Κώστας ΠαλαιολόγοςΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μάγκικο Κύπελλο επί του ΠΑΟΚ! (Video)

Σαν σήμερα το 1992 ο Ολυμπιακός με τέρματα των Γκενάντι Λιτόφτσενκο και Γιώτη Τσαλουχίδη θριάμβευσε 2-0 του ΠΑΟΚ στον επαναληπτικό τελικό Κυπέλλου στον Ναό και κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο.

 

Με την κατάκτηση ενός παλικαρίσιου Κυπέλλου Ελλάδας στην … καρδιά των πέτρινων χρόνων συνδέεται χρονικά για τον Ολυμπιακό η σημερινή ημερομηνία.

Συγκεκριμένα, συμπληρώνονται 25 χρόνια από την διεξαγωγή του επαναληπτικού τελικού Κυπέλλου (σ.σ. ήταν η δεύτερη και η τελευταία σεζόν, όπου η ΕΠΟ είχε ορίσει διπλούς τελικούς Κυπελλου στις έδρες και των δύο φιναλίστ) στον Ναό, και είχε βρειο τον Θρύλο του Όλεγκ Μπλαχίν να θριαμβεύει του ΠΑΟΚ με 2-0 και να κατακτά το βαρύτιμο τρόπαιο, χάρη και στο 1-1 του πρώτου αγώνα της Τούμπας.

Ο Γκενάντι Λιτόφτσενκο με σουτ – «φωτοβολίδα» στο 21’ άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό μέσα σε αποθέωση από 30.000 οπαδούς των Πειραιωτών, για να διαμορφώσει το τελικό 2-0 ο Γιώτης Τσαλουχίδης με κεφαλιά – ψαράκι έπειτα από συστημένη σέντρα του Λιτόφτσενκο.

Η λήξη του αγώνα βρήκε τους παίκτες του Θρύλου να πανηγυρίζουν σαν μικρά παιδιά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, το οποίο άξιζαν και το κατέκτησαν κόντρα σε όλους και σε όλα!

Θυμηθείτε τις καλύτερες στιγμές εκείνου του τελικού στο παρακάτω video

Σχετικά Άρθρα

Back to top button