ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ

Με ειδήσεις και… αποκαλύψεις η εκπομπή “Μεγάλη μου αγάπη”

Με… ειδήσεις ξανά η «Μεγάλη μου Αγάπη»

Την αποκάλυψη της επιστροφής του Γιώργου Δερβίση στην ομάδα πόλο ανδρών επεφύλασσε ως έκπληξη για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού η εκπομπή του Ερασιτέχνη στο Κανάλι 1 του Πειραιά, κάτι που ανακοινώθηκε και επισήμως λίγο αργότερα από την επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου (www.osfp.org).  Η «Μεγάλη μου αγάπη» στάθηκε επίσης στον καταιγισμό μεταγραφών και ανανεώσεων σε όλες τις ομάδες του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. και φυσικά στην κινητήριο δύναμή του  που αποτελούν τα Μέλη του.

Στη «Μεγάλη μου Αγάπη» φιλοξενήθηκαν ο βοηθός προπονητής της ομάδας Βόλεϊ Ανδρών, Αντώνης Βουρδέρης και ο τεχνικός της ομάδας Παίδων, Κυριάκος Καμπερίδης που μίλησαν για την κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος από τους μικρούς «ερυθρόλευκους» και ο Team Manager του Κολυμβητικού και Επικεφαλής των Ακαδημιών, Σπύρος Μπιτσάκης ο οποίος αναφέρθηκε στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος Ελλάδας Κολύμβησης Εφήβων/Νεανίδων και στις γενικότερες επιτυχίες των Ακαδημιών του Συλλόγου.

Ακολουθούν αποσπάσματα των τριών συνεντεύξεων με τη σειρά που ακούγονται στη «Μεγάλη μου Αγάπη» (17/7/2017)…

Αντώνης Βουρδέρης: «Στόχος μας η σύνδεση Ακαδημίας και πρώτης ομάδας»

«Το πιο σημαντικό είναι ο τρόπος που ήρθε η επιτυχία των παιδιών. Κατέκτησαν δίκαια το πανελλήνιο πρωτάθλημα βόλεϊ παίδων, κυρίως γιατί ήταν ένα συλλογικό αποτέλεσμα. Ηταν νίκες της όλης της ομάδας και των προπονητών και όχι ενός ή δύο παικτών. Αυτό δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία στον τίτλο».

«Αξίζει να επισημάνουμε πως η παρουσία της ομάδας μας στην τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος ήταν άψογη από κάθε άποψη, Οργανωτικά, από θέματα συμπεριφοράς αλλά και από την αυταπάρνηση που έδειξαν τα παιδιά. Είχαμε αρκετούς τραυματισμούς στη διάρκεια των τριών αγώνων. Οι παίκτες μας έσφιξαν τα δόντια τους και προσπάθησαν πάρα πολύ. Συνολικά η εικόνα της ομάδας βόλεϊ παίδων του Ολυμπιακού ήταν εικόνα πρωταθλητή και αυτό με ενθουσίασε ακόμη περισσότερο».

«Στην τετράδα υπήρχαν ομάδες που βασίζονταν σε έναν ή δύο παίκτες και υπήρχε και η δική μας ομάδα, κυρίως, και ίσως ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, που βασίζεται σε όλους τους παίκτες συνολικά. Είδα όλους τους παίκτες μας να παίρνουν σχεδόν ίσες προσπάθειες και οι κερδισμένοι πόντοι να είναι μοιρασμένοι. Αρεσε πάρα πολύ αυτή η εικόνα που έδειξε ο Ολυμπιακός. Είναι αυτό που λέμε, η ομάδα των προπονητών και συγκεκριμένα η ομάδα του Κυριάκου Καμπερίδη. Ηταν ευδιάκριτο πως πίσω από αυτές τις εμφανίσεις κρύβεται πολλή δουλειά πολλών χρόνων».

