ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μαθήματα θρυλικής ιστορίας

stud2

 

Φοιτητές από διάφορα Πανεπιστήρια των Ηνωμέων Πλιτειών επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του «Γ. Καραϊσκάκης» και είχαν τη δυνατότητα να μάθουν πολλά από τα κατορθώματα του Ολυμπιακού στην πορεία των χρόνων.

Την ευκαιρία να δουν από κοντά από το «Γ. Καραϊσκάκης» και να μάθουν για την ιστορία του Ολυμπιακού είχαν το βράδυ της Κυριακής φοιτητές από διάφορα Πανεπιστήμια της Αμερικής.

Συγκεκριμένα, 10 φοιτητές από την Βοστώνη, Αριζόνα, Βιρτζίνια, Μαϊάμι φιλοξενήθηκαν στο «σπίτι» του Θρύλου και γνώρισαν από πρώτη χέρι την ελληνική φιλοξενία. Οι εν λόγω φοιτητές ταξίδεψαν από την Αμερική μέχρι την Ελλάδα, προκειμένου να διευρύνουν τις γνώσεις για την εξωτερική πολιτική.

Το ταξίδι διοργανώθηκε από το Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο, το οποίο πραγματοποιεί ανάλογα ταξίδια τα τελευταία 8 χρόνια. Στα συγκεκριμένα ταξίδια συμμετέχουν φοιτητές που έχουν ελληνικές ρίζες.

Την Κυριακή λοιπόν είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το «Γ. Καραϊσκάκης» και να ξεναγηθούν στο Μουσείο της ομάδας που βρίσκεται στην εμπορική στοά. Παράλληλα, μπήκαν στα αποδυτήρια της ομάδας, βγήκαν από τη φυσούνα και είδαν τον αγωνιστικό χώρο ενώ περιηγήθηκαν και στην αίθουσα των συνεντεύξεων Τύπου καθώς και στα ολοκαίνουργια studio του Olympiacos TV.

Οι φοιτητές δεν έκρυψαν τον θαυμασμό τους για το «σπίτι» του Θρύλου και μάλιστα έβγαλαν πάρα πολλές φωτογραφίες, καθώς πρόκειται για μία μοναδική εμπειρία. Στη διάρκεια της ξενάγησης ενημερώθηκαν για την παλαιότερη ιστορία του Ολυμπιακού και την ίδρυσή του αλλά και φυσικά για το σήμερα. Επίσης, έμαθαν λεπτομέρειες για το γήπεδο Καραϊσκάκη και για την τραγωδία της Θύρας 7.

Η ξενάγηση διήρκησε περίπου 45 λεπτά και οι 10 φοιτητές μαζί με τους συνοδούς τους και τον επικεφαλής Νίκο Λαρυγγάκη δείπνησαν στο V’Ammos, όπου απήλαυσαν την ελληνική κουζίνα. Παράλληλα, συζήτησαν για τις εντυπώσεις τους και, φυσικά, πήραν τα αναμνηστικά τους δώρα ώστε να θυμούνται για πάντα αυτή την ξεχωριστή επίσκεψη.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button