ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

“Μας βοήθησε πολύ και ο κόσμος”

Ικανοποιημένος από την προσπάθεια της ομάδας του και από τις φάσεις που δημιούργησε αλλά και από την ανατροπή του αγώνα εμφανίστηκε στην συνέντευξη Τύπου ο Τάκης Λεμονής. Ο κόουτς των πρωταθλητών δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τον κόσμο για την παρουσία του στις εξέδρες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τάκη Λεμονή:

Για το πως εξηγεί ότι ο Ολυμπιακός έχει το κακό συνήθειο να δέχεται γκολ:

“Εξήγηση θα μπορούσαμε να δώσουμε όταν γίνεται μία επίθεση των αντιπάλων κι όταν έχουμε κακή αμυντική λειτουργία. Για παράδειγμα στα κόρνερ. Το σημερινό γκολ δεν με απασχολεί ιδιαίτερα γιατί έγινε απλά ένα λάθος δυστυχώς και δεχτήκαμε ένα γκολ χωρίς να έχουμε δεχθεί φάση”.

Το γεγονός ότι η ομάδα αντιδρά και αν αυτό βοηθά ψυχολογικά;

“Είναι πολύ σπουδαίο γιατί πρέπει να δούμε τις αντιξοότητες που υπήρχαν σήμερα. Κάνοντας το σκάουτινγκ είχαμε δει ότι ο Απόλλων είναι ομάδα που προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο. Είμαστε εμείς απυτου που τους αναγκάσαμε να παίξουν έτσι όπως έπαιξαν αλλά δεν δέχομαι ότι ήταν κάτω συνέχεια. Αυτό με στενοχώρησε. Κατορθώσαμε και είχαμε καθαρό μυαλό, αν και πήγαμε βεβιασμένα σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά στο τέλος το σκορ δείχνει μία πολύ καλή αντίδραση, όπως έγινε και στο παιχνίδι της Κέρκυρας. Ο Απόλλων είχε δύο τελικές προσπάθειες και φανερώνει ότι εμείς προσπαθούμε να παίξουμε ορθολογικά απέναντι σε κλειστές άμυνες”.

Τι πρέπει να γίνει για να καθαρίζει ο Ολυμπιακός τα ματς από την αρχή;

“Είναι διαφορετικές οι εποχές και οι συνθήκες. Σίγουρα όλοι θέλουμε να περνάμε ευχάριστα απογεύματα. Από την άλλη έχουμε δει πως έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες στο φετινό πρωτάθλημα και αυτό που θα μετρήσει είναι ποιος θα πάρει τους περισσότερους πόντους. Έχουμε βελτιώσει την εικόνα σαν ομάδα σε ότι αφορά τις τελικές προσπάθειες. Είχαμε 12 προσπάθειες εντός περιοχής. Και νομίζω πως λίγο με το γκολ χάλασε η εικόνα γιατί ήταν η μοναδική φάση που δεχτηκαμε πίεση. Αντιδράσαμε πολύ καλά στις αντεπιθέσεις των αντιπάλων και είμαι ευχαριστημένος”.

Αν αγχώθηκε μέχρι να μπει το δεύτερο τέρμα:

“Ειλικρινά θα σας μιλήσω, στο ημίχρονο ήμουν πολύ ήσυχος. Τόνισα στους παίκτες ότι θα γυρίσουμε το ματς αρκεί να μη μας πιάσει το άγχος του χρόνου. Αντιδράσαμε αρκετά καλά. Είχαμε ένα διάστημα βιαστικών αποφάσεων αλλά το ξεπεράσαμε αρκετά καλά”.

Αν βλέπει την διαφορά παιχνίδι με το παιχνίδι στην ομάδα του:

“Κάθε ματς παρουσιάζει διαφορετικά πραγματα. Καταλαβαίνω και τον κόσμο που αγχώνεται. Σχετικά και με αυτό που λέγεται αν πρέπει να έχουμε δύο ή τρεις επιθετικούς, πρέπει να καταλάβουμε πως γεμίζοντας την περιοχή με 2-3 σεντερ φορ δεν θα γίνεις επιθετική ομάδα. Δουλεύουμε με ένα τρόπο που θα βγάζουμε τελικές προσπάθειες και φάσεις. Αυτό το πρόβλημα και το συνάντησα όταν ήρθα στην ομάδα. Παιχνίδια κάθε 3 μέρες είναι δύσκολο να δουλέψουμε σε αλλαγή σχηματισμού. Το σκέπτομαι με βάση των παικτών που έχουμε. Θυμάμαι αυτη τη συζήτηση και σε άλλες χρονικές περιόδους. Το θέμα είναι αν μπορεί ένας προπονητής στη διάρκεια του καλοκαιριού να έχει ένα στυλ παιχνιδιού και να το υπηρετήσει με συγκεκριμένους παίκτες. Εγώ ήρθα στο -5 δεν είχα χρόνο για πειράματα και θέλαμε να μαστε στο τέλος του πρώτου γύρου πρώτοι. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο και η φωνη του δυνάμωσε προς το τέλος γιατί αισθανθήκαμε έτσι. Είναι βασικό να τον έχουμε να μας συμπαραστέκεται”.

Για το εύκολο γκολ που λείπει από την ομάδα:

“Το συζητάμε συνεχώς και όλη μας η ενέργεια και η προσπάθεια επικεντρώνεται στο πως θα φτάσουμε σε αυτό το… κουτί των 16 μέτρων για να σκοράρουμε. Το γνωρίζετε όλοι πως το 80% που κάνουμε δουλειάς αφορά σε αυτό ακριβώς το κομμάτι. Εχουμε δυσκολίες και το παλεύουμε πολύ καλά και αρχίζουμε να στέλνουμε και πολύ σοβαρά μηνύματα”.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button