ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

“Κλειδί η μεσσαία γραμμή”

10645166_10153374165054874_7820373654299201285_n

Με έναν από τους πιο αγαπημένους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει ο Νίκος Αβραμίδης στην εκπομπή του “Σπορ, σκορ, ρεκόρ” στο ΑΡΤ FM. Ο “Μπονέ” των ερυθρολεύκων μοιράστηκε μαζί με τους ακροατές τις απόψεις του για το ποδόσφαιρο, τα στοιχεία που πρέπει να έχει ένας παίκτης, ενώ αναλύοντας το αποτέλεσμα του ντέρμπι κατέληξε στους λόγους για τους οποίους ο Ολυμπιακός όχι μόνο νίκησε αλλά έδειξε πως είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ανδρέα Μπονόβα:

Σχετικά με το τι χρειάζεται να διαθέτει ένας παίκτης:

“Αυτό που χρειάζεται ένας παίκτης για να παίξει ποδόσφαιρο είναι πρώτα από όλα το μυαλό. Πρώτα αυτό και μετά έρχονται η τεχνική, η ταχύτητα και τα λοιπά. Εξάλλου όταν λέμε γρήγορη σκέψη εννοούμε την ευκολία του να συλλαμβάνεις τις τακτικές του προπονητή και να συνεργάζεσαι σωστά με τους συμπαίκτες σου. Επομένως, κοντά στα υπόλοιπα που χρειάζεται ένας παίκτης είναι το μυαλό του πάνω από όλα. Μετά βέβαια χρειάζεται και η καρδιά για να παίξεις υπο πίεση και ακολούθως να κάνεις και πρωταθλητισμό”.

Σε ότι αφορά το ντέρμπι, ποιο ήταν το “κλειδί” του αγώνα που χάρισε την νίκη στον Ολυμπιακό:

“Αρχικά ήταν άριστη η αμυντική λειτουργία της ομάδας, αλάνθαστη! Το ίδιο έγινε και επιθετικά. Όμως το “κλειδί” της νίκης ήταν ο άξονας, η μεσσαία γραμμή των πρωταθλητών. Είναι το άλφα και το ωμέγα για μία ομάδα. Δεν είναι τυχαίο που λένε “πες μου τι χαφ έχεις να σου πω ποια ομάδα είσαι”! Ο Μάρτινς και ο Μιλιβόγεβιτς έκαναν εξαιρετική δουλειά “μπλοκάροντας” τον Παναθηναϊκό και κάπως έτσι τελείωσαν όλα. Δίχως βέβαια να παραβλέπουμε πως ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας οφείλεται και στο γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είναι μία οικογένεια. Τι έννοώ με αυτό; Κατάφερε έστω και μετά τα τόσα προβλήματα και μετά τις αλλαγές των προπονητών να ξανασταθεί όρθιος. Ο Μπέντο διαχειρίστηκε σωστά το υλικό, οι μεταγραφές που έγιναν αφορούσαν παίκτες που έχουν μεγάλη προσωπικότητα και αποδεικνύουν πως άξια φορούν την φανέλα του Ολυμπιακού. Ύστερα, το rotation που γίνεται είναι σωστό και έτσι ο Πορτογάλος παίρνει το μάξιμουμ από τους παίκτες του. Επομένως αφού βρέθηκε η σωστή χημεία και οι παίκτες πια “ξέρουν” το παιχνίδι του καθενός, η ομάδα λειτουργεί στον αυτόματο πιλότο. Υπάρχει υγεία, το οικογενειακό κλίμα και αυτό φαίνεται μέσα στο γήπεδο. Τέλος, ακόμη ένα θετικό που έχει ο Ολυμπιακός είναι ότι υπάρχουν ισάξιοι ποδοσφαιριστές. Για κάθε έναν ενδεκαδάτο υπάρχει ένας ισάξιος στον πάγκο κι αυτό είναι εξίσου σημαντικό για μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό”.

Μιλώντας για τα χαφ έγινε μία σύγκριση μεταξύ του “Μπονέ” και του Μάρτινς:

Πιστεύω πως ο Μάρτινς φέρνει πολύ στο δικό μου στιλ παιχνιδιού. Έχει γρήγορη σκέψη, έχει την καλή πάσα, πατάει περιοχή και δημιουργικά είναι ακριβώς όπως ήμουν εγώ. Στην επιθετική λειτουργία έχει όλα τα στοιχεία του 6 του 8 και του 10. Ωστόσο, ενώ εγώ ήμουν 50-50 δημιουργικά και αμυντικά, ο Μάρτινς είναι περισσότερο στο 60 δημιουργικά και 40 αμυντικά, αλλά έχει δίπλα του τον Μιλιβόγεβιτς ο οποίος φροντίζει για το αμυντικό σκέλος. Είναι εύκολα παίκτης επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ.

Σχετικά με το αν τελείωσε το πρωτάθλημα λόγω του +7:

“Το πρωτάθλημα δεν μπορείς να πεις ότι τελείωσε. Τελειώνει μόνον στο τελευταίο παιχνίδι. Απλά ο σοβαρός Ολυμπιακός έχει ένα πολύ σοβαρό προβάδισμα από τους αντιπάλους και αν κρατηθεί εκεί η διαφορά, γιατί θα υπάρχουν και κάποιες απώλειες, βαθμολογικές είτε τραυματισμοί λόγω και του Europa League, τότε τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Επίσης, αν κρατήσει την σταθερότητά που δείχνει στα παιχνίδια και εξακολουθεί να περνάει ο προπονητής τη φιλοσοφία του, θα βλέπουμε και καλύτερο ποδόσφαιρο και θα υπάρχει η ευχαρίστηση από πλευράς του κόσμου. Η ομάδα είναι σε καλό επίπεδο. Σίγουρα έχει προβάδισμα σημαντικό, αλλά σε καμία περίπτωση το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει”.

Για την σύγκριση Μπέντο – Στραματσόνι:

Δεν νομίζω πως υπάρχει καμία σύγκριση μεταξύ των δύο. Ο Μπέντο είναι ένας έμπειρος τεχνικός, με παραστάσεις στην Εθνική Πορτογαλίας, πήρε μάλιστα και Κύπελλο στην χώρα του, επομένως γνωρίζει πως να σταθεί σε μία ομάδα ακόμη και υπό πίεση. Αντίθετα, ο Στραματσόνι φάνηκε πως ούτε κατάφερε να διαχειριστεί το έμψυχο υλικό του Παναθηναϊκού, ούτε τις απαιτήσεις που δημιουργεί η ομάδα του, ούτε την πίεση. Κάπου εκεί ο Ιταλός “έχασε” γενικά το παιχνίδι στον Παναθηναϊκό.

Τέλος ο “Μπονέ” αναφέρθηκε στην αγάπη που εισπράτει από τον κόσμο:

 

“Με χαροποιεί που στα 53 εισπράτω την αγάπη του κόσμου και του Ολυμπιακού, τόσο από την ΠΑΕ όσο και από τους Παλαιμάχους και ως παίκτης και ως μέλος του Δ.Σ. Είναι η αναγνώριση μιας προσπάθειας που έκανα όλα αυτά τα χρόνια και αυτή την αγάπη δεν την αλλάζω με τίποτα. Θέλω να τους ευχαριστήσω για την αγάπη που μου δείχνουν, έστω και τώρα που τελείωσα την καριέρα μου ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής”.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button