Κώστας ΠαλαιολόγοςΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λάμψη Ευρωπαίων σκόρερ από Θρύλο!

155723

Με αφορμή την συμπλήρωση 100 νικών στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις η επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ Ολυμπιακός υπενθύμισε τους κορυφαίους σκόρερ.

 

Γράφει ο Κώστας Παλαιολόγος

Ο Ολυμπιακός χρόνια τώρα αποτελεί με διαφορά τον κορυφαίο εκπρόσωπο της χώρα μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις χαρίζοντας μεγάλες στιγμές και τεράστιους θριάμβους απέναντι σε κορυφαίους συλλόγους!

Οι «ερυθρόλευκοι» πριν από δύο εβδομάδες έγιναν η πρώτη ελληνική ομάδα, που έφτασε στις 100 νίκες, χάρη στο «διπλό» επί της Γιανγκ Μπόις (0-1) στην πρεμιέρα της φάσης των ομίωλν του Europa League, όπως αυτό διαμορφώθηκε χάρη στο γκολ του Εστέμπαν Καμπιάσο

Μάλιστα, το συγκεκριμένο γκολ, ο οποίος προήλθε από τα πόδια ενός κατόχου Champions League, όπως είναι ο Αργεντινός παικταράς, ήταν αισίως το 323ο στην ιστορία των πρωταθλητών Ελλάδας στο σύνολο των ευρωπαϊκών διοργανώσεων!

Η επίσημη ιστοσελίδα της πειραϊκής ΠΑΕ υπενθύμις εότι σητν κορυφή της λίστας παραμένει ακλόνητος ο εμβληματικός πρώην αρχηγός της ομάδας Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς με 15 τέρματα, ενώ ακολουθούν κατά πόδας οι Κώστας Μήτρογλου και Νίκος Αναστόπουλος, αμφότεροι με 14 γκολ.

Αναλυτικά:

Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς 15 γκολ

11 UEFA Champions League / Κύπελλο Πρωταθλητριών

0 Κύπελλο Κυπελλούχων

4 Κύπελλο UEFA / UEFA Europa League

 

Κώστας Μήτρογλου 14 γκολ

13 UEFA Champions League / Κύπελλο Πρωταθλητριών

0 Κύπελλο Κυπελλούχων

1 Κύπελλο UEFA / UEFA Europa League

 

Νίκος Αναστόπουλος 14 γκολ

5 UEFA Champions League / Κύπελλο Πρωταθλητριών

5 Κύπελλο Κυπελλούχων

4 Κύπελλο UEFA / UEFA Europa League

 

Στέλιος Γιαννακόπουλος 9 γκολ

8 UEFA Champions League / Κύπελλο Πρωταθλητριών

0 Κύπελλο Κυπελλούχων

1 Κύπελλο UEFA / UEFA Europa League

 

**Πρώτος από τους υπάρχοντες σήμερα στο ρόστερ του Θρύλου είναι ο Αλεχάντρο Ντομίνγκεζ ο οποίος έχει 6 γκολ. Τα 4 εξ’ αυτών τα έχει σημειώσει στο UEFA Champions League και τα άλλα 2 στο UEFA Europa League.

 

***Από 8 γκολ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με τη φανέλα του Θρύλου έχουν οι Ζιοβάνι Σίλβα ντε Ολιβέιρα, Αλέξης Αλεξανδρής, Ιεροκλής Στολτίδης, Γιώργος Σιδέρης και Ντιόγκο Λουΐς Σάντο. Ο Σίνισα Γκόγκιτς έχει 7.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button