ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

“Λύγισε” στην Μάδρίτη

Kαι οι σκληρές ομάδες “λυγίζουν”. Ο Ολυμπιακός “πλήρωσε” το κακό τρίτο δεκάλεπτο και την ευστοχία της Ρεάλ στα τρίποντα και γνώρισε την ήττα από την Πρωταθλήτρια Ευρώπης με 94-78. Οι Πειραιώτες είναι πλέον πίσω από την Εφες στη μάχη για την 4η θέση. Πέντε παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων(Λέ Ντει 15, Γκος 13,Μπόγρης 12,Σπανούλης 11), αλλά όταν δέχεσαι 94 πόντους πρέπει να έχεις και την ανάλογη ισορροπία στην άμυνα.

 

“Σεληνιασμένος” Μπόγρης

Ενα παιχνίδι με πάρα πολύ γρήγορο ρυθμό  στο ξεκίνημα του και τον Μπλατ να ανακατεύει την αρχική πεντάδα του σε σχέση με άλλα παιχνίδια, χρησιμοποιώντας τους  Γουίλιαμς-Γκος, Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μπόγρη. Ο Τελευταίος ξεκίνησε μάλιστα σεληνιασμένος  με 6 πόντους και δύο ασιστ, ενώ με τους Πειραιώτες να ελέγχουν τον ρυθμό και τον Σπανούλη, που στο 6ο λεπτό της πρώτης περιόδου υπέστη  εξάρθρωση δαχτύλου,  να είναι σε καλή κατάσταση προηγήθηκαν 8-13. Οσο πέρναγε η ώρα, η Ρεάλ προσπαθούσε να “χτυπήσει”  κοντά στο καλάθι με τους Αγιον και Τέιλορ καταρχήν και εν συνεχεία  με τον Ρέγες  για το 25-23 της πρώτης περιόδου.

“Τρίποντες” μαχαιριές και Ταβάρες

Η απουσία του Μιλουτίνοφ και στις δύο πλευρές του γηπέδου έγινε αισθητή εν τη απουσία του Ταβάρες.. Από το 30-28 της μείωσης με τον Σπανούλης, ο παίκτης της Ρεάλ ,μαζί με τον Καμπάτσο που ήταν εύστοχος από τα 6.75, άλλαξαν το ρου του αγώνα και η Ρεάλ  άρχιζε να “Χτίζει” διαφορά..Πρώτα με +5(35-30)  και όταν ο Ολυμπιακός βρήκε τρόπο να αντιδράσει, ξεκίνησε σερί τριπόντων με   τους Τέιλορ και Τόμπκινς για το  54-41.. Με τους Πειραιώτες να “μαζεύουν” τη διαφορά  στους 8  με Πρίντεζη και Γκος.

Προσπαθούσε αλλά….

Ο Ντεκ με τρίποντο έκανε το 57-46 , με τη Ρεάλ να έχει τον έλεγχο του αγώνα ωστόσο ο Ολυμπιακός με Σπανούλη  να δημιουργεί και Πρίντεζη να σκοράρει,  μείωσε στους 6(62-56). Ενα 5-0 των “μερένχες” όμως έφερε το +11.   Κάτι που αποτέλεσε “κλειδί” για την πορεία της εν λόγω περιόδου  με το 72-63 να είναι το σκορ υπέρ των γηπεδούχων που μπορεί ν μην έλεγχαν τα ριμπάουντ, αλλά είχαν τρεις περισσότερες ασίστ και ήταν πιο εύστοχοι  στα δίποντα..

Νέες “Τρίποντες” μαχαιριές

Με το σκορ στο 72-65 ελέω Μπόγρη(6/6 δίποντα), ο Ολυμπιακός δεν εκμεταλλεύτηκε άστοχη επίθεση των Ισπανών, ο Σπανούλης αστόχησε σε τρίποντο και ο Ρούντι δεν συγχώρησε για το 74-65. Η Ρεάλ έχοντας ενέργεια σε άμυνα και επίθεση και μοιάζοντας πιο φρέσκια, όταν ο Ολυμπιακός ξαναπλησίασε με τον Ουίλιαμς Γκος(78-70), “απάντησε”  με δύο τρίποντα απο Τέιλορ και   Ράντολφ για το 81-70 και το 84-72  και κάπου εκεί το ματς τελείωσε ,με τη διαφορά να φτάνει στους -19 και το τελικό αποτέλεσμα να είναι το 94-78.

Ολυμπιακός (Μπλατ): Γουίλιαμς-Γκος 13 (3/4 τρίποντα, 5 ασίστ), Τουπάν, Σπανούλης 12 (2/5 τρίποντα, 11 ασίστ, 1 λάθος), Τίμα 3 (1), Στρέλνιεκς 4, Βεζένκοβ 1, Πρίντεζης 11, Παπανικολάου 7 (1), Μάντζαρης, Μπόγρης 12 (6/6 δίποντα), ΛεΝτέι 15 (8 ριμπάουντ).

Σχετικά Άρθρα

Back to top button