ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΠΟΛΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κοριτσάρες φύγαμε για το χρυσό !

Τα κορίτσια μας έκαναν πάλι το θαύμα τους και μας έφεραν το χαμόγελο στα χείλη αυτές τις δύσκολες ημέρες που διανύει η χώρα μας. Η Εθνική μας ομάδα νίκησε την οικοδέσποινα Ισπανία με 11-9 και πήρε πανηγυρικά το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Βαρκελώνης που θα γίνει την Παρασκευή.

Εκεί θα βρει απέναντι της την παντοδύναμη Ολλανδία του Ευάγγελου Δουδέση. Η Γαλανόλευκη φτάνει έτσι ξανά στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μετά το 2012.

Σε μεγάλη ημέρα όλα τα κορίτσια,  που αγωνίστηκαν με  μαύρα περιβραχιόνια ως ελάχιστο φόρος τιμής στους αδικοχαμένους συμπατριώτες μας  και έδωσαν την ψυχή τους για να φτάσουν στην νίκη.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, το εθνικό μας συγκρότημα πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο οκτάλεπτο, εξασφαλίζοντας μια διαφορά τριών τερμάτων (5-2), την οποία και έμελλε να συντηρήσει ως το τέλος. Μάλιστα, παρότι έπαιξε πολλές φορές με παίκτρια λιγότερη και είδε τις Τσουκαλά, Βασιλική Διαμαντοπούλου και Χυδηριωτη να αποβάλλονται με τρεις ποινές, κατάφερε να αντέξει στην πίεση και να πάρει την πολυπόθητη πρόκριση.

Συνολικά, οκτώ διαφορετικές παίκτριες σκόραραν για την Ελλάδα, με την Ελευθερία Πλευρίτου να πετυχαίνει τρία γκολ.

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 4-1, 4-4, 2-3

Ελλάδα (Μορφέσης): Χρ. Διαμαντοπούλου, Τσουκαλά 1, Β. Διαμαντοπούλου, Ελευθεριάδου , Μ. Πλευρίτου 2, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 1, Χυδιριώτη 1, Πάτρα, Πρωτόπαππα, Ε. Πλευρίτου 2 , Ξενάκη 1.

Ισπανία (Όκα): Έστερ, Πασκουάλ, Εσπάρ Α. 1, Ορτίθ Μουνιόθ 3, Ορτίθ Ρέγιες, Γιορέτ, Εσπάρ Κ., Πένια, Φόρκα, Γουάλ Ροβιρόσα, Γκαρσία Γοδόι, Λέιτον Αρόνες 1, Σάντσεθ Γκονζάλες.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button