ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κρίμα κι άδικο!

Ο Ολυμπιακός πάλεψε μέχρι το τέλος, κόντρα σε αισχρή διαιτησία, αλλά «προδόθηκε» από το καλάθι που δέχθηκε από τον Ουίλμπεκιν 4’4” πριν το τέλος της αναμέτρησης του «Nokia Arena» χάνοντας με 65-64 από την Μακάμπι και υποχρεώθηκε στην τρίτη συνεχόμενη ήττα του. 

Λύγισε στο τέλος ο Ολυμπιακός στο «Nokia Arena», χάνοντας 65-64 από την Μακάμπι έπειτα από ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη ματς.

Οι «ερυθρόλευκοι» κόντρα στην εχθρική διαιτησία του Ιερεθουέλο και των βοηθών του, πάλεψαν μέχρι το τέος, κατάφεραν να επσιτρέψουν από -5 με έναν εκπληκτικό Βασίλη Σπανούλη στο τέταρτο δεκάλεπτο, προηγήθηκαν με τρίποντη «βόμβα του αρχηγού 63-64 14’’ πριν το τέλος, αλλά τελικά λύγισαν δεχόμενο καλάθι από τον Ουίλμπεκιν 4’’ πριν τη λήξη και με τον Γιώργο Πρίντεζη να ατοχεί στο τελευταίο σουτ

Με όπλο την άμυνα και σούπερ Γκος

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ προσηλωμένος στο ματς και με τον Νάιτζερ Ουίλιαμε Γκος να δίνει το ρυθμό και να ηγείται στο σκοράρισμα, έβαλε από νωρίς τους δικούς του κανόνες στην αναμέτρηση.

Με … όπλο την πολύ πιεστική, αλλά κι αποδοτική τους άμυνα, οι «ερυθρόλευκοι» δε επέτρεπαν στην ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου να τρέξει και να επιβάλει τον γρήγορο ρυθμό που αρέσκεται να παίζει στο «Nokia Arena»

Έτσι, με τη συμπλήρωση των πέντε πρώτων λεπτών ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 4-10, με τον Γκος να πετυχαίνει 6 πόντους και τέσσερις ο Ζακ ΛεΝτέι.

Προϊόντος του χρόνου η Μακάμπι άρχισε να βρίσκει πόντους από τους Ουίλμπεκιν και Πάργκο, ενώ ορισμένα σημαντικά επιθετικά ριμπάουντ του Μπλακ επέτρεψε στην Μακάμπι να ισοφαρίσει σε 14-14 στο 9’.
Η λήξη του πρώτου δεκαλέπτου βρήκε τον Θρύλο να προηγείται με 14-16 χάρη στο πρώτο καλάθι του Βασίλη Σπανούλη στην αναμέτηση.

Στην δεύτερη περίοδο οι δύο ομάδες συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό. Οι γηπεδούχοι έχοντας και την εύνοια της διαιτησίας, (σ.σ. σε τέσσερις τουλάχιστον περιπτώσεις δεν δόθηκαν … καραμπινάτα φάουλ στους Μιλουτίνοφ, Λε Ντέι, Πρίντεζη και Παπανικολάου) η Μακάμπι είχε τη δυνατότητα να μένει πάντα στο παιχνίδι.
Ο Ολυμπιακός την ίδια στιγμή δεν μπορούσε να βρει τρόπο να σκοράρει έξω από τα 6/75 μ. (σ.σ. μέχριτο 19 οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ σούταραν με το οικτρό 0/10 τρίποντα).

 

Ενώ σχεδόν με τα … ίδια ποσοστά σούταραν και οι γηπεοδύχοι έξω από τη γραμμή του τριπόντου (σ.σ. μόλις 1/11). Τη στιγμή όπου ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 20-24 στο 18’ με τον Ουίλιαμ Γγκος να πετυχαίνει 10 πόντους και να αποτελεί με διαφορά τη κορυφαία επιθετική λύση για τον Ολυμπιακό.

Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 26-26, αλλά ο Γιάνις Στρέλνιεκς στο 19’ με το πρώτο τρίποντο του Ολυμπιακού έδωσε προβάδισμα τριών πόντων για το 26-29, που έμελλε να είναι και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Η Μακάμπι είχε Ουίλμπεκιν, Ρολ και … διαιτησία

Στην τρίτη περίοδο οι γηπεδούχοι άρχισαν να ανεβάζυ τα ποσοστά τους στη επίθεης και με «καυτό » τον Ουίλμπεκιν προηγήθηκαν 30-29 στο 22’.
Ο Ολυμπαικός όμως βρήκε λύσεις με τους Γκος και , Μιλουτίνοφ και Παπανικολάου και προσπέρασσε 35-37 στο 26’ με το πρώτο καλάθι του διεθνούς φόργουορντ.

Ο Ολυμπιακός με τους Σπανούλη και Πρίντεζη να βρίσκουν στόχο διατήρησε το ισχνό προβάδισμα στο 27’ για το 39-41, αλλά οι παράλογες διαιτητικές αποφάσεις τιου Ιερεθουέλο, σε συνδυασμό με τα καλάθια του Ρόλ έφεραν τη Μακάμπι μπροστά στο σκορ με 45-42 με τη λήξη της τρίτης περιόδου.

Στη τέταρτη περίοδο συνεχίστηκαν οι προκλητικά εχθρικές αποφάσεις των διαιτητών,
Με τον Ουίλμπεκιν να σκοράρει στο 32’, αλλά και να τραυματίζεταιστο 47-44, οι γηπεοδύχοι διατήρησαν το προβάδισμά τους, παίρνοντας πόντους από τον Μπλακ, που κέρδιζε με … ευκολία φάουλ από τους διαιτητές.

Οι απίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ την ίδια σττιγμή παρέμενε κοντά στο σκορ με τον Γκος να ηγείται στο σκοράρισμα και να τον διατηρεί κοντά στο σκορ για το 50-49.
Οι γηπεδούχοι προσπέρασαν 54-49, αλλά η τρίποντη «βόμβα του Σπανούλη» έφερε το Ολυμπιακό στο –2 (54-52) στο 35’
Το ματς συνεχίστηκε να είναι σε τεντωμένη κλωστή, με τους Πειραιώτες να παίρνουν σκορ από τον αρχηγό τους Βασίλη Σπανούλη.

Το τρίποντο του Τουπάν διατήρησε κοντά τους ερυθρόλευκους (57-55), αλλά η Μακάμπι με τον Ρολ πρξηγήθηκαν 63-58.

Ο Ολυμπιακός με μεγάλο τρίποντο του Σπανούλη μείωσε σε 63-61, για να ακολουθήσει επιθετικό φάουλ πάνω στον Γιώργο Πρίντεζη πριν ο αρχηγός του Θρύλου δώσει προβάδισμα στου «ερυθρόλευκους» με απίστευτο τρίποντο από τα 8 μέτρα για το 63-64 14’’ πριν τη λήξη.

Για να έρθει το νικητήριο καλάθι των γηπεδούων από τον Ουίλμπεκιν 4’’ πριν το τέλος

Τα δεκάλεπτα: 14-16, 26-29, 45-42, 65-64

Σχετικά Άρθρα

Back to top button