ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μία συγνώμη στον ΜΑΓΚΑ Ρόμπερτς αρκεί

Είναι γενικώς αποδεκτό, πως αυτό το ρημαδιασμένο το μπάσκετ μπορεί να σε… τρελάνει! Είναι το άθλημα το οποίο δημιουργεί ήρωες και “αντιήρωες” μέσα σε ελάχιστα κλάσματα του δευτερολέπτου. Εκεί που μία στιγμή γίνεται ένα ολόκληρο ματς, μία ολόκληρη σεζόν.

Πόσες και πόσες φορές δεν έχουν ειπωθεί πράγματα για παίκτες, ειδικά του Ολυμπιακού ακόμη κι από τους ίδιους τους φίλους της ομάδας… Πόσες και πόσες φορές δεν έχουν γραφτεί ιεροσυλίες περί Βασίλη Σπανούλη και άλλων (τυχαίο το παράδειγμα) που να μην ανακατασκευάστηκαν ή να μην αναιρέθηκαν αμέσως μετά. Για αυτό λοιπόν το μπάσκετ είναι άθλημα, εκτός από ικανό να προσφέρει πολλά εμφράγματα, “μουγκό”. Άθλημα που ποτέ δεν πρέπει να μιλάμε με βεβαιότητα πριν ολοκληρωθούν τα πάντα.

Χθες ο Γιώργος Πρίντεζης κατέρριψε ρεκόρ καριέρας. Όμως τα φώτα, και όχι άδικα, έπεσαν απάνω στον Ρόμπερτς, ο οποίος την ώρα που η μπάλα ζύγιζε δέκα τόνους είχε το κρύο αίμα, το καθαρό μυαλό και τα “καρύδια” να πάρει μία απόφαση που δεν αποκλείεται και να τον “τελείωνε” οριστικά από τον Ολυμπιακό. Μία απόφαση που αν δεν είσαι πραγματικός παίκτης δεν την παίρνεις, μόνο και μόνο από φόβο.

Ο Ρόμπερτς έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό στην παράταση αφού κοντοστάθηκε και πυροβόλησε για τρεις. Κανείς δεν θα μάθει τις σκέψεις που πέρασαν από το μυαλό του εκείνη την ώρα. Και για να τα λέμε όλα, ναι, για το όνομα και την αξία του, δεν έχει ακόμη προσφέρει τα αναμενόμενα στον Ολυμπιακό. Όμως, με κάθε αίσθημα σεβασμού, ο Ρόμπερτς αξίζει μία συγνώμη για τα όσα έχει ακούσε εδώ και καιρό. Δεν τραβάς τέτοιο σουτ αν δεν έχεις τα κότσια. Δεν τραβάς τέτοιο σουτ αν δεν είσαι παίκτης ρε φίλε… Τέρμα και τελείωσε!

Το σκέφτηκε, το ήθελε, το πήρε, το έβαλε, το τέλειωσε. Ουσιαστικά το ματς εκεί “κλείδωσε” για τον Ολυμπιακό. Δεν είναι μόνο η ώθηση που έδωσε στην ομάδα αλλά και το ότι “έκοψε” τα πόδια του αντιπάλου. Ενός αντιπάλου που εκμεταλλεύτηκε τα λάθη ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο, την χαμηλή συγκομιδή πόντων και πήγε να πάρει το ματς. Σε τέτοιες στιγμές θέλεις ήρωες της τελευταίας στιγμής. Κι ο Ρόμπερτς ήταν ένας από αυτούς. Με ένα σουτ το οποίο πιθανώς να αλλάξει όλο το ρου της ιστορίας του Αμερικανού στον Ολυμπιακό. Λέγαμε ότι η έλευση του Μπράουν μπορεί να “αναγκάσει” τον Ρόμπερτς να γίνει καλύτερος. Και να τελικά που ένας παίκτης δεν προσφέρει μόνο στο παρκέ αλλά και στην ψυχολογία. Να δίνει το έξτρα κίνητρο να “πολεμάει” ο καθένας για την θέση του. Να αποδεικνύει ότι αξίζει.

Ναι ρε Ρόμπερτς. Μαγκιά σου τεράστια που το πήρες το σουτ και δεν λογάριασες τίποτα. Σου οφείλουμε όλοι μία συγνώμη προς ώρας. Γιατί είναι πλέον στο χέρι σου να αποδείξεις ότι δεν ήταν αυτή σου η εμφάνιση μία καλή παρένθεση, αλλά οι κακές σου στιγμές ήταν κακή παρένθεση. Στο χέρι σου είναι. Είσαι μάγκας και το απέδειξες. Χθες έδωσες την ώθηση για την νίκη στον Θρύλο αλλά κέρδισες και εσύ.

Το σωστό πρέπει να λέγεται και, πραγματικά, είναι ότι πιο τίμιο να ξέρεις πότε να πεις μία “συγνώμη”. Κι ο κόσμος του Ολυμπιακού, όσο “περίεργος” κι αν είναι ώρες και στιγμές, γιατί είναι, δεν παύει να είναι ο πιο σκληρός, μα συνάμα, ο πιο δίκαιος κριτής. Για αυτό λοιπόν, υπομονή. Το προστάζει το άθλημα!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button