ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπλατ: «Κλειδί ο Τουπάν για τη νίκη»

Την εξαιρετική απόδοση του Αξέλ Τουπάν απέναντι στην Αναντολού Εφές επιβράβευσε στις δηλώσεις του ο τεχνικός του Ολυμπιακού Ντέιβιντ Μπλατ

 

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες στην Ευρωλίγκα επικρατώντας της Αναντολού Εφές, έχοντας κορυφαίο τον Αξέλ Τουπάν.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ στις δηλώσεις του εστίασε στην καταπληκτική απόδοση του Γ΄λαλου φόργουορντ

«Θα ήθελα να πω συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες. Ήταν ένα σπουδαίο παιχνίδι μπάσκετ. Ξέραμε πόσο καλή επιθετικά ομάδα είναι η Εφές και πόσο μεγάλη πρόκληση είχαμε να τους περιορίσουμε σε κάποιους τομείς του παιχνιδιού. Κάποιες φορές το καταφέραμε, άλλες όχι. Αυτό που κάναμε ήταν να μη χάσουμε την επιθετικότητά μας και το πνεύμα μας. Αυτό μας επέτρεψε να δώσουμε στους εαυτούς μας την ευκαιρία να κερδίσουμε. Μου φάνηκε και ίσως το είδατε και εσείς πως όταν ο κόσμος ήρθε στο γήπεδο κοντά στο ημίχρονο, λόγω του καιρού και της κίνησης, μας ανέβασαν και μας έδωσαν την ενέργεια που χρειαζόταν στην πιο κρίσιμη στιγμή του αγώνα. Θέλω να τους ευχαριστήσω γι’ αυτό. Είχα πει ότι για να μας υποστηρίξει ο κόσμος πρέπει κι εμείς να παίξουμε καλά και πιστεύω ότι το κάναμε. Στο ημίχρονο ήμουν έκπληκτος που είχαμε δεχτεί 34 πόντους. Αυτό που είχαμε πει είναι να αποφύγουμε τα λάθη και να παίζουμε άμυνα στο τρίποντο, αλλά κάναμε το αντίθετο. Η Εφές είχε 6/9 τρίποντα στη δεύτερη περίοδο και γι’ αυτό μειώθηκε η διαφορά», ανέφερε ο Αμερικανοϊσραηλινός τεχνικός.

Για τη σημασία της νίκης είπε: «Με ρώτησαν αν ήταν παιχνίδι-κλειδί και απάντησα και θα το ξαναπώ ότι κάθε παιχνίδι που κερδίζεις σε βάζει σε καλύτερη θέση για να προκριθείς και στη βαθμολογία. Αυτή τη στιγμή το σημαντικό είναι να κερδίζεις. Όχι ακόμη πού θα τερματίσεις στην κατάταξη. Όταν φτάσουμε στο σημείο της πρόκρισης, θα σκεφτούμε πιο μακριά, αλλά τώρα μετράνε οι νίκες. Το σημαντικό είναι πως κερδίσαμε μια πολύ καλή και ποιοτική ομάδα, όπως την Εφές».

Ερωτηθείς για το τι δείχνουν τα 18 επιθετικά ριμπάουντ, απάντησε: «Είναι συνδυασμός προσπάθειας, ισορροπημένης ομάδας και επίσης όταν κάνεις τόσα λάθη όσα εμείς στο δεύτερο ημίχρονο με τη Ζαλγκίρις, δεν μπορείς να πάρεις επιθετικό ριμπάουντ. Όταν δεν υπάρχει σουτ δεν υπάρχει επιθετικό ριμπάουντ. Έχουμε παίκτες με ενέργεια που θέλουν να πάνα στο επιθετικό ριμπάουντ».

Σχετικά με τον παίκτη που ξεχώρισε είπε: «Είχαμε έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και τον Παπανικολάου με 9. Όμως κλειδί ήταν ο Τουπάν. Μας έλειψε για αρκετό καιρό και ήταν πολύ καλός και στις δύο πλευρές του γηπέδου».

Για τη σημασία της καλής άμυνας ανέφερε: «Στο πρώτο και τέταρτο δεκάλεπτο ήμασταν δυναμικοί στην άμυνα και δεν χαρίσαμε επιθέσεις στον αντίπαλο. Ήμασταν αφοσιωμένοι και ενεργοί όπως θα έπρεπε να ήμασταν σε όλο το ματς. Αλλά τουλάχιστον ήμασταν για ένα κομμάτι του αγώνα. Μπορεί να φαίνεται εύκολο, αλλά απέναντί μας είχαμε μια ομάδα με πολλή ποιότητα που παίζει και καλά ομαδικά στην επίθεση».

Τέλος, για τον Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος και την πρόοδό του, επισήμανε: «Ένας ρούκι στην Ευρωλίγκα θα έχει σκαμπανεβάσματα. Είχε κάποια πολύ καλά παιχνίδια και σε άλλα δεν ήταν τόσο αποτελεσματικός. Αυτό συμβαίνει με κάποιον ρούκι. Πρέπει να συνεχίσει την προσπάθεια, να είναι καλός αμυντικά και αποτελεσματικός στην επίθεση. Έχει δείξει ότι μπορεί. Θέλουμε να γίνει πιο σταθερός».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button