ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μπλατ: «Χάνει τη σεζόν ο Στρέλνιεκς»

Ο Ντέιβιντ Μπλατ ανέφερε ότι ο Στρέλνιεκς θα χάσει το υπόλοιπο της περιόδου, ενώ τόνισε πως δεν τον αφορούν οι παίκτες που δεν θέλουν να ανήκουν στον Ολυμπιακό.

Στην εξαιρετική απόδοση και τον υψηλό βαθμό συγκέντρωσης που παρουσίασε ο Ολυμπιακός στο κλειστό του ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ στάθηκε ο Ντέιβιντ Μπλατ.

Με τον Αμερικανοϊσραηλινό προπονητή να αναφέρεται και στον νεοαποκτηθέντα Γουίλ Τσέρι, σημειώνοντας ότι ο Γιάνις Στρέλνιεκς θα χάσει το υπόλοιπο της εφετινής σεζόν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ντέιβιντ Μπλατ στη συνέντευξη Τύπου:
– Για το παιχνίδι με την ΑΕΚ: «Ήταν ένα καλό και ανταγωνιστικό παιχνίδι. Πιστεύω ότι παίξαμε καλά. Και οι δύο είχαν απουσίες και αυτό τις επηρέασε, αλλά ήταν ανταγωνιστικές και προσπάθησαν να κερδίσουν. Νομίζω ότι τις δύο τελευταίες εβδομάδες η ομάδα μου έπαιξε πολύ καλό μπάσκετ και αυτό δείχνει το χαρακτήρα που έχουν οι παίκτες που είναι εδώ και όχι αυτοί που λείπουν. Το τονίζω αυτό. Δεν με αφορούν οι παίκτες που λείπουν επειδή δεν θέλουν να είναι εδώ».

– Για τον Τσέρι: «Μόνο καλά πράγματα έχω να πω για εκείνον, παρότι είναι στην ομάδα μόλις για 4 ημέρες. Είδατε πως μας βοήθησε και μας ανέβασε επίπεδο. Δεν είναι έκπληξη για μένα, τον είχα στους Καβαλίερς και έδειξε σήμερα τι μπορεί να προσφέρει. Είναι ωραίο να κοουτσάρεις παιδιά σαν κι αυτόν, έχει θετική ενέργεια και θα μας βοηθήσει».

– Για τους τραυματίες Στρέλνιεκς, Πρίντεζη: «Δυστυχώς ο Στρέλνιεκς δεν μπορεί να προπονηθεί εδώ και 8 εβδομάδες. Ήταν ένας αρκετά σοβαρός τραυματισμός και δεν μπορεί να επιστρέψει. Θα είναι καλά, αλλά δεν μπορεί να παίξει ξανά μαζί μας αυτή τη σεζόν, αφού ο Τσέρι πήρε τη θέση του. Ο Πρίντεζης πέρασε όλη την εβδομάδα με μυϊκούς σπασμούς, με τον ΠΑΟΚ έπαιξε μόνο για 8 λεπτά. Προσπάθησε να κάνει προπόνηση με την ομάδα, αλλά μετά από λίγα λεπτά έβγαινε εκτός γιατί πονούσε. Πιστεύω ότι τώρα θα έχει αρκετές ημέρες μπροστά του για να επιστρέψει».

– Για την αντίδραση που δείχνουν οι παίκτες του μετά τον αποκλεισμό από την Ευρωλίγκα: «Αυτό που βλέπω είναι μια γενική αντίδραση. Δεν είναι μυστικό ότι περάσαμε δύσκολες στιγμές. Και ακόμα δεν είναι εύκολες οι στιγμές. Αντί να σκύψουν το κεφάλι οι παίκτες μου, αποφάσισαν να έρθουν όλοι πιο κοντά και να σηκώσουν το κεφάλι. Ειλικρινά μου αρέσει πολύ να κοουτσάρω αυτή την ομάδα. Θα ήθελα να έχω τον Γιάνις και τον Γιώργο μαζί μας, αλλά μου αρέσει που προσπαθούμε. Από την αρχή της χρονιάς ήθελα να φέρω τον Τσέρι και θεωρώ ότι θα μας συμμαζέψει».

– Για το γεγονός πως στο σημερινό παιχνίδι δεν υπήρχαν οι καλύτεροι κατά τεκμήριο Έλληνες διαιτητές: «Νομίζω ότι η διαιτησία σήμερα ήταν υψηλού επιπέδου και πολύ καλή. Να με συγχωρήσετε αλλά θα σταματήσω να μιλάω για όλο αυτό το θέμα με τον Παναθηναϊκό. Κάθε φορά που μιλάω, είναι καλή μέρα για εσάς τους δημοσιογράφους… Νομίζω ότι η διαιτησία είναι σε καλό επίπεδο στην Ελλάδα. Πρέπει να διαχωριστεί η επιτροπή διαιτησίας από την ομοσπονδία, όπως συμβαίνει στις περισσότερες λίγκες. Πιστεύω ότι οι διαιτητές θα πρέπει να αφεθούν να κάνουν τη δουλειά τους αφού είναι σε καλό επίπεδο. Έχω κάνει… διπλωματική στη διαιτησία».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button