ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μόνο για τον Έφηβο και για κανέναν άλλο…

Εδώ και μερικές ημέρες, όσο δηλαδή πλησιάζουμε προς το ντέρμπι της Τούμπας που θα διεξαχθεί απόψε ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ έχουν αρχίσει να γράφονται πάρα πολλά, ειδικά στα social media, εκεί που συνήθως τα… μεγέθη των γραφομένων κυμαίνονται από… μακρύ μέχρι κοντό!!!

Αρχικά γνωρίζουμε πως αρκετές φορές τα social media έχουν αναδειχθεί σε “προπονητές του πληκτρολογίου” ή “καφενές του πληκτρολογίου”. Κοινώς, ο καθένας γράφει ότι τον φωτίσει ο Θεός. Ο καθένας γράφει ότι κατεβάζει η κούτρα του, μόνο και μόνο επειδή απλά το σκέφτηκε εκείνη την ώρα, δίχως να κάνει δεύτερες σκέψεις. Και μετά βρίζει και το internet που δίνει την δυνατότητα στον καθένα να γράφει το μακρύ του και το κοντό του, ενώ ο ίδιος μπορεί και να πάτησε το ρημαδοκουμπί με την δημοσίευση ένα λεπτό νωρίτερα!

Δύο περιπτώσεις έχουν δει τα ταπεινά και… καταπονεμένα ματάκια μας!

Αρκετοί αναφέρονται στο ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού, αλλά δεν είναι με την ομάδα μας. Υποστηρίζουν άλλη ομάδα, εκείνη με τον άλλο δικέφαλο αετό, τον κιτρινόμαυρο. Και αναφέρονται με τα πλέον “κολακευτικά” λόγια στην ομάδα μας που ξαφνικά εκτίμησαν και θεωρούν ότι μπορεί να φύγει νικήτρια από την Τούμπα. Γιατί είναι, λένε, καλύτερη από τον ΠΑΟΚ. Αυτοί βέβαια που τα γράφουν είναι οι ίδιοι εκείνοι που έγραφαν τα εξ’ αμάξης μετά τις νίκες της Ένωσης επί του Ολυμπιακού. Ξαφνικά τώρα μετατράπηκαν σε αντικειμενικούς φιλάθλους.

Από την άλλη υπάρχουν (ίσως το πιο θλιβερό) Ολυμπιακοί που λένε “καλύτερα να νικήσουμε και άμα δεν το πάρουμε στο τέλος, να πάρει η ΑΕΚ το πρωτάθλημα παρά ο ΠΑΟΚ”. Ή το ανάποδο.

Στην πρώτη περίπτωση δεν θα σχολιάσουμε κάτι. Είναι απόλυτα φυσιολογικό, ο κάθε ΑΕΚτζής, που θέλει να περάσει μπροστά στη βαθμολογία και που θέλει να κατακτήσει το πρωτάθλημα, να επιθυμεί την νίκη του Ολυμπιακού. Από το 1994 περιμένουν άλλωστε!

Η δεύτερη περίπτωση όμως, απλά δεν υπάρχει! Είναι δυνατόν να το διαβάζουμε αυτό από Ολυμπιακούς; Δηλαδή τί; Να κερδίσει ο Ολυμπιακός τον ΠΑΟΚ έτσι ώστε αν δεν πάρει ξανά το πρωτάθλημα να το πάρει η ΑΕΚ για να μην το πάρει ο ΠΑΟΚ; Ή να χάσουμε για να το πάρει ο ΠΑΟΚ και όχι η ΑΕΚ; Επόμενο βήμα δηλαδή είναι να πάμε και incognito στην απονομή να χαιρόμαστε που δεν το πήρε ο ένας ή ο άλλος;

Είμαστε με τα καλά μας; Ο Ολυμπιακός παίζει μόνο για την Ιστορία του, μόνο για τον κόσμο του και μόνο για το σήμα στην καρδιά. Για τον δαφνοστεφανωμένο Έφηβο. Για αυτά πρέπει να παίζει. Έτσι διδάσκει η ιστορία του. Για κανέναν άλλον. Ούτε για να κάνει το χατίρι σε καμία ΑΕΚ ούτε για να κάνει το χατίρι σε κανέναν ΠΑΟΚ. Κι αν τελικά το πρωτάθλημα χαθεί, που είναι μέσα στο πρόγραμμα κι αυτό, ας το δεχθούν μερικοί που μεγάλωσαν μέσα στα “πούπουλα” των τροπαίων εδώ και 19 χρόνια χάρη στον Ολυμπιακό του Σωκράτη Κόκκαλη και του Βαγγέλη Μαρινάκη, δεν κοιτάμε ποιος το πήρε για να χαρούμε περισσότερο ή λιγότερο. Αλλά κοιτάμε τι θα πρέπει να κάνουμε για να το ξαναπάρουμε πίσω. Μόνο αυτό.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button