ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Μεγάλη απώλεια ο Πρίντεζης»

164115

Στο μέγεθος της απουσίας του διεθνούς φόργουορντ του Ολυμπιακού για την Εθνική ομάδα αναφέρθηκε ο Νίκος Φιλίππου.

Γράφει ο Κώστας Παλαιολόγος

Μεγάλη απώλεια για την Εθνική ομάδα, στο Προολυμπιακό τουρνουά, χαρακτήρισε αυτή του Γιώργου Πρίντεζη ο Νίκος Φιλίππου

Ο παλαίμαχος διεθνής άσος, ο οποίος το 1987 αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης με την «γαλανόλευκη» σε συνέντευξή του στον «ΣΠΟΡ FM» εστίασε στο πόσο πολύ θα δυσκολέψει το έργο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος για πρόκριση στο Προολυμπιακό Τουρνουά του Μιλάνο, απόντους του υπαρχηγού του Ολυμπιακού

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νίκος Φιλίππου

Για τη συνάντηση της χρυσής γενιάς που κατέκτησε το Ευρωμπάσκετ του ‘87: «Έχει μεγάλη σημασία αυτό. Το πιο σημαντικό είναι ότι βρεθήκαμε όλοι μαζί μετά από καιρό και είναι και μερικά παιδιά που δεν βρισκόμαστε συχνά. Ο Σταυρόπουλος είναι στη Θεσσαλονίκη, ο Καρατζάς είναι μακριά από τον χώρο κ.α. Αλλιώς είναι να μιλάς με έναν-δυο και αλλιώς όλοι μαζί. Αφού μιλήσαμε με τους δημοσιογράφους, μείναμε μόνοι μας για περίπου μία ώρα και άνοιξε η καρδιά μας που βρεθήκαμε όλοι μαζί».

Για το event της επόμενης χρονιάς: «Του χρόνου συμπληρώνονται 30 χρόνια και μπορεί να κάνουμε κάτι πιο μεγαλειώδες. Να αναδείξουμε αυτό που περνάει αυτή την ομάδα, που δεν ήταν μόνο το μετάλλιο, αλλά η ένωση όλων των Ελλήνων και μπορούμε να το σηματοδοτήσουμε με καλύτερο τρόπο, με αυτή την επέτειο. Πρέπει να μεταλαμπαδεύσουμε αυτή την εμπειρία. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε μείνει στον χώρο, αλλά έχουμε μείνει πίσω στην κοινωνική προσφορά. Να βάλουμε τον κόσμο σε αυτό το πράγμα. Στο εξωτερικό το κάνουν συχνά, όλοι είναι πιο μπροστά από εμάς σε αυτόν τον τομέα».

Για το ποιος είναι σε πιο καλή κατάσταση: «Πιστεύω πιο fit απ’ όλους ήταν ο Λινάρδος, ο Καρατζάς αλλά και ο “Δράκος”. Το κακό είναι ότι μετά τον Φάνη, ξέφυγα και εγώ. Με παρασέρνει ο Φασούλας (γέλια)».

Για την Εθνική ενόψει του Προολυμπιακού τουρνουά: «Πάντα έχει υψηλούς στόχους η Εθνική ομάδα. Έχει τις σημαντικές αποχωρήσεις, του Βασίλη (σ.σ. Σπανούλη) και του Νίκου (σ.σ. Ζήση), αλλά μεγάλη απώλεια είναι και του Πρίντεζη. Είναι ο τρόπος που παίζει και ταιριάζει για να χτυπήσουμε τους Ιταλούς. Έχουνε φύγει βαριά χαρτιά από την ομάδα, αλλά ουσιαστικά είναι Εθνική δύο ταχυτήτων. Είναι οι παλιοί με την πείρα και τα νέα παιδιά. Αυτό είναι καλό σε μία ομάδα. Πέρυσι που πήγαμε με 12 αστέρια είχαμε ένα θέμα. Φέτος, είμαστε και με τον κόμπο στο λαιμό και ίσως να καταφέρουμε να πάρουμε την πρόκριση».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button