ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νίκησε η… ατυχία, προκρίθηκε ο Θρύλος

Στο 1-1 “κόλλησε” ο Ολυμπιακός με τον Κισσαμικό στο γήπεδο των Περιβολιών στα Χανιά, σε αγώνα που έγινε στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Κυπέλλου Ελλάδος. Οι πρωταθλητές είχαν σκόρερ και πάλι τον Ούρος Τζούρτζεβιτς (29′) που πραγματοποίησε και δεύτερη πολύ καλή εμφάνιση ύστερα από το ματς με την Κέρκυρα. Παράλληλα όμως, ήταν και πολύ άτυχος αφού είχε και ένα δοκάρι πέντε λεπτά μετά την επίτευξη του τέρματός του και άλλο ένα στο τελευταίο λεπτό του αγώνα!

Ο Αποστολίδης ισοφάρισε για τον Κισσαμικό σε 1-1, σκορ που ήταν και το τελικό του αγώνα. Ωστόσο σε συνδυασμό με τις νίκες στους αγώνες απέναντι σε Αστέρα Τρίπολης και Αχαρναϊκό, ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος. Καλή εμφάνιση από τον νεαρό Λάμπρου, επέστρεψε στην βασική ενδεκάδα ο Μπεν.

Το παιχνίδι:

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Τάκης Λεμονής παρέταξε τον Ολυμπιακό με πολλές αλλαγές, προκειμένου και να ξεκουράσει αρκετούς από τους βασικούς ποδοσφαιριστές του, αλλά και να δώσει ευκαιρίες στους νέους. Έτσι κάτω από τα δοκάρια έκατσε ο Καπίνο, με τον Φιγκέιρας δεξιά στο άκρο της άμυνας και τον Λάμπρου αριστερά. Δίδυμο στόπερ ήταν οι Ένγκελς με Νικολάου. Στα χαφ έπαιξαν οι Ζιλέ με τον Μάρτινς και μπροστά τους ο Ανδρούτσος. Στα “φτερά” αριστερά έπαιξε ο Μπεν και δεξιά ο Καρσελά, με τον Ούρος Τζούρτζεβιτς επιθετική αιχμή του δόρατος.

Οι πρωταθλητές μπήκαν αρκετά ορεξάτοι στο ματς και μόλις στο 8ο λεπτό έφτασαν κοντά στο 1-0 με τον Μπεν να κινείται ωραία και να πιάνει ένα σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και τον Παπαδόπουλο να διώχνει σε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα υπήρξε φάση διαρκείας στα καρέ του Κισσαμικού, με τον Τζούρτζεβιτς να σουτάρει, την μπάλα να κοντράρει πάνω στον Τόλι, και στην συνέχεια ο Καρσελά σούταρε ξανά για να αποκρούσει ο Παπαδόπουλος ασταθώς και τελικά ο Ανδρούτσος από κοντα να στέλνει με πλασέ την μπάλα άουτ.

Ούρος και… έγραψε!

Η πίεση του Ολυμπιακού τελικά απέφερε καρπούς στο 29′ όταν ο Μπεν σέντραρε από αριστερά, ο Ζιλέ έστρωσε με κεφαλιά στον Τζούρτζεβιτς κι αυτός με δυνατό σουτ δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-1. Ο Σέρβος μάλιστα παραλίγο να πετύχει και δεύτερο τέρμα αλλά η κεφαλιά που έπιασε μετά τη σέντρα του Φιγκέιρας από δεξιά σταμάτησε στο δοκάρι. Το 0-1 ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός συνέχισε να κάνει το παιχνίδι του και να ψάχνει να δημιουργήσει ρήγματα από τα πλάγια. Ωστόσο στο 68ο λεπτό οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έφεραν το ματς στα ίσα. Ο Αποστολίδης πάτησε στην περιοχή του Καπίνο από δεξιά και με σουτ νίκησε τον διεθνή πορτιέρο των πρωταθλητών.

Ο Τάκης Λεμονής θέλησε να δώσει φρεσκάδα στην επιθετική του γραμμή περνώντας τον Μάρκο Μάριν στο 79′ που προήλθε από πολύ καλή εμφάνιση στο ματς με την Κέρκυρα. Παρά ταύτα, ο Ολυμπιακός ήταν και άτυχος, αφού στο 94′ ο Ούρος Τζούρτζεβιτς βρέθηκε μέσα στην περιοχή, στόπαρε όμορφα και με ένα εντυπωσιακό γυριστό έστειλε ξανά την μπάλα στο δοκάρι και τα έβαλε με την τύχη του! Το 1-1 ήταν και το τελικό σκορ στον αγώνα, το οποίο σε συνδυασμό με τις νίκες κόντρα στον Αστέρα και στον Αχαρναϊκό του έδωσε την πρόκριση στην επόμενη φάση.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τ. Λεμονής): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ζιλέ, Μάρτινς, Μπεν, Ανδρούτσος (79′ Μάριν), Καρσελά, Ένγκελς, Νικολάου, Λάμπρου (74′ Σισέ), Τζούρτζεβιτς

Κισσαμικός (Γ. Πετράκης): Παπαδόπουλος, Τόλι, Παντελάκης, Ζιούλης, Σερβιλάκης, Μεγαρίτης, Γκίνη, Αποστολίδης, Βρεττός, Χαλκιαδάκης (73′ Ντάγκρας), Νικόλτσης (61′ Τασιούλης)

Σχετικά Άρθρα

Back to top button