ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Κουπάτοι» ως Έφηβοι και Νέοι!

kolympiacos

Η επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ Ολυμπιακός ανέδειξε ποιοι παίκτες από την Ακαδημία του Θρύλου στέφθηκαν πρωταθλητές Ελλάδας τόσο με τη Κ-17, όσο και με την Κ-20.

Η σωστή δουλειά που γίνεται στην Ακαδημία του Ολυμπιακού, έχει πάρα πολλές προεκτάσεις, καθώς αρκετοί ποδοσφαιριστές που κατέκτησαν φέτος το πρωτάθλημα Κ-20, είχαν καταφέρει πρωτύτερα να κάνουν το ίδιο με τους Εφήβους. Με την Κ-17 δηλαδή. Σύμφωνα με το κείμενο που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Ολυμπιακού, υπάρχουν 18 διαφορετικοί παίκτες που έχουν φτάσει στην κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων σε διαφορετικές ηλικιακές κατηγορίες, δείχνοντας πως η Ακαδημία του Ολυμπιακού «χτίζει» πρωταθλητές.
Αναλυτικά…

Όταν μια Ακαδημία σαρώνει τους τίτλους στα Πρωταθλήματα Super League είναι λογικό να έχει στις τάξεις της ποδοσφαιριστές που έχουν στο βιογραφικό τους πολλές… κούπες.

Στο ρόστερ της ομάδας που κατέκτησε το Πρωτάθλημα Super League K-20 την περίοδο 2015-16 υπάρχουν φυσικά ποδοσφαιριστές που είχαν πάρει κούπα με τους Νέους και την περίοδο 2014-15 υπάρχουν όμως και άλλοι παίκτες που το 2015 στέφτηκαν Πρωταθλητές Ελλάδος με την Κ-17 και το 2016 με την Κ-20.

Ο Ολυμπιακός έχει στις τάξεις του δεκαοχτώ ποδοσφαιριστές που κατέκτησαν δυο διαφορετικά ηλικιακά Πρωταθλήματα τα δυο τελευταία χρόνια. Στη λίστα είναι οι τρεις από τους τέσσερις τερματοφύλακες της φετινής Κ-20, ο Ιωάννης Αγγελόπουλος, ο Φώτης Σταματόπουλος και ο Ιάσων Γαβαλάς οι οποίοι πέρσι πήραν την κούπα με την Κ-17 στο Αγρίνιο και φέτος είχαν συνολικά 12 συμμετοχές στους Νέους.

Στους αμυντικούς… συναντάμε τον Αλέξανδρο Θυμιάνο, τον Κωνσταντίνο Μπέτσα, τον Δημήτρη Νικολάου, τον Παναγιώτη Ρέτσο και τον Αντώνη Φουάση. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ρέτσος, Νικολάου που έχουν υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο είχαν κατακτήσει το 2015 και το Πρωτάθλημα Κ-17 και το Κ-20 και φυσικά το 2016 το Κ-20.

Ο Ανδρέας Δερμιτζάκης, ο Κωνσταντίνος Κηπουρός, ο Κωνσταντίνος Κολτσίδας, ο Στάθης Λάμπρου, ο Κωνσταντίνος Χρήστου και ο Δημήτρης Τζουμάκης ¨”έλαμψαν” πέρσι στη μεσαία γραμμή της Κ-17 και φέτος στέφτηκαν Πρωταθλητές της Κ-20 ενώ στην επίθεση … συναντάμε τον Γιάννη Βάρκα, τον Φώτη Τσιλίκη, τον Κωνσταντίνο Κιρτζιαλίδη και τον Σταύρο Κουγιό όλοι τους βασικά στελέχη της Κ-17 του 2015 και με αρκετά καλή παρουσία στην ομάδα Νέων του 2016. Οι τέσσερις επιθετικοί μάλιστα πέτυχαν συνολικά φέτος 14 γκολ με τον Κιρτζιαλίδη να σταματάει στα 9!

Εκτός από το Πρωτάθλημα Super League K-20 οι 7 από τους 18 αγωνίστηκαν και στο UEFA Youth League της περιόδου 2015-16. Αυτοί είναι οι: Νικολάου, Ρέτσος, Βάρκας, Λάμπρου, Κουγιός, Γαβαλάς και Κιρτζιαλίδης.
Όλα τα παιδιά είναι γεννημένα το 1998 και φυσικά η σεζόν 2016-17 όπου θα παίζουν στους Νέους τους ανήκει… Ο Ολυμπιακός έχει φτιάξει… δυναστεία και στην Ακαδημία αλλά το σημαντικότερο είναι ότι δημιουργεί ποδοσφαιριστές με ήθος και ποιότητα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button