ΠΟΛΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μόνο περηφάνια για τις κοριτσάρες

Μόνο περηφάνια για αυτά τα κορίτσια! Οι ερυθρόλευκες με ψυχή χιλίων λεόντων, κοίταξαν στα μάτια στην παντοδύναμη Σαμπαντέλ, όμως αν και βρέθηκαν μια ανάσα από την νίκη, με δυο απανωτά τέρματα, οι Ισπανίδες έκαναν την ανατροπή και τελικά πανηγύρισαν το βαρύτιμο τρόπαιο κερδίζοντας με 13-11.

Οι παίκτριες του Χάρη Παυλίδη, μπήκαν στην πισίνα του Can Llong, χωρίς το άγχος του φαβορί, αγωνίστηκαν με ψυχή, πάθος και αυταπάρνηση, «έπνιξαν» με την άμυνα τους την «οικοδέσποινα», ομάδα της Σαμπαντέλ, αλλά στο τέλος λύγισαν μέσα σε μια καυτή έδρα.

Ο Ολυμπιακός έφτασε πολύ κοντά στο τέταρτο ευρωπαϊκό, είχε τον έλεγχο του αγώνα στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης αλλά ένα νεκρό διάστημα στα τελευταία λεπτά, επέτρεψαν στις γηπεδούχες, που δεν έχουν χάσει κανέναν εντός έδρας ευρωπαϊκό τελικό, να μετατρέψουν το 8-11 σε 13-11 και να κατακτήσουν το τρόπαιο.

Το τέταρτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στο πόλο γυναικών θα είχε έρθει αν τα σφυρίγματα των διαιτητών του τελικού η Γερμανίδα Μάους και ο Ρώσος Ναούμοφ   δεν ευνοούσαν την γηπεδούχο  Σαμπαντέλ, μιας και όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια  στην Ευρωλίγκα γηπεδούχος δεν έχει χάσει κούπα.

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, έδωσαν τον δικό τους παλμό στην πισίνα του Σαμπαντέλ, καθώς δεν σταμάτησαν στιγμή να τραγουδούν, για τις παίκτριες του Θρύλου ακόμα και μετά την απονομή των μεταλλίων.

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 4-3, 2-3, 5-2

Σαμπαντέλ – Ολυμπιακός 13-11 (2-3, 4-3, 2-3, 5-2)

Σαμπαντέλ: Έστερ Ράμος, Ορτίθ Ρέγιες 1, Έσπαρ Α. 1, Ορτίθ Μουνιόζ 3, Φάρε Κολομίνα Γκ., Στέφενς 1, Κορντόμπες, Γκαρθία Γοδόι 1, Φόρκα 2, Νιούσουλ Κ. 4, Ντόμενεχ, Λέιτον, Φάρε Κολομίνα Α.

Ολυμπιακός (Χάρης Παυλίδης): Σταματοπούλου, Πλευρίτου Ελ. 2, Έγκενς, Ελευθεριάδου 1, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 1, Πλευρίτου Μ., Γκόφερς, Μπάκλινγκ 4, Τσουκαλά 2, Μυριοκεφαλιτάκη, Δουρέκα Στ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button