ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μπέντο: “Απαιτητικό το ματς με τον ΠΑΟΚ”

O Πάουλο Μπέντο μίλησε στην κάμερα της Nova για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ,το οποίο χαρακτήρισε ως  απαιτητικό, ζητώντας -παράλληλα- από τον κόσμο που θα βρεθεί στο γήπεδο να απολαύσει το παιχνίδι.

Κύριε Μπέντο στο Περιστέρι στον αγώνα με τον Ατρόμητο, είδαμε την ομάδα σας να βγάζει χαρακτήρα για μία ακόμη φορά στη σεζόν, τη στιγμή κατά την οποία υπήρχε πίεση για θετικό αποτέλεσμα. Τελικά έχετε τον τρόπο να διαχειρίζεστε την πίεση προς όφελος της ομάδας σας;

“Πράγματι είναι μεγάλη η πίεση σε τέτοια παιχνίδια και ιδιαίτερα αυτό το διάστημα που έχουμε πάρα πολλά συνεχόμενα παιχνίδια. Όλα περνάμε μέσα από την αποθεραπεία μετά τον αγώνα, από το χρόνο ξεκούρασης που είναι πάρα πολύ λίγος και έως την προετοιμασία του επόμενου παιχνιδιού. Χρειαζόμαστε αυτήν την ηρεμία και αυτόν τον χρόνο όταν τελειώνουμε ένα παιχνίδι και προχωράμε στην προετοιμασία του επόμενου αγώνα. Αυτό από μόνο του δημιουργεί πολύ μεγάλη πίεση. Ιδιαίτερα με αποτελέσματα όπως αυτό με τον Πανιώνιο η πίεση είναι πιο μεγάλη. Και πράγματι οι παίκτες, γιατί δε μιλάω για τον εαυτό μου, είναι εκείνοι που αισθάνονται πολύ μεγάλη πίεση. Γιατί γνωρίζουν ότι από την απόδοσή τους θα εξαρτηθούν πάρα πολλά και θα επηρεάσουν πολλά στη συνέχεια για την ομάδα μας. Πρέπει να διαχειριστούν την πίεση. Προσπαθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να προετοιμάσουμε τα παιχνίδια σε οποιαδήποτε διοργάνωση και αν πρέπει να παίξουμε. Πράγματι, είναι δύσκολο να έχεις υποχρεώσεις κάθε τρεις – τέσσερις ημέρες σε όλες τις διοργανώσεις. Είναι κάτι που πρέπει να το διαχειριστούμε με τον καλύτερο τρόπο. Προσπαθώ να αφήνω πίσω όσο πιο γρήγορα γίνεται οποιοδήποτε παιχνίδι, όποιο αποτέλεσμα και αν είναι αυτό, ώστε να ξεκουραστούμε, να κάνουμε την αποθεραπεία μας και να ξεκινήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε την προετοιμασία μας για το επόμενο παιχνίδι. Θα πρέπει να καταλάβουμε πως η πίεση δεν βοηθάει σε κάτι, γιατί το πρόγραμμά μας είναι ήδη πιεστικό από μόνο του. Ήδη υπάρχει στους ποδοσφαιριστές αυτό το συναίσθημα. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να διαχειριστούμε”.

Δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για ανασύνταξη, καθώς ακολουθεί το κυριακάτικο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Θα ήθελα την άποψή σας για τον επόμενο αντίπαλό σας.

“Αυτό ακριβώς. Θα είναι ένα παιχνίδι πάρα πολύ δύσκολο και πολύ απαιτητικό. Θα παίξουμε με έναν αντίπαλο που πάντα μας δημιουργεί προβλήματα σε μία δύσκολη έδρα και σε αντίξοες συνθήκες. Είναι μια ομάδα η οποία δεν έχει σταματήσει τη μάχη της για την κατάκτηση του τίτλου. Πάντα προσπαθεί να μειώσει τη διαφορά. Πιστεύουμε πως δε θα σταματήσει και δε θα παραιτηθεί από την προσπάθειά της να κατακτήσει τον τίτλο. Είναι μία ομάδα η οποία επίσης προκρίθηκε από τους ομίλους στα νοκ αουτ του Γιουρόπα Λιγκ. Μία ομάδα η οποία όπως εμείς έχει προκριθεί στους ημιτελικούς του Κυπέλλου. Μία ομάδα η οποία έχει αυξήσει πάρα πολύ την ποιότητά της μετά την περίοδο των μεταγραφών. Έχει δυναμώσει. Έχει διατηρήσει τον προπονητή της μετά από πολλές δύσκολες στιγμές. Αυτό δείχνει πως στην ομάδα υπάρχει αυτοπεποίθηση. Και ο προπονητής έχει δείξει εμπιστοσύνη στους παίκτες. Επομένως η ομάδα είναι δυνατή. Θα πάμε να παλέψουμε απέναντι σε αυτόν τον αντίπαλο σε αντίξοες συνθήκες. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι κατά τη διάρκεια όλων των λεπτών του αγώνα. Εμείς θα κάνουμε όσο καλύτερα μπορούμε τη δουλειά μας. Θα πρέπει να ανταποκριθούμε στις δυσκολίες αυτού του αγώνα για να πετύχουμε το στόχο μας. Ο στόχος μας δεν είναι άλλος από την κατάκτηση των τριών βαθμών”.

