Κώστας ΠαλαιολόγοςΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Καμπανάκι» από Σφαιρόπουλο

sfairopoulos

Αυξημένη συγκέντρωση και προσοχή καθ’ όλη τη διάρκεια των παιχνιδιών, ζήτησε από τους παίκτες του ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Τα σημάδια χαλάρωσης κι έλελιψης συγκέντρωσης, που παρουσίασαν οι παίκτες του απέναντι στην νεοφώτιστη Δόξα Λευκάδας ενόχλησαν τον Γιάννης Σφαιρόπουλο.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του συγλονισιτκού αγώνα της  Λευκάδας και βρήκε τους πρωταθλητές Ελλάδα ςνα επικρατούν με 95-94 της τοπικής ομάδας εξέφρασε τον προβληματισμό του για τα συμπτώματα χαλαρότητα, κρούοντας το καμπανάκι του κινδύνου ενόψει της καθοριστικής συνέχειας:

«Συγχαρητήρια στην Δόξα Λευκάδας για την εμφάνισή της. Μας έβαλε πολύ δύσκολα σήμερα το είδαν όλοι. Ξέραμε ότι είναι μία μαχητική ομάδα, ιδιαίτερα όταν παίζει στην έδρα της, το είχαμε δει και στον ματς με τον ΠΑΟΚ ότι μπορεί να κερδίσει μία ομάδα που έχει ένα μεγαλύτερο όνομα από αυτήν, παίζουν χωρίς φόβο και έξτρα κίνητρο.

Δυστυχώς εμείς δεν φανήκαμε συγκεντρωμένοι και κυρίως αμυντικά όπως δείχνει και το σκορ, η επίθεσή μας ήταν πάρα πολύ καλή όμως η άμυνα δεν ήταν αυτή που πρέπει, και σίγουρα ένα κομβικό σημείο του παιχνιδιού ήταν όταν πήραμε διαφορά 16 – 17 πόντους πιστέψαμε ότι το ματς είχε τελειώσει. Η Λευκάδα δεν τα παράτησε, πάλεψε για να ξαναγυρίσει στο παιχνίδι, έβαλε δύσκολα σουτ έβαλε και κάποια τυχερά με ταμπλό, πέρασε μπροστά και στο τέλος ήταν ένα ντέρμπι. Είχαμε καθαρό μυαλό και γυρίζοντας καλά την μπάλα βρήκαμε τον ελεύθερο παίκτη δύο φορές και βάλαμε δύο τρίποντα για να γυρίσουμε το παιχνίδι.

Συγχαρητήρια στην Δόξα και καλή συνέχεια, είναι πολύ σημαντικό που μια επαρχιακή ομάδα παίζει στην Α1 σε αυτή την πλευρά της χώρας και εύχομαι να πