ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Με το δεξί η Εθνική στο Eurobasket

Ποδαρικό στο Ευρωμπάσκετ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έκανε η Εθνική μας ομάδα μπάσκετ επικρατώντας της Ισλανδίας στην πρεμιέρα της διοργάνωσης με 90-61.

Το συγκρότημα του Κώστα Μίσσα κυριάρχησε από την αρχή στο παιχνίδι μετατρέποντάς το σταδιακά σε μία τυπική διαδικασία και “σβήνοντας” αρκετά γρήγορα το άγχος της πρεμιέρας στην “Χάσβαλντ Αρένα” του Ελσίνκι σε έναν υγιεινό περίπατο.

Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό για την εθνική, η οποία με το παιχνίδι της εγκλώβισε τους Ισλανδούς στην άμυνα και έτρεξε στον αιφνιδιασμό βρίσκοντας εύκολους πόντους. Στην δεύτερη περίοδο κάποια λάθη έδωσαν την δυνατότητα στους Ισλανδούς να μειώσουν την διαφορά (33-37), αλλά ένα ξέσπασμα στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου ξανάδωσε σημαντικό προβάδισμα στην Εθνική μας ομάδα.

Κάπως έτσι και δίχως να ρίχνει την απόδοσή της, το συγκρότημα του Κώστα Μίσσα έφτασε στο νικηφόρο 61-90 παίρνοντας την πρώτη νίκη στο Ευρωμπάσκετ.

Εντυπωσιακό παιχνίδι έκανε ο Γιώργος Πρίντεζης που σημείωσε 17 πόντους, ενώ καθοριστική ήταν η παρουσία του Παπανικολάου με 10 πόντους και τρία κλεψίματα. Πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε με 20 πόντους ο Παππάς.

Τα δεκάλεπτα: 10-26, 33-37, 45-61, 61-90
Ισλανδία (Πέντερσεν): Χέρμανσον 7, Στέιναρσον, Ακοχ 5, Μπάιρινγκσον 7 (4κλ.), Στέφανσον 7, Φρίντρικσον, Βίλιαλμσον 7, Γκούναρσον, Ερμολίνσκι 3 (5ασ.), Πάουλσον 21, Χλίνασον 2, Μπιόρνσον.
Ελλάδα (Μίσσας): Καλάθης 9, Μπουρούσης 7 (8ρ., 4ασ.), Σλούκας 5, Παππάς 20 (3κλ.), Παπαγιάννης, Πρίντεζης 17, Παπανικολάου 10 (3κλ.), Μάντζαρης 8, Αγραβάνης, Παπαπέτρου 5, Μπόγρης, Αντετοκούνμπο 9.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button