωσε έξτρα ώθηση. Γιατί φάνηκε πως το πίστευαν και το ήθελαν οι παίκτες όσο και ο κόσμος.

Και τα παιχνίδια δεν τα εγκαταλείπουν μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. Αυτό έκανε ο Ολυμπιακός. Αργά και σταθερά όσο πλησίαζε το τέλος, ο πρωταθλητής μας ανέβαινε όλο και πιο ψηλά στην περιοχή του Σλούγκα και πέτυχε αυτό που ήθελε. Ένα γκολ που έδωσε προβάδισμα στο ματς, τον πρώτο λόγο για την πρόκριση και ένα γκολ που, διάολε, το άξιζε με την εικόνα του παιχνιδιού αλλά και με τις ευκαιρίες που είχε χάσει.

Για αυτό το λόγο και το “ξέσπασμα” τόσο σε αγωνιστικό χώρο όσο και εξέδρα! Ήταν το γκολ που πρόσμεναν όλοι για να πανηγυρίσουν όπως του άρμοζε.

Έτσι λοιπόν, ο Ολυμπιακός έκανε το τρίτο από τα τέσσερα συνολικά βήματα ποτ απομένουν για να βρεθεί ξανά στους ομίλους του Champions League!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button