ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Μεγάλη μου αγάπη» με την Εβίνα Μάλτση (Video)

260916

Λάμψη από Εβίνα Μάλτση είχε η σημερινή εβδομαδιαία εκπομπή του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού που ματαδίδεται από τη συχνότητα του «Καναλιού Ένα».

 

Μπάσκετ «έπαιξε» σήμερα η «Μεγάλη μου αγάπη», καθώς η εκπομπή του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού στο Κανάλι1 παρουσίασε στους φιλάθλους του Ολυμπιακού την Εβίνα Μάλτση, ένα από τα νέα μεγάλα μεταγραφικά αποκτήματα του καλοκαιρού. Η σπουδαία μπασκετμπολίστρια, μία ημέρα μετά την επιστροφή από το Καρπενήσι και την πρώτη θέση που πήραν οι νταμπλούχες στο διεθνές τουρνούα που διοργάνωσε ο σύλλογος, μίλησε για την προετοιμασία, για τους στόχους της ομάδας, για την ακαδημία μπάσκετ γυναικών του Ολυμπιακού και αποκάλυψε τους λόγους που πήρε την απόφαση να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Στη διάρκεια της εκπομπής έγινε αναφορά στα ρεπορτάζ όλων των ομάδων του Ερασιτέχνη, ενώ η Χριστίνα Τσιλιγκίρη και ο Λουκάς Θεοφανόπουλος συνομίλησαν, τηλεφωνικώς, με τον προπονητή της ομάδας επιτραπέζιας αντισφαίρισης, Γιώργο Χριστοφοράκη για την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων που σημαδεύτηκαν από τα τεράστια αποθέματα ψυχικής δύναμης που επέδειξε η Γαλλίδα αθλήτρια του Ολυμπιακού, Οντρέ Μοντενέ που αγωνίστηκε υπό το ψυχολογικό βάρος της απώλειας του πατέρα της λίγες ώρες πριν ταξιδέψει στον Πειραιά.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη της Εβίνας Μάλτση η οποία είπε:

– Για την απόφαση να επιστρέψει στην Ελλάδα:

«Δεν υπήρχε σκέψη από την πλευρά μου να γυρίσω στην Ελλάδα. Το ελληνικό πρωτάθλημα και τα ελληνικά δεδομένα δεν ανταποκρίνονταν στις προσδοκίες μου. Κάθε συζήτηση με οποιονδήποτε παράγοντα στο παρελθόν ήταν απλώς… συζήτηση. Ενιωθα πως θα γυρνούσα στην Ελλάδα μόνο για να κάνω το χόμπι μου. Για να παίξω δηλαδή χαλαρά, χωρίς πίεση και βλέψεις πρωταθλητισμού. Όπως μας είχε συνηθίσει το ελληνικό πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια. Με λίγα λόγια, επειδή έχω πολλά να δώσω ακόμη στο άθλημα δεν υπήρχε περίπτωση να επιστρέψω πίσω.

Υπό αυτό το πρίσμα ήμουν ιδιαιτέρως δύσπιστη στις πρώτες επαφές  που είχα με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, σε κάποιες αρχικές συζητήσεις που είχαν γίνει σε καθαρά φιλικό πλαίσιο. Αρχικώς μιλήσαμε για το εξωτερικό, τι είναι αυτό που με κρατά εκτός Ελλάδας, πως είναι τα πρωταθλήματα των άλλων χωρών, πως λειτουργούσαν οι ομάδες που αγωνιζόμουν.

Δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί σε αυτές τις συζητήσεις, που κάναμε σε καθαρά φιλικό επίπεδο, με ρωτούσαν τόσες λεπτομέρειες. Αναρωτιόμουν, εάν υπήρχε ποτέ περίπτωση να δημιουργηθεί στην Ελλάδα μία ομάδα, η οποία θα βγει με αξιώσεις στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Υπήρχε περίπτωση να δουλέψει ποτέ ελληνική ομάδα με αυτά τα πρότυπα που δουλεύουν στο ευρωπαϊκό μπάσκετ γυναικών;

Οσοι με γνωρίζουν, ξέρουν πόσο επιφυλακτική είμαι. Όμως, μέσα από όλες αυτές τις συζητήσεις κατάλαβα πως στον Ολυμπιακό είναι αποφασισμένοι να φτιάξουν μία ομάδα μπάσκετ γυναικών που είτε με εμένα, είτε χωρίς εμένα θα’ χει υψηλές βλέψεις εντός και εκτός συνόρων. Αποφάσισα πως θέλω να συμμετάσχω.  Και αφού μου έγινε η πρόταση δώσαμε τα χέρια. Μπορώ να πω με σιγουριά, πλέον, πως δεν έκρινα λάθος. Ο,τι μου είπαν γίνεται πραγματικότητα με απόλυτη ακρίβεια. Δεν είναι μόνο το οικονομικό κομμάτι στο οποίο επικρατεί φερεγγυότητα. Είναι όλο το πλάνο και οι υποχρεώσεις απέναντι μας που δεν ξεφεύγουν  από τον αρχικό σχεδιασμό. Από την οργάνωση, τις εγκαταστάσεις, την ιατρική περίθαλψη, το ρουχισμό και άλλα πάρα πολλά και πολύ σημαντικά για μία ομάδα που θέλει να ξεφύγει από την ελληνική πραγματικότητα.