«Το πανηγύρισαν με τη ψυχή τους αυτό το πρωτάθλημα τα παιδιά. Αφενός ο Ολυμπιακός είχε να κατακτήσει τον τίτλο στους παίδες από το 2009, αφετέρου είναι η επιβράβευση προσπαθειών τριών χρόνων. Αυτά τα παιδιά έχουν ξεκινήσει από πολύ μικρά στην Ακαδημία του Ολυμπιακού. Αυτές είναι μικρές λεπτομέρειες που δίνουν ιδιαίτερη αξία στον τίτλο».

«Τα τέσσερα χρόνια που βρίσκομαι στην ομάδα των ανδρών έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια, να παρακολουθούμε σιγά – σιγά τα παιδιά της Ακαδημίας μας, να δούμε ποια από αυτά μπορούν να προχωρήσουν και να βοηθήσουν την ομάδα ανδρών. Αυτό το πρόγραμμα κάθε χρόνο γίνεται όλο και πιο εντατικό με αποκορύφωμα τον εφετινό σχεδιασμό, σύμφωνα με τον οποίο θα αναλάβω εγώ προπονητής της Εφηβικής και της Παιδικής ομάδας. Θα υπάρχει δηλαδή το «άμεσο μάτι» της ανδρικής ομάδας στην Ακαδημία ώστε να βοηθήσουμε τα παιδιά να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα, ώστε να μπορέσουν να πλησιάσουν σε μερικά χρόνια την πρώτη ομάδα του συλλόγου. Από εκεί και πέρα γιατί να μην τα καταφέρουν και να μη γίνουν μέλος του ρόστερ της ομάδας ανδρών; Σε αυτό το πρόγραμμα, να υπάρχει δηλαδή άμεση σύνδεση της πρώτης ομάδας με την Ακαδημία,  είναι απολύτως θετικός και ο νέος μας τεχνικός ο κ. Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ. Μου είπε πως το έχει κάνει ξανά στο παρελθόν, του αρέσει να δουλεύει έτσι και θα στηρίξει αυτό το εγχείρημα. Να θυμίσω πως γίνεται με επιτυχία στην ομάδα βόλεϊ γυναικών του συλλόγου μας. Γιατί όχι λοιπόν, από εφέτος και στους άνδρες; Είμαστε σίγουροι πως και τα παιδιά θα επωφεληθούν, και η πρώτη ομάδα αλλά και το ελληνικό βόλεϊ γενικότερα».

«Ο κ. Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ είναι ένας καταξιωμένος τεχνικός και πολύ σοβαρός άνθρωπος. Μου έκανε εντύπωση πως δεν λέει πολλά και μεγάλα λόγια. Είναι πολύ σεμνός, ουσιαστικός και μεστός. Είναι οργανωτικός και πιστεύω πως θα κερδίσει πολλά ο Ολυμπιακός από την παρουσία του».

Κυριάκος Καμπερίδης: «Ο τίτλος είναι επιβράβευση της δουλειάς των παιδιών»

«Η κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Βόλεϊ παίδων αποτελεί την επιβράβευση της δουλειάς των ίδιων των παιδιών. Είναι το επιστέγασμα της προσπάθειας του ίδιου του Ολυμπιακού που συνεχίζει να εξελίσσεται. Πιστεύω πως ήταν μία φυσιολογική πορεία για αυτή την ομάδα. Πέρυσι ήμασταν δεύτεροι στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, κάνοντας μάλιστα μόνο μία ήττα την τελευταία αγωνιστική. Ηταν κάτι πολύ καλό για τον σύλλογο και για τα παιδιά για να πιστέψουν ακόμη περισσότερο στις δυνάμεις τους».

«Η ομάδα αυτή είναι ο ορισμός της ομάδας. Είναι η μοναδική ίσως ομάδα -σε αυτές τις ηλικίες στην Ελλάδας-  που στηρίζεται σε ένα σύνολο πολύ καλών  παικτών και όχι σε έναν ή δύο παίκτες. Η επιτυχία μας δεν είναι μόνο το γεγονός της κατάκτησης του Πρωταθλήματος Ελλάδας αλλά και στο ό,τι είχαμε έναν αθλητή, τον Στράτο που ήταν με την Εθνική Παμπαίδων στο Πανευρωπαϊκό, τέσσερις αθλητές που είναι στις κλήσεις της Εθνικής Παίδων. Με απλά λόγια, αρχίζουμε και παράγουμε αθλητές και για τις Εθνικές μας ομάδες».

«Το ευρύ κοινό πιστεύει πως ο Ολυμπιακός παίρνει παίκτες. Ο Ολυμπιακός έχει τις δυνάμεις και είναι ένας τεράστιος σύλλογος που έχει τη δυναμική και να παράγει παίκτες. Να αναφέρω πως έχουμε και άλλα παιδιά που έρχονται από τις ακόμη μικρότερες ηλικιακά ομάδες της Ακαδημίας Βόλεϊ. Μην ξεχνάμε πως για ακόμη μία χρονιά ήμασταν πρωταθλητές στην ΕΣΠΕΔΑ, στο παμπαιδικό. Ολη αυτή η προσπάθεια μπορεί να διευρυνθεί. Αυτοί οι μικροί αθλητές θα πρέπει να στηριχθούν και να συνδεθούν με την πρώτη ομάδα, ώστε να δούμε παιδιά του ίδιου του Ολυμπιακού, όπως ο Κοκκινάκης και παλιότερα ο Κουζούνης, από τα σπλάχνα του συλλόγου να φτάνουν στην πρώτη ομάδα και να διαπρέπουν. Εφέτος, λοιπόν, με την έλευση  του Αντώνη Βουρδέρη καταφέραμε να επιτύχουμε αυτή τη σύνδεση της Ακαδημίας με την πρώτη ομάδα. Θεωρώ πως πρόκειται για ένα τεράστιο και σημαντικό βήμα».

«Η Διοίκηση του Ολυμπιακού παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόοδο όλων των Ακαδημιών του συλλόγου. Κάθε χρονιά και ο πρόεδρος, Μιχάλης Κουντούρης και οι συνεργάτες του, αλλά και ο έφορος μας, ο κ. Τσιρογιάννης, δημιουργούν ακόμη καλύτερες συνθήκες ώστε να παρέχουμε ακόμη υψηλότερου επιπέδου παροχές στα παιδιά μας. Να τους παρέχουμε τις προϋποθέσεις για να εξελιχθούν και σαν αθλητές αλλά και σαν άνθρωποι».

Σπύρος Μπίτσακης: «Η χρονιά κλείνει ιδανικά για τις Ακαδημίες μας»

«Συγχαρητήρια στους Εφήβους και τις Νεάνιδες του Κολυμβητικού μας Τμήματος, συγχαρητήρια στους Παίδες του Βόλεϊ. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά των Ακαδημιών μας, στους προπονητές, στους εφόρους τους και στο διοικητικό προσωπικό για τις επιτυχίες που χαρίζουν και εφέτος στον Ολυμπιακό. Κάθε εβδομάδα τίτλοι και διακρίσεις σε όλες τις ηλικίες και σε όλα τα αθλήματα. Το φινάλε είναι ιδανικό για τους μικρούς αθλητές και αθλήτριές μας. Αυτές οι επιτυχίες είναι ακόμη μεγαλύτερες καθώς θα πρέπει να γνωστοποιήσουμε στους φιλάθλους μας ότι τα παιδιά μας είναι και αριστούχοι μαθητές. Μάλιστα, από μία πρώτη ενημέρωση που έχω, οι αθλητές και οι αθλήτριές μας της Γ΄ Λυκείου κατάφεραν  να πετύχουν και τους μαθητικούς στόχους που είχαν θέσει στο ξεκίνημα της χρονιάς μέσω των Πανελληνίων Εξετάσεων. Ως εκ τούτου όλες αυτές οι κούπες και οι διακρίσεις τους είναι ακόμη μεγαλύτερες από ό,τι φαίνονται. Συγχαρητήρια, λοιπόν, σε όλους και στις οικογένειές τους. Ως Ολυμπιακός το έχουμε πει πολλές φορές. Πρωταθλητής δεν είσαι μόνο με το χρυσό μετάλλιο στο στήθος. Πρωταθλητής είσαι όταν συμπεριφέρεσαι άψογα και όπως αρμόζει σε αθλητή του Ολυμπιακού 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, είτε στο σπίτι, είτε στο σχολείο, είτε στις αθλητικές εγκαταστάσεις ».

«Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Εφήβων/Νεανίδων που κατακτήσαμε, οι κολυμβητές και οι κολυμβήτριές μας συνδύασαν, στην πλειονότητά τους, τον τίτλο με την βελτίωση των ατομικών τους επιδόσεων. Επίσης, ο νεαρός Παναγιώτης Μπολάνος, θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ινδιανάπολης με την Εθνική Ομάδα και η Λεμπλ θα πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου που διεξάγεται στη Βουδαπέστη μαζί με άλλους τέσσερις κολυμβητές του Ολυμπιακού. Την Κέλυ Αραούζου που ήδη είναι εκεί με τον προπονητή μας, Νίκο Γέμελο, τον Δημηριάδη, τον Κατραντζή, τον Νέγρη και τον Χρήστου. Αυτή είναι και η αγωνιστική συνέχεια όσον αφορά τους κολυμβητές και τις κολυμβήτριες του συλλόγου μας. Γενικά μπορώ να πω πως η χρονιά για την ομάδα κολύμβησης ήταν ιδανική και έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τα χρώματα του Ολυμπιακού».

«Εκτός από τη Διοίκηση, ως κολυμβητικό πρέπει να ευχαριστήσουμε και τον έφορό μας, τον κ. Γιώργο Παπαδόπουλο. Προσφέρει ηθικά και υλικά 30 ολόκληρα χρόνια στο σύλλογο. Είναι συνεχώς δίπλα μας όπως ήταν και στην Πάτρα όπου χάρηκε με τη νέα επιτυχία των παιδιών με την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Ελλάδας Εφήβων/Νεανίδων».

«Είναι προφανές πως ο Ολυμπιακός χρειάζεται δική του στέγη για τα αθλήματα Υγρού Στίβου. Εννοείται πως η κάθε Ακαδημία έχει ανάγκη το δικό της σπίτι για να μπορεί να κάνει απρόσκοπτα προπόνηση. Από εκεί και πέρα, όμως, οφείλουμε κάθε αρχή σεζόν να βάζουμε κάτω τα πράγματα και να λέμε, αυτά τα εργαλεία έχουμε και από τη στιγμή που επιλέγουμε να είμαστε στον Ολυμπιακό, σε οποιοδήποτε πόστο,  να δουλέψουμε με ό,τι διαθέτουμε για να φέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Οπότε, ναι χρειαζόμαστε Κολυμβητήριο, ναι χρειαζόμαστε κι άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις. Τα χρειαζόμαστε κυρίως για να έρθουν ακόμη περισσότερα παιδιά στον αθλητισμό. Θα ήταν εύκολο για εμάς, πχ στο Παπαστράτειο ή στα Βοτσαλάκια να βάζαμε και άλλα παιδιά, αλλά η εικόνα θα ήταν: «σαρδέλες» σε μία διαδρομή που δεν θα γίνονταν προπόνηση. Δεν είναι αυτό που θέλουμε και που αρμόζει στον Ολυμπιακό. Χρειαζόμαστε χώρους και χρόνο ώστε περισσότερες οικογένειες να φέρουν τα παιδιά τους στον Ολυμπιακό».

*Η εκπομπή «Μεγάλη μου αγάπη» είναι συμπαραγωγή του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού και της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά (Κανάλι 1). Την επιμελούνται το γραφείο Τύπου του συλλόγου και το αθλητικό τμήμα του επίσημου ραδιοφώνου του Πειραιά. Στα μικρόφωνα της εκπομπής βρίσκονται,  κάθε Δευτέρα, η Γενική Γραμματέας  του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π., Χριστίνα Τσιλιγκίρη και ο αθλητικός συντάκτης του Καναλιού 1, Λουκάς Θεοφανόπουλος.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button