ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

“Λύγισε” στο τέλος

Με ήττα ολοκλήρωσε ο Ολυμπιακός τις υποχρεώσεις του στο τουρνουά “Costa del Sol”. Η ομάδα μας έχασε με 69-80 από την Ρεάλ Μαδρίτης, σε μια αναμέτρηση που εκτός από τις πολλές και σημαντικές απουσίες, ο Ντέιβιντ Μπλατ επέλεξε να μην χρησιμοποιήσει στο δεύτερο εικοσάλεπτο τον Βασίλη Σπανούλη, ενώ στο 28′ τέθηκε εκτός αγώνα λόγω τραυματισμού (κράμπα) ο Ζακ ΛεΝτέι.

Βασιζόμενοι στην καλή τους άμυνα και την περιφερειακή τους ευστοχία οι “ερυθρόλευκοι” επέβαλλαν τον ρυθμό τους και έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενοι με 23-14. Με ένα σερί 5-0 οι Ισπανοί μείωσαν στους 4π. (19-23 στο 12′), όμως, ο Ολυμπιακός με επιθετικό οδηγό τον Ζακ ΛεΝτέι αύξησε ξανά τις αποστάσεις (10π., 21-31 στο 14′). Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο επιχείρησε να φέρει τα πάνω κάτω με περιφερειακά σουτ, αλλά οι Άξελ Τουπάν και Ζακ ΛεΝτέι δήλωσαν “παρών” και συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε να διατηρήσει η ομάδα μας θετικό πρόσημο (+5, 38-43 στο 20′).

Στο δεύτερο μέρος ο , Ντέιβιντ Μπλατ επέλεξε να ξεκουράσει τον Βασίλη Σπανούλη και δεν τον χρησιμοποίησε ούτε δευτερόλεπτο. Η απουσία του αρχηγού επηρέασε -κυρίως επιθετικά- την ομάδα και επέτρεψε στην Ρεάλ Μαδρίτης να προσπεράσει με ένα επί μέρους σκορ 18-6 (56-49, στο 28′). Στο σημείο αυτό οι “ερυθρόλευκοι” δέχθηκαν ένα ακόμη πλήγμα, καθώς λόγω κράμπας ο Ζακ ΛεΝτέι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει πρόωρα την μάχη. Παρόλα αυτά, συνέχισαν να είναι ανταγωνιστικοί! Ο Άξελ Τουπάν ηγήθηκε της αντεπίθεσης και o Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει ξανά κεφάλι στο σκορ στο 35′ (64-66). Κάπου εκεί, όμως, ξέμεινε από δυνάμεις και “παραδόθηκε” στην “Βασίλισσα”.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button