Εν κατακλείδι ο Ολυμπιακός δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να σκεφτώ την επιστροφή μου και τελικώς να γυρίσω στην Ελλάδα. Διαφορετικά δεν υπήρχε λόγος να ξαναπαίξω μπάσκετ στην Α1».

«Ο Ολυμπιακός στέλνει ένα δυνατό μήνυμα σε όλους. Να μην μείνουμε μόνο στη δική μας ομάδα. Ο Ολυμπιακός δίνει ελπίδα στα νέα παιδιά. Μπορούν τα παιδιά να ονειρευτούν και να ασχοληθούν με τον αθλητισμό μέσα σ’ ένα ασφαλές αθλητικό περιβάλλον».

– Για το τουρνούα στο Καρπενήσι:

«Αν και δεν πρέπει να μένουμε στα αποτελέσματα, νιώθω πως είμαστε σε καλό δρόμο. Δουλεύουμε σωστά και είμαστε ακόμη στο στάδιο της προετοιμασίας. Που ακριβώς βρισκόμαστε  μπορεί να το απαντήσει καλύτερα η προπονήτριά μας η κ. Καπογιάννη, η οποία πήρε τις απαντήσεις στα δικά της ερωτήματα.. Είναι μία καταξιωμένη τεχνικός που ξέρει πώς να μας οδηγήσει στο σημείο που πρέπει την κατάλληλη περίοδο. Εμείς ως αθλήτριες πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά και να έχουμε κάτω το κεφάλι και προσήλωση στον στόχο μας. Πολλή δουλειά λοιπόν για να έρθουν τα αποτελέσματα».

– Για το Live Streaming του τουρνουά μέσω του osfp.gr:

«Ηταν σπουδαίο αυτό που έγινε από το γραφείο Τύπου και επικοινωνίας του Ερασιτέχνη, να μεταδώσει απευθείας μέσω της ιστοσελίδας τα παιχνίδια μας στο τουρνουά του Καρπενησίου. Αυτές οι μικρές λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά και ο Ολυμπιακός μπορεί να  ωθήσει ακόμη πιο ψηλά τον αθλητισμό και να ακολουθήσουν και άλλοι. Με το Live Streaming είδαν τον Ολυμπιακό σε όλον τον πλανήτη και έλαβα πολλά μηνύματα από το εξωτερικό καθώς υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για την ομάδα μας ενόψει των διεθνών υποχρεώσεων μας».

– Για το πώς ξεκίνησε το μπάσκετ:

«Τα δικά μου ερεθίσματα ήταν τα αδέρφια μου που έπαιζαν μπάσκετ. Με έπαιρναν μαζί τους στο γήπεδο. Καθόμουν στον πάγκο και τους έβλεπα. Αρχισα σιγά – σιγά να ασχολούμαι, να προσπαθώ να ντριμπλάρω, να φτάσω τη μπάλα στο καλάθι, να μιμούμαι γενικότερα αυτά που έβλεπα από αυτούς. Κάθε παιδί χρειάζεται ερεθίσματα για να ξεκινήσει σ’ ένα άθλημα. Τα δικά μου προήλθαν λοιπόν από την οικογένειά μου. Πάντως είναι εκπληκτικό αυτό που συμβαίνει στην πόλη μου. Η  Γουμένισσα του Κιλκίς η οποία είναι μία πόλη που αγαπά το μπάσκετ. Ολοι παίζουν μπάσκετ. Το απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης συναντάς ανθρώπους όλων των ηλικιών να ασχολούνται με το άθλημά μας. Ετσι ήταν πάντα και νιώθω τυχερή που προέρχομαι από αυτό το πανέμορφο μέρος».

 

– Για το WNBA:

«Απεκόμισα σπουδαίες εμπειρίες όλα αυτά τα χρόνια στο εξωτερικό και ειδικότερα από την παρουσία μου στο πρωτάθλημα του WNBA. Ηταν το όνειρο που είχα ξεκινώντας μικρή το μπάσκετ, να παίξω δηλαδή στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Ολος ο τρόπος ζωής μου στο άθλημα ήταν προσαρμοσμένος εκεί. Να καταφέρω να εκπληρώσω αυτή τη μεγάλη μου επιθυμία. Πηγαίνοντας εκεί, το 2007  είχα την τύχη να μην το απομυθοποιήσω. Είναι πραγματικά ένας άλλος κόσμος. Είναι μία μικρογραφία του ανδρικού NBA. Ο,τι βλέπει ο κόσμος στο NBA, το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στο WNBA. Από τις παρουσιάσεις των ομάδων έως την αντιμετώπιση από τους φιλάθλους. Παίζαμε παρουσία 15000 θεατών στο γήπεδό μας, στο Κονέκτικατ. Είναι προάστιο της Νέας Υόρκης. Χωρίς, λοιπόν, να έχουμε έδρα σε μία μεγαλούπολη, αλλά σε ένα προάστιο, συγκεντρώνονταν τόσες χιλιάδες κόσμου για να δουν τα παιχνίδια μας. Η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική. Νιώθαμε και ήμασταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της τοπικής κοινωνίας».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button