Σας απασχολεί το γεγονός πως με τον Πανιώνιο και με τον Ατρόμητο η ομάδα σας δέχθηκε γκολ στην εκκίνηση του πρώτου και του δεύτερου ημιχρόνου αντίστοιχα;

“Ναι, αυτές είναι καταστάσεις που θα πρέπει να διορθωθούν και πράγματα που θα πρέπει να αποφύγουμε. Και οι δύο αυτές περιπτώσεις ήταν πράγματα που θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει. Δεν είναι φυσιολογικό να συμβαίνουν γιατί όπως ξέρουμε στη διάρκεια της χρονιάς δεν είχε συμβεί ξανά κάτι τέτοιο. Γιατί δεν είναι κάτι που συμβαίνει συνήθως. Το γκολ μπήκε γιατί ο επιθετικός αποφάσισε να ρισκάρει, στην περίπτωση του Πανιωνίου ένας ακραίος και χθες ένας παίκτης που δε βρισκόταν σε κανονική θέση και δε θα έπρεπε να μετρήσει το γκολ. Παρόλα αυτά εμείς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε αυτές τις καταστάσεις, να τις αποφεύγουμε. Είναι πράγματα που δεν πρέπει να συμβαίνουν. Θα πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε τόσο από άποψης σκεπτικού, αλλά και από άποψης τακτικής”.

Οι φίλοι του ΠΑΟΚ θα γεμίσουν την Τούμπα, ενώ οι τηλεθεατές των καναλιών novasports περιμένουν με μεγάλο ενδιαφέρουν το ντέρμπι. Θα θέλατε να στείλετε ένα μήνυμα προς όλους όσοι παρακολουθήσουν τον μεγάλο αγώνα της Κυριακής;

“Θέλω να πω στους φιλάθλους μας να απολαύσουν το παιχνίδι. Το ίδιο θα πω στους ποδοσφαιριστές, στους προπονητές, στον κόσμο, σε όλους. Να απολαύσουν αυτό το παιχνίδι. Το παιχνίδι αυτό θα το παίξουμε για να ευχαριστηθούμε πάνω από όλα και για να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να το κερδίσουμε. Θα πρέπει να μας υποστηρίζουν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ίσως θα πρέπει να αντέξουν σε κάποιες στιγμές του αγώνα όταν τα πράγματα μπορεί να μην πηγαίνουν καλά για εμάς. Πάνω από όλα, όμως, θέλω να απολαύσουν τον αγώνα και να τον αντιμετωπίσουν σαν αυτό που είναι, σαν μία γιορτή. Το ποδόσφαιρο είναι μία γιορτή. Παρόλη τη σημασία που μπορεί να έχει γιατί πρόκειται για ένα ντέρμπι ή παρόλη τη σημασία που μπορεί να έχει ένα άλλο παιχνίδι, θα πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι. Θα πρέπει να το αντιμετωπίζουμε σαν μία γιορτή, σαν ένα ωραίο θέαμα που θα πρέπει να το απολαύσουμε. Και σε καμία περίπτωση να μην το μετατρέψουμε σε πόλεμο. Αυτό είναι κάτι που θα το πω στους ποδοσφαιριστές μου. Σε καμία περίπτωση δε θέλω να χρησιμοποιηθεί ένας αγώνας ποδοσφαίρου για να εξυπηρετήσει άλλους σκοπούς. Θέλω να ζητήσω από τον κόσμο να το αντιμετωπίσει σαν αυτό που είναι, σαν έναν αγώνα ποδοσφαίρου. Θα πρέπει με τη δύναμή μας, τη θετική να βοηθήσουμε την ομάδα. Όμως, υπάρχουν στη ζωή πολύ πιο σημαντικά πράγματα να σκεφθεί κανείς. Για αυτό δε θα πρέπει ποτέ κανείς να χρησιμοποιεί έναν αγώνα ποδοσφαίρου για να εκδηλωθεί ένας «πόλεμος». Αυτό θα πρέπει να αποφύγουμε. Εύχομαι να δούμε έναν ωραίο αγώνα”.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button