ΒΟΛΕΪΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κοβάτσεβιτς: «Μια μεγάλη οικογένεια ο Ολυμπιακός» (video)

Στο μεγαλείο του Θρύλου αναφέρθηκαν ο αρχιτέκτονας του ένατου συνεχόμενου Κυπέλλου Ελλάδας Μπράνκο Κοβάτσεβιτς και ο Σπύροπς Σαραντίτης

Το βαρύτιμο τρόπαιο του 9ου συνεχόμενου κυπέλλου Ελλάδας στο βόλεϊ γυναικών δέσποζε στο πλατό της «Μεγάλης μου Αγάπης» που προβλήθηκε τη Δευτέρα 8 Απριλίου από το OSFP TV και μεταδόθηκε, ταυτόχρονα, από το Δημοτικό Ραδιόφωνο του Πειραιά (Κανάλι Ένα).

Η επίσημη εκπομπή του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. φιλοξένησε τον αρχιτέκτονα της ομάδας, Μπράνκο Κοβάτσεβιτς και τον βοηθό προπονητή, Σπύρο Σαραντίτη, οι οποίοι μίλησαν για τα σπουδαία κατορθώματα της ομάδας που σαρώνει αδιάκοπα τους εγχώριους τίτλους και έχει καθιερωθεί στην ελίτ του ευρωπαϊκού βόλεϊ, αλλά και για τη δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής του συλλόγου.

Όπως κάθε εβδομάδα από τη «Μεγάλη μου αγάπη» μεταδόθηκαν νέα από τις ομάδες και τις Ακαδημίες του συλλόγου, χρηστικές πληροφορίες για τους φιλάθλους και τα μέλη του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. και απαντήθηκαν όλες οι ερωτήσεις που έγιναν από τους φιλάθλους μέσω γραπτών μηνυμάτων στο OSFP TV και στα social media της εκπομπής.

Διαβάστε αποσπάσματα των δηλώσεων που έγιναν στη «Μεγάλη μου αγάπη»:

Μπράνκο Κοβάτσεβιτς: «Μια μεγάλη οικογένεια ο Ολυμπιακός»

Για την απώλεια της Γιώτα: «Σίγουρα ήταν μια δύσκολη στιγμή αλλά η ομάδα συσπειρώθηκε και έδειξε την ποιότητα της. Αντιδράσαμε σωστά και δεν αφήσαμε να φανεί αυτή η πολύ μεγάλη απώλεια. Εξάλλου, η Διοίκηση έχει φροντίσει και διαθέτουμε ισάξιες παίκτριες σε όλες τις θέσεις. Ως εκ τούτου η Ζακχαίου κάλυψε με επιτυχία την απώλεια της Κατερίνας».

Για τον καλύτερο του αγώνα στον Ολυμπιακό: «Σίγουρα ο τελικός της περσινής χρονιάς που κατακτήσαμε το τρόπαιο μέσα στην Τουρκία είναι ο καλύτερος αγώνας αυτά τα τέσσερα χρόνια που βρίσκομαι στον Ολυμπιακό. Θυμάμαι πολύ έντονα και τον τελικό στην Μπούρσα πρόπερσι που ήταν πολύ δύσκολος και συναισθηματικός».

Για τον κόσμο: «Δεν μπορώ να ξεχάσω την υποδοχή του κόσμου μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου. Η παρουσία τους στο Ρέντη και η ώθηση που δίνουν στα παιχνίδια είναι μοναδική. Πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει ατμόσφαιρα σε αγώνες βόλεϊ γυναικών σαν αυτή που δημιουργούν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού. Μόνο στο Ρέντη και στη Βραζιλία συμβαίνει αυτό».

Για το κλίμα στην ομάδα: «Βλέπουμε όλοι την ομάδα σαν οικογένεια. Οι παίκτριες είναι πολύ δεμένες μεταξύ τους και αυτό μας βοηθάει να παίζουμε καλύτερα, ιδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές. Ο Ολυμπιακός με κάνει να αισθάνομαι σαν να είμαι σπίτι μου και φιλίες που έχω κάνει εδώ θα είναι για μια ζωή. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μέλος αυτής της ομάδας και αυτού του κορυφαίου συλλόγου. Θέλω να ευχαριστήσω τη Διοίκηση που έχει φροντίσει να πλαισιώνομαι από άριστους επαγγελματίες και φυσικά να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου. Τον Σπύρο Σαραντίτη, τον Φώντα Κρόκο, τον στατιστικολόγο, τον γυμναστή Δημήτρη Γεωργά, τον φυσιοθεραπευτή μας, Γιώργο Γλακουσάκη, τον Βασίλη που ήρθε φέτος και φροντίζει συνέχεια τα πάντα για τα κορίτσια και φυσικά τον Νίκο Κατσιούρα που θεωρώ πως είναι ο καλύτερος τιμ μάνατζερ στο χώρο. Δεν είχα ποτέ μάνατζερ σαν τον Νίκο. Τα προγραμματίζει όλα μήνες πριν για τα ταξίδια, τα σπίτια, τα αυτοκίνητα μας. Όλα είναι απόλυτα οργανωμένα και λύνει τα προβλήματα πριν αυτά δημιουργηθούν».

Για την ανάδειξη της Στέλλας Χριστοδούλου ως MVP στο Κύπελλο: «Αυτό που έκανε η Στέλλα στον αγώνα δεν φαίνεται σε νούμερα της στατιστικής και σίγουρα το δικαιούταν αυτό τον προσωπικό τίτλο. Έκανε πολύ καλό παιχνίδι, όπως και η Έμοντς και η Χούντ που το δείχνουν και τα νούμερα. Το σημαντικό είναι ότι κάποιος από την ομάδα είναι ο MVP και αυτό έχει σημασία».

Για την Ευρώπη: «Είχαμε μια δύσκολη κλήρωση φέτος, αλλά αυτά συμβαίνουν. Κυνηγήσαμε τις πιθανότητες μας μέχρι το τέλος. Παίξαμε πολύ καλά, θα μπορούσαμε να προκριθούμε αλλά όλα είναι μέσα στον αθλητισμό και στη συνέχεια συγκεντρωθήκαμε στους εγχώριους στόχους μας. Δουλέψαμε καλύτερα και πολύ συγκεντρωμένα. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πιο ανταγωνιστικό φέτος και η δουλειά που κάνουμε είναι υψηλού επιπέδου».

Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος: «Κοιτάμε πρώτα τους αγώνες με την Θέτιδα Βούλας, που είναι καλή ομάδα και έκανε μια πολύ καλή σεζόν, που πολλοί δεν περίμεναν. Πρέπει να αγωνιστούμε με σοβαρότητα και μετά θα κοιτάξουμε τους τελικούς. Η Σαντορίνη έχει το πλεονέκτημα έδρας στο άλλο ζευγάρι των ημιτελικών κόντρα στον Πανναξιακό και αυτό της δίνει ένα προβάδισμα αλλά είναι και οι δυο ομάδες είναι πολύ καλές».

Σπύρος Σαραντίτης: «Περήφανος για κάθε παιδί που έχω προπονήσει στον Ολυμπιακό»

Για την πορεία του Ολυμπιακού: «Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ο Ολυμπιακός έχτισε σιγά σιγά, έχοντας πλάνο και όραμα. Ήρθε ο Κοβάτσεβιτς και μπήκε και η Ευρώπη στους στόχους, εκεί όπου χρόνο με το χρόνο η ομάδα έδινε ωραίους αγώνες, έφτασε σε δυο τελικούς και κατέκτησε πέρυσι τον τίτλο».

Για την δουλειά στις ακαδημίες: «Είμαι περήφανος για κάθε παιδί που έχω προπονήσει στον Ολυμπιακό. Είναι πάρα πολλά τα παιδιά που έχω προπονήσει και με έχει εμπιστευτεί ο Ολυμπιακός. Είναι πολλά παιδιά που έχουν παίξει στη Α1 και στο εξωτερικό. Δεν είναι εύκολο να αποτελέσεις μέλος της 12άδας μιας ομάδας του επιπέδου του Ολυμπιακού. Χρειάζονται πάρα πολλά πράγματα. Στις ακαδημίες δίνουμε τις βάσεις ώστε να χτίσει την προσωπικότητα του, να μάθει τι θέλει και που πάει, ένα παιδί. Το επίπεδο είναι πολύ καλό και υπάρχουν κορίτσια που έχουν και προσόντα και το χαρακτήρα να πρωταγωνιστήσουν. Είναι σημαντικό που και ο κ. Κοβάτσεβιτς στηρίζει αυτή την προσπάθεια που γίνεται και δεν είναι λίγες οι φορές που έχει έρθει να παρακολουθήσει αγώνα Κορασίδων ακόμη και εκτός έδρας».

*Η εκπομπή «Μεγάλη μου αγάπη» είναι συμπαραγωγή του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού και της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά (Κανάλι 1). Την επιμελούνται το γραφείο Τύπου του συλλόγου και το αθλητικό τμήμα του επίσημου ραδιοφώνου του Πειραιά. Στην παρουσίαση της εκπομπής βρίσκονται κάθε Δευτέρα (15:00 – 17:00) η Γενική Γραμματέας του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π., Χριστίνα Τσιλιγκίρη, τα μέλη του γραφείου Τύπου του συλλόγου, Κώστας Δελεχάς, Σταύρος Ζαζάνης και Σεβαστή Βρακατσέλη και ο αθλητικός συντάκτης του Καναλιού 1, Λουκάς Θεοφανόπουλος.

*Στο επισυναπτόμενο βίντεο μπορείτε να δείτε και να ακούσετε την εκπομπή της Δευτέρας 8 Απριλίου 2019.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button