ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μαρτίνς: “Πρωταρχικός μας στόχος το πρωτάθλημα”

Την ικανοποίησή του για την δύσκολη όπως υπογράμμισε, νίκη στην πρεμιέρα εξέφρασε ο Πέδρο Μαρτίνς κατά την συνέντευξη που παραχώρησε στους εκπροσώπους Τύπου μετά το τέλος της αναμέτρησης κόντρα στους Βοιωτούς.

Ο Πορτογάλος τεχνικός απέδωσε το “φτωχό” πλην τίμιο 1-0 στην εύλογη κόπωση των παικτών του, απόρροια των τριών προηγούμενων αναμετρήσεων επιπέδου Europa League αλλά στάθηκε στο γεγονός πως η ομάδα του αντέδρασε σωστά και είχε υπομονή και προσήλωση στο στόχο. Παράλληλα έδωσε και το έναυσμα για την αναμέτρηση της ερχόμενης Πέμπτης κόντρα στην Μπέρνλι, όπου ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Αναλυτικά:

Πολλές τελικές, ένα γκολ. Θα συμφωνούσε με τον παραδοσιακό τίτλο 1-0 αντί 5-0;

“Πιστεύω πως πραγματικά σήμερα είχαμε ευκαιρίες να βάλουμε κι άλλα γκολ. Εχουμε την ικανότητα να σκοράρουμε σαν ομάδα, έχουμε βάλει πολλά, έχουμε πολλά δοκάρια και το είδαμε και σήμερα. Ήταν πολλά τα σουτ στην εστία αλλά σημερα στα πρώτα 15 λεπτά δεν είδα αυτά που ήθελα. Δεν θεωρώ δικαιολογία την κούραση καθώς δεν αρμόζει στην ομάδα μας μία τέτοια δικαιολογία. Μία ομάδα σαν τον Ολυμπιακό πρέπει να πιέζει, και δεν είμαι ικανοποιημένος που δεν το κάναμε αυτό στο πρώτο τέταρτο.

Στο δεύτερο μέρος δείξαμε την ικανότητά μας να πλησιάσουμε στην εστία. Μας δυσκόλεψε ο αντίπαλος αλλά βρήκαμε τον τρόπο να τον νικήσουμε. Η νίκη μας ήταν απόλυτα δίκαιη. Θα μπορούσαμε να βάλουμε κι άλλα γκολ. Θα πρέπει να ξεκινάμε από τα πρώτα λεπτά των αγώνων περισσότερο πιεστικά και αποδοτικά, ειδικά όταν παίζουμε στο Καραϊσκάκη”.

Για την επικοινωνία που έχει αναπτύξει ο ίδιος με τον κόσμο μέσα σε ένα τόσο μικρό διάστημα που βρίσκεται στην Ελλάδα:

“Το θεωρώ πολύ φυσιολογικό. Ο κόσμος έιναι ο 12ος παίκτης μας. Οι φίλαθλοι δίνουν δύναμη και την Πέμπτη που χρειαστηκε ενέργεια και τρέξιμο η ομάδα, ο κόσμος ήταν που έδωσε την δύναμη για να είμαστε εμείς οι νικητές. Στο ποδόσφαιρο πρέπει και ο κόσμος να ξέρει πως η ομάδα τον χρειάζεται. Και με την απόδοσή μας πρέπει να “προκαλούμε” την στήριξη του κόσμου. Έτσι δίδεται ο παλμός στην εξέδρα με την δική μας εμφάνιση”.

Για τα πλάνα του απέναντι στην Μπέρνλι:

“Καταρχάς να πούμε ότι έγιναν κάποιες αλλαγές εκ των οποίων κάποιες αναγκαστικές, όπως του Ποντένσε ή του Μπουχαλάκη και του Μιράντα. Έδειξαν δυσκολία να ανακάμψουν μετά την κούραση της Πέμπτης. Αυτό που ξεκαθαρίζουμε είναι πως ο στόχος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Θέλουμε να αποκλείσουμε την Μπέρνλι, να προχωρήσουμε στη διοργάνωση και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε στο παιχνίδι της ερχόμενης Πέμπτης, αλλά ο πρωταρχικός μας στόχος είναι το πρωτάθλημα”.

Για τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα ξεχωριστά:

“Υπάρχουν παίκτες που δεν είναι καλά προετοιμασμένοι κι αυτό διότι ήρθαν αργότερα στην ομάδα. Φυσικό είναι. Δεν μπορώ να απαντήσω στο 100% πότε θα είναι έτοιμοι για τον καθένα ξεχωριστά, αλλά χωρίς παιχνίδια και χωρίς αγωνιστικό ρυθμό είναι δύσκολο να φτάσουν στην επιθυμητή κατάσταση. Θα μας ευνοήσει η διακοπή και μέρα με τη μέρα θα βελτιώνονται γιατί οι παίκτες χρειάζονται προπονήσεις και παιχνίδια για να βρουν αγωνιστικό ρυθμό. Είμαι σίγουρος πως μέρα με τη μέρα οι παίκτες θα βρίσκονται ολοένα και περισσότερο σε καλύτερη κατάσταση για να προσφέρουν όταν αυτό τους ζητηθεί”.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button