ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μόνο Σπανούλης Ρεεε!!!!

H πίκρα για τον χαμένο τελικό του Κυπέλλου από την ΑΕΚ, συγνώμη, αλλά δεν καταπίνεται εύκολα, ακόμα και μετά από μία σπουδαία νίκη στην Ευρωλίγκα.  Ομως,ξεπερνώντας αυτό το θέμα δεν μπορώ παρά να πάω στην πιο κοντινή εκκλησία και να ανάψω ένα κεράκι στο ύψος του Βασίλη Σπανούλη. Αυτού του μεγάλου αθλητή, αυτού του τρανού παραδείγματος αφοσίωσης-πίστης-εργατικότητας. Αυτού ακόμα και του…εγωιστή που όμως στα 36 του παίζει σαν 22 αρης. Αυτού που σε κάθε ματς τα δίνει όλα.

Οι Μπουλς ,στα καλά τους χρόνια, είχαν τον Τζόρνταν και τα χρήσιμα εργαλεία. Ο Air ακόμα και όταν άρχισε να μεγαλώνει ,δεν σταματούσε να θέλει να κάνει πάντα το μεγάλο και τελευταίο σουτ. Ακόμα και στους Ουίζαρντς στην 3η του επιστροφή.

Ο Σπανούλης, όσο είναι καλά και πατάει καλά ,ζωή να χει, πάντα θα παίρνει το τελευταίο σουτ. Και ακόμα και αν μερικές φορές ίσως νιώθει ότι δεν μπορεί, αισθάνεται ότι πρέπει να το κάνει. Αλλες φορές θα του βγαίνει ,άλλες όχι. Στο ματς με την ΑΕΚ, πήγε να βάλει ένα απο τα γνωστά τρίποντα αλλά δεν του έκατσε.

Σήμερα, αν ο Σπανούλης δεν έβαζε αυτούς τους 7 πόντους στο τέλος, με τον ένα πόντο διαφοράς τότε δεν ξέρω τι θα γινόταν.

 ΟΛΟΙ ΨΑΧΝΟΥΝ …ΣΠΑΝΟΥΛΗ

Αν υπήρχε τρόπος να “διαβάσουμε” τις σκέψεις των παικτών, ακόμα και του Σφαιρόπουλου στα …δύσκολα,μία θα ήταν η λέξη που κυριαρχεί..Σπανούλης …..Καλός ο Πρίντεζης, μάγκας ο Παπανικολάου, αλάνι ο Παπαπέτρου, αλλά ακόμα και στο βίντεο της πρωτοχρονιάς που κάποιοι, ακόμα και ο Μιλουτίνοφ δεν έφταναν να βάλουν το αστέρι, το …κρίσιμο σουτ το έβαλε ο Σπανούλης και το ..αστέρι του Χριστουγεννιάτικου δένδρου πήγε στη θέση του.

Που είναι ρε παιδιά οι Αμερικάνοι; Ο Μακ λίν ,τέσσερα ματς είναι εκτός ,λές και  τον έχει αντικαταστήσει ο …δίδυμος αδερφός του που δεν ξέρει μπάσκετ. Ο Ρόμπερτς παίζει λίγο χειρότερα απο την 10χρονη κόρη μου που τώρα μαθαίνει μπασκετ, ο Τόμπσον μου θυμίζει παλαιμαχο 40 αρη,μιας και την μπάλα δεν του τη δίνουν ούτε οι συμπαίκτες του και ο ίδιος μοιάζει ..ανήμπορος.

 ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΜΠΡΑΟΥΝ

Και ερχόμαστε στον Μπόμπι Μπράουν. Μιλάμε για παικτάρα,μιλάμε για Killer ,μιλάμε για εμπειρία και για ένα παίκτη που δεν κωλώνει να κάνει το τελευταίο σουτ .

Αλλά θα αποδειχθεί …μετριότητα και αυτός, όπως και ο Γκριν, αν ο Ολυμπιακός δεν έχει επιθετικές λύσεις, Plan b  και Plan c και αν ο Σφαιρόπουλος  δεν βρεί τρόπο να χωρέσει και τους δύο μέσα στην ομάδα. Να τους βρει ρόλους και όλοι μαζί να βοηθήσουν τον Ολυμπιακό.

Ο Μπράουν ,δεν είναι ο Ιησούς  με ένα άγγιγμα να αλλάξει τα πράγματα, αλλά με την παρουσία του μπορεί να προσδώσει πολλά θετικά και στο σκοράρισμα ,αλλά και στη δημιουργία. Αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει πρώτα να βοηθηθεί από τον προπονητη, αλλά και την ίδια την ομάδα.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button