ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΠΟΛΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

“Λύγισε” από διαιτησία και λάθη

Κρίμα, κρίμα, κρίμα… Αυτό μόνο μπορεί να πει κανείς εάν παρακολούθησε την αναμέτρηση του Ολυμπιακού κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Γιουγκ στην Βουδαπέστη. Οι ερυθρόλευκοι δυστυχώς δεν κατάφεραν να νικήσουν τους Κροάτες και να περάσουν αυτοί στον ημιτελικό αλλά κατέθεσαν την ψυχή τους στην πισίνα κάνοντας ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να το καταφέρουν.

Τα πολλά λάθη των παικτών του Θοδωρή Βλάχου αλλά και των διαιτητών έδωσαν στην Γιουγκ ένα πολύ γρήγορο προβάδισμα. Μάλιστα οι διαιτητές ανέχθηκαν το πολύ σκληρό παιχνίδι των Κροατών, με αποκορύφωμα δύο φάσεις που τους έδωσαν πέναλτι αλλά σε ακριβώς ίδιες φάσεις που έγιναν από εκείνους, δεν έδωσαν ισάριθμα πέναλτι στον Ολυμπιακό.

Η Γιουγκ ξεκίνησε πιο δυνατά στα δύο πρώτα οκτάλεπτα και μάλιστα πήρε προβάδισμα στο ημίχρονο με 7-2. Κάπου εκεί συνέβη το απίστευτο! Ο Ολυμπιακός έκανε το καλύτερο οκτάλεπτο της χρονιάς, το οποίο μόνο ως ένα μεγάλο ερυθρόλευκο θαύμα μπορεί να χαρακτηριστεί.

Επρόκειτο για μια αληθινή κατάθεση ψυχής απο τα παιδιά του Θοδωρή Βλάχου που με ένα εκπληκτικό ντεμαράζ 5-0, πετυχαίνοντας ένα γκολ σε κάθε λεπτό, έφεραν το παιχνίδι στο 7-7. Παράλληλα, η άμυνα ήταν αυτή που δεν επέτρεπε στους Κροάτες ούτε καν να διανοηθούν να σκοράρουν, όσο ο Ολυμπιακός είχε πάρει φόρα. Ωστόσο τα πράγματα άλλαξαν μετά από ένα τάιμ άουτ στα δύο λεπτά που ζήτησε η Γιουγκ. Εκεί ο τεχνικός της αφύπνησε τους παίκτες του και εκείνοι ξανάφεραν τη διαφορά στο +3 υπέρ τους.

Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που τα ‘χασε μετά από αυτό το 3-0 της Γιουγκ και δεχόμενος μάλιστα το 10-7 στο τελευταίο δευτερόλεπτο φάνηκε αποσβολωμένος. Ο Θοδωρής Βλάχος έκανε ότι μπορούσε για να τους δώσει και πάλι την ψυοχλογική ώθηση αλλά κάπου εκεί μίλησε και η ατυχία για τους πρωταθλητές Ελλάδος, αφού είδαν την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι σε προσπάθεια του Μπούσλιε και σουτ του Φουντούλη και Εσπανιόλ να περνούν ελάχιστα άουτ.

Στο τέλος όταν όλος ο Ολυμπιακός βρισκόταν στην επίθεση, η Γιουγκ πέτυχε το τελευταίο της γκολ για να διαμορφώσει το τελικό 11-8.

Δυστυχώς ο Ολυμπιακός έτσι αποχαιρέτησε την τελική φάση της διοργάνωσης, αλλά κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει την υπερπροσπάθεια των παικτών του Θοδωρή Βλάχου, που πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις αλλά “λύγισαν” από την πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Ψηλά το κεφάλι και πάντα υπερήφανοι για αυτή την ομάδα!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button