Κώστας ΠαλαιολόγοςΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Με πέναλτι στο 97’ κέρδισε η Σπόρτινγκ! (Video)

Με εύστοχη εκτέλεση από την άσπρη βούλα στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων, η προσεχής ευρωπαϊκή αντίπαλος του Ολυμπιακού «απέδρασε» με νίκη 3-2 από την έδρα της Φείρένσε, πετυχαίνοντας στο «5Χ5» στο πορτογαλικό πρωτάθλημα.Τα … χρειάστηκε η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, μέχρι να καταφέρει να κάμψει την σθεναρή αντίσταση της Φεϊρένσε εκτός έδρας με 3-2 και να πανηγυρίσει την πέμπτη διαδοχική της νίκη που τη διατήρησε εμόνη στην κορυφή του πορτογαλικού πρωταθλήματος.

Μάλιστα, η προσεχής ευρωπαϊκή αντίπαλος του Ολυμπιακού λίγες ημέρες πριν τον ερχομό της στον Πειραιά χρειάστηκε πέναλτι στο 97’, ώστε να διευρύνει το νικηφόρο της σερί.

Συγκεκριμένα, ο αμυντικός των γηπεδούχων Λουίς Ρόσα ανέτρεψε μέσα στην περιοχή της ομάδας του τον προωθημένο στόπερ των φιλοξενούμενων, Κόατες και ο Μπας Ντοστ -με εύστοχη εκτέλεση της εσχάτης των ποινών- λύτρωσε τα «λιοντάρια» (2-3).

 

Έδειξε πολλές αμυντικές αδυναμίες

Η εν λόγω αναμέτρηση ανέδειξε πολλές αμυντικές αδυναμίες για την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας,  Τα «λιοντάρια» , τα οοία παρατάχθηκαν με σχηματικό 4-2-3-1 από τον Ζόρζε Ζέσους, φανέρωσαν πολλές αμυντικές αδυναμίες επιτρέποντας στην γηπεδούχο ομάδα να πιστε΄ψει στην ανατροπή μετά το αρχικό 0-2, ενώ κα σε ορισμένες ακόμη περιπτώσις κινδύνευσαν άμεσα ακόμη και με τη ήττα.

Συμπερασματικά, ο Ολυμπιακός εφόσον εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες της πορτογαλικής ομάδας τη προσεχή τρίτη μπροστά στον πύριν κόσμο του, έχιε όλα τα φόντα να ξεκινήσει με νίκη την φετινή του περιπέτρια τη φάση των ομίωλν του Champions League.

Με «φουλ» επιθετικούς προσνατολισμούς ξεκίνησε η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας την αναμέτρηση, ωστόσο, η υπεροχή της καρποφόρης στο δεύτερο μέρος.

Στο 62’ ο Φερνάντες εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Κόατες έπιασε κεφαλιά και έδιωξε ο πορτιέρο των γηπεδούχων Σέρο, αλλά στην επαναφορά με ο ίδιος παίκτης με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Προτού προλάβουν οι παίκτε ςτης Φεϊρένσε να .. συνειδητοποιήσουν τί συνέβη, η Σπόρτινγκ ζευγλαρως τα τέρματά της. Συγκεκριμένα, στο 64’ από όμορφη πάσα του Μάρτινς, ο Μπρούνο Φερνάντες με όμορφοπλασέ έγραψε το 0-2

Οι γηπεδούχοι όμως δεν το έβαλαν κάτω. Από τη στιγμή, όπου συνειδητοποίησαν ότι η άμυνα της Σπόρτινγκ … έμπαζε, πίστεψαν στους εαυτούς τους και δικαιώθηκαν, φέρνοντα ςέστ ωκια προσωρινά το ματς στα ίσια

Στο 69’ ο Τιάγκο Σίλβα εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Ζοάο Σίλβα, με καρφωτή κεφαλιά μείωσε σε 1-2 για να ακολουθήσει η ισοφάριση στο 80’ με δυνατό διαγώνιο σουτ του Ετέμπο για το 2-2

Τελικά, όμως η νίκη χαμογέλασε στα «λιοντάρια» στο 97’]με τον τρόπο που προαναφέραμε

 

Τραυματίστηκε ο Πιτσίνι

«Πύρρεια» αποδείχθηκε για την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας η δύσκολη εκτός έδρας νίκη επί της Φεϊρένσε με 3-2, με την οποία οι «πράσινοι» διατηρήθηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο λόγος έχει να κάνει με τον τραυαμτισμό του Πιτσίνι. Ο Ιταλός μπακ αποχώρησε  τραυματίας   στο 23’ και πλέον η συμμετοχή του κόντρα στον Ολυμπιακό κρίνεται εξαιρετικά αμφίβολη.

Φεϊρένσε (Νούνο Σάντος): Σέκο – Σόνι, Μπρούνο Νασιμέντο, Φλάβιο, Κακούμπα – Μπαμπάνκο (75’ Λουίς Μασάντο), Κρις – Εντσον Παραΐμπα (84’ Ούγκο Σέκο), Τιάγκο Σίλβα, Ετέμπο (95’ Λουίς Ρόσα) – Ζοάο Σίλβα.

Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Ζόρζε Ζέσους): Ρουί Πατρίσιο – Πιτσίνι (23’ Αλαν Ρουίς, 85’ Μεντέιρος), Ματιέ, Κόατες, Τζόναθαν Σίλβα – Καρβάλο, Μπατάλια, Ζέλσον Μάρτινς, Μπρούνο Φερνάντες, Ακούνια (85’ Ντούμπια) – Ντοστ.

Δείτε τις καλύτερες στιγμές του αγώνα στο παρακάτω video

https://youtu.be/PkNK1UGvliE

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button