Κώστας ΠαλαιολόγοςΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κύπελλο με «μαγεία» Τσόρι! (Video)

Στις 23 Μαϊου του 2015 ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την κατάκτηση του 27ου Κυπέλλου και 17ου νταμπλ στην ιστορία του χάρη στην νίκη του επί της Ξάνθης με 3-1 στο ΟΑΚΑ με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αργεντινό «μαέστρο» του.

Ο αγαπημένος μήνας από πλευράς κατάκτησης τροπαίων είναι ο Μάιος για τον Ολυμπιακό!

Εξαίρεση δεν θα μπορούσε να αποτελέσει η 23η ημέρα του Μάη, η οποία έχει βρει τον Θρύλο των γηπέδων να πανηγυρίζει την κατάκτηση ενός ακόμη τροπαίου.

Συγκεκριμένα, σαν σήμερα πριν από τρία ακριβώς χρόνια ο Αυτοκράτορας πανηγύρισε την κατάκτηση του 27ου Κυπέλλου στην ιστορία του, που ταυτόχρονα σηματοδότησε το 17ο νταμπλ, χάρη στην άνετη επικράτησή του στον τελικό του ΟΑΚΑ με 3-1 επί της Ξάνθης.

Οι Ακρίτες έρχονταν με βλέψεις, αλλά τελικά έφυγαν από το ΟΑΚΑ με μία …ξεγυρισμένη «τριάρα» αφού σε καμία περίπτωση δεν μπόρεσαν να προβάλλουν ουσιαστική αντίσταση.

Ο Φράνκο Χάρα στο 45’ άνοιξε τον χορό των τερμάτων για τον Ολυμπιακό, για να ακολουθήσει στο 62’ ένα από τα ομορφότερα γκολ, που έχει πετύχει ο Τσόρι Ντομίνγκες στο διάστημα αυτής της τετράχρονης θητείας του στη χώρα μας για λογαριασμό των Πειραιωτών!

Ο Αργεντινός «μαέστρος» αφού … χόρεψε σχεδόν την μισή άμυνα της Ξάνθης, ολοκλήρωσε την απίστευτη ατομική του προσπάθεια μ’ ένα υπέροχο φαλτσαριστό σουτ, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα! Ένα γκολ-ποίημα αντάξιο της ποιότητας και της τεράστιας αξίας του Τσόρι!

Ο Κώστας Φορτούνης με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 80’ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη διαφαινόμενη νίκη του Ολυμπιακού, για να μειώσει η Ξάνθη στο 87’ με τον Παντελή Καπετάνο.

Ολυμπιακός (Περέιρα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας (84 Κασάμι), Μαζουακού, Εντιγκά, Μιλιβόγεβιτς, Ντοσεβί, Φουστέρ (65΄Φορτούνης), Τσόρι (78 Μήτρογλου), Χάρα.

Ξάνθη (Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος (77′ Μπαξεβανίδης), Καρυπίδης, Γούτας, Γουάλας, Παπαστεργιανός (65′ Καπετάνος), Ομποντό (77 Βάλτερ), Βασιλακάκης, Κλέιτον, Λουσέρο, Σολτάνι.

Ας θυμηθούμε τις καλύτερες φάσεις εκείνου του θριαμβευτικού τελικού για τον Θρύλο στο παρακάτω video

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button