ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΠΟΛΟ

Μας πλήγωσε η Κούλχαας

Aν και προσπάθησε, η  Εθνική  ομάδα γυναικών, στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων υπέστη γνώρισε την ήττα από την Ολλανδία με 8-7 και κατέλαβε τη δεύτερη θέση  του ομίλου και πλέον περιμένει  να μάθει  τον αντίπαλό της αφού θα αντιμετωπίσει μία εκ των Ρωσία, Ουγγαρία και Ισπανία.

Οι άμυνες είχαν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρώτο μισό του αγώνα,τις δυο ομάδες να χάνουν αρκετές ευκαιρίες και το 2-2 να έρχεται απόλυτα φυσιολογικά. Στην επανάληψη όμως ο ρυθμός του αγώνα άνοιξε, oι Ολλανδέζες προηγήθηκαν δύο φορές με τέρματα των Χένε και Σέβενιχ, με την ελληνική ομάδα να απαντάει ισάριθμες με Αβαμίδου και Τσουκαλά. Κι ενώ όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα έμπαιναν ισόπαλες στην τελευταία περίοδο η Αλεξάνδρα Ασημάκη κέρδισε με μεγάλη ενέργεια πέναλτι στο οποίο ευστόχησε η Αβραμίδου για το 5-4.

Αυτό το γκολ όμως φαίνεται να ξύπνησε την Κούλχαας που έβαλε σκοπό να μας σκοτώσει, βρήκε ένα πολύ μεγάλο γκολ στον παραπάνω για το 5-5. Όμως η Τσουκαλά απάντησε άμεσα δίνοντας προβάδισμα με 6-5. Η Ολλανδία κέρδισε και πάλι αποβολή με την πρώην παίκτρια της Βουλιαγμένης να μετουσιώνει το πλεονέκτημα σε γκολ, ενώ  μετά από λίγο οι Ολλανδέζες βρέθηκαν πάλι με παραπάνω  και πάλι η Κούλχαας σκόραρε από το δεύτερο δοκάρι για το 6-7.

Η Εθνική μας προσπάθησε να αντιδράσει χωρίς τα σουτ των Αβραμίδου και Διαμαντοπούλου να βρουν στόχο, με την Σέβενιχ να σκοράρει σε παραπάνω από το πρώτο δοκάρι με 1:34 να απομένουν και να κάνει το 6-8.

Εκεί, η Αλεξάνδρα Ασημάκη δέχθηκε ασίστ της Νικόλ Ελευθεριάδου και μείωσε στο γκολ (7-8) με την Εθνική μας να παλεύει για το χρυσό γκολ της ισοφάρισης χωρίς όμως να τα καταφέρνει. Ετσι το 7-8 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

 

Ελλάδα – Ολλανδία 7-8 (1-1, 1-1, 2-2, 3-4)

Ελλάδα (Γιώργος Μορφέσης): Διαμαντοπούλου Χ., Τσουκαλά 2, Διαμαντοπούλου Β., Ελευθεριάδου, Μ. Πλευρίτου, Αβραμίδου 2, Ασημάκη 1, Χυδηριώτη 1, Πάτρα, Πρωτοπαπά, Πλευρίτου Ελ. 1, Ξενάκη

Ολλανδία (Άρνο Χάβενγκα): Αάρτς, Μέχενς 1, Χένε 2, Φαν Ντερ Σλουτ, Στόμχορστ, Γουλβς, Ρόχε, Σέβενιχ 2, Γιάουστρα, Κούλχαας 3, Φούρβελτ, Σλέικινγκ, Βίλεμς

Σχετικά Άρθρα

Back to top button