ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Με ηγέτη τον Μπίρτς καθάρισε την Μπάμπερκ

Ο Ολυμπιακός πέτυχε μία πολύ σημαντική νίκη με 83-77 επί της Μπάμπερκ φτάνοντας τις 14 νίκες. Μεγάλος πρωταγωνιστή ήταν ο Μπίρτς που πέτυχε 15 πόντους και είχε 14 ριμπάουντ αλλά και ο Σπανούλης που σημείωσε 15 πόντους και μοίρασε 6 ασίστ. Οι πρωταθλητές ξεκίνησαν δυνατά το πρώτο δεκάλεπτο επιβάλλοντας τον δικό του ρυθμό και χωρίς την παρουσία του Γιώργου Πρίντεζη που αντιμετώπισε πρόβλημα στην μέση.

Με τον Σπανούλη που έπαιξε πολύ καλή άμυνα τον Ζήση αλλά δίνοντας και λύσεις στην επίθεση και τον Μάντζαρη συμπαραστάτη προηγήθηκε με 11 πόντους διαφορά κλείνοντας το δεκάλεπτο με 24-13. Στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου η Μπάμπερκ και με τον Πρίντεζη να παραμένει στον πάγκο βελτίωσε την άμυνα της και στο 16′ κατέβασε την διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο στο -9 (32-23) με τον Χέκμαν. Οι πρωταθλητές βρήκαν όμως τον τρόπο να αντιδράσουν και με τους Μπρίτς και Γουότερς έκλεισαν το ημίχρονο με 41-32.

Η εικόνα του Ολυμπιακού στο τρίτο δεκάλεπτο παρέμεινε η ίδια με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να δίνει οδηγίες για καλύτερη αμυντική λειτουργία. Οι ερυθρόλευκοι με τον Λοτζέσκι να παίρνει πρωτοβουλίες κράτησαν το προβάδισμα μέχρι το τέλος αν και ο Ζήσης ήταν αυτός που κρατούσε την Μπάμπερκ στο παιχνίδι καθώς ο Μιλουτίνοβ με 4 φάουλ κάθισε στον πάγκο. Έτσι το δεκάλεπτο έκλεισε με τους ερυθρόλευκους να προηγούνται με 65-56.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Μπάμπερκ πίεσε ψηλά και σε συνδυασμό με κάποια σφυρίγματα που οδήγησαν τον Μιλουτίνοβ στον πάγκο με 5 φάουλ κατάφεραν να ροκανίσουν την διαφορά και να κάνουν τον αγώνα ντέρμπι. Στο 36′ με τρίποντο από τον Μίλερ η Μπάμπερκ μείωσε στους δυο (71-69). Οι ερυθρόλευκοι βρήκαν άμεσα την απάντηση με τον Μπίρτς που με προσωπικές του ενέργειες έκανε το (75-69) στο 37′.

Το φινάλε όμως και πάλι άνηκε στους Ερυθρόλευκους με τον Μπρίτς να κερδίζει αντιαθλητικό φάουλ και οι πρωταθλητές να σπάζουν την κακοδαιμονία τους με την Μπάμπερκ επικρατώντας τελικά με 83-77!

Τα δεκάλεπτα: 24-13, 41-32, 65-56, 83-77

Σχετικά Άρθρα

Back to top button