ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΠΟΛΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μπορούσε την νίκη, έφυγε με ισοπαλία

Με θετικό αποτέλεσμα μέσα σε μια από τις πιο δυνατές έδρες της Ευρώπης, ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Champions League η ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού. Ο Θρύλος αναδείχθηκε ισόπαλος 7-7 με τη Μπαρτσελονέτα στην πισίνα Σαν Σεμπαστιά στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του Α’ ομίλου σε ένα ματς όπου φανέρωσε τις μεγάλες προοπτικές που έχει και τη φετινή σεζόν. Οι Πειραιώτες που πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση θα μπορούσαν να φύγουν και με τη νίκη αφού μετά τη σπουδαία ανατροπή στο 4ο οκτάλεπτο, προηγήθηκαν με 5-7, 2:40 πριν τη λήξη της αναμέτρησης. Στα τελευταία δυο λεπτά η ενισχυμένη φέτος Μπαρτσελονέτα η οποία τα τελευταία χρόνια έχει ηττηθεί μόνο από την Προ Ρέκο, κατάφερε να ισοφαρίσει σε 7-7.

Άμυνα από ατσάλι

Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στη Βαρκελώνη με εκπληκτική ενέργεια του Κώστα Μουρίκη από τη θέση του Φουνταριστού κρατώντας την ίδια ώρα τους γηπεδούχους χωρίς γκολ για περισσότερο από πέντε λεπτά. Το τέλος του πρώτου οκταλέπτου βρήκε τις δυο ομάδες ισόπαλες με 1-1. Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου οι Ισπανοί προηγήθηκαν για να έρθει και πάλι το παιχνίδι στα ίσα με σουτ βολίδα του Δερβίση από την περιφέρεια. Η Μπαρτσελονέτα πήρε εκ νέου το προβάδισμα λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου στην μοναδική κόντρα που μπόρεσε να βγάλει μέχρι εκείνο το σημείο (3-2).

Ο Αλέξανδρος Γούνας ισοφάρισε εκ νέου για τους “ερυθρόλευκους” στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου με τους δυο τερματοφύλακες να κρατάνε στις επόμενες φάσεις στα ίσα τις δυο ομάδες. Η Μπαρτσελονέτα εκμεταλλευόμενη τον παίκτη παραπάνω ανέκτησε το προβάδισμα με 4-3 ένα λεπτό πριν τη λήξη του τρίτου οκταλέπτου.

Προηγήθηκε με 7-5 και τελικά ισοπαλία

Η τελευταία περίοδος άνηκε στον Ολυμπιακό που αρχικά με τον Γενηδουνιά ισοφάρισε σε 4-4 για να προηγηθεί εκ νέου, για πρώτη φορά μετά την έναρξη της αναμέτρησης, με 5-4  με τον Δερβίση στην κόντρα. Οι “ερυθρόλευκοι” συνέχισαν την ψυχωμένη εμφάνιση και απέκτησαν προβάδισμα δυο τερμάτων με το γκολ του Κώστα Μουρίκη από το φουνταριστό και το εκπληκτικό γυριστό του Πάουλο Ομπράντοβιτς ο οποίος σημείωσε το 7-5 υπέρ του Θρύλου, 2:41 πριν το τέλος. Στη συνέχεια η Μπαρτσελονέτα μείωσε με το πέναλτι του Περόνε (2:23) και ιοσφάρισε με τον Λαρούμπ στον παίκτη παραπάνω σε 7-7 με το οποίο ολοκληρώθηκε το ματς.

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 2-1, 1-1, 3-4

Η διακύμανση:

1ο οκτάλεπτο: 0-1 Μουρίκης (3:43, φουνταριστός), 1-1 Περόνε (2:42, περιφέρεια).

2ο οκτάλεπτο:  2-1 Μαραλάχ (7:41, περιφέρεια), 2-2 Δερβίσης (5:40, περιφέρεια), 3-2 Φερνάντεζ (2:02, κόντρα).

3ο οκτάλεπτο: 3-3 Γούνας (4:40, περιφέρεια), 4-3 Μαραλάχ (1:07, π/π)

4ο οκτάλεπτο: 4-4 Γενηδουνιάς (5:53, π/π), 4-5 Δερβίσης (5:14, κόντρα), 5-5 Μαραλάχ (4:28, π/π), 5-6 Μουρίκης (3:47, φουνταριστός), 5-7 Ομπράντοβιτς (2:41, φουνταριστός), 6-7 Περόνε (2:23 πέναλτι), 7-7 Λαρούμπ (00:57, π/π)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης, Δελακάς, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης, Νικολαϊδης, Δερβίσης 2, Μουρίκης 2, Γούνας 1, Αργυρόπουλος, Ομπράντοβιτς 1, Γαλανόπουλος, Πρέκας, Γαβαλάς Σ.

Μπαρτσελονέτα: (Μάρτιν) Λόπεζ, Φαμέρα, Γρανάδος, Μουναρίζ, Βρλιτς, Λαρούμπ 1, Πολ, Φερνάντεζ 1, Ταχούλ, Περόνε 2, Μαλαράχ 3, Μπούστος, Λιναρές

Πηγή: osfp.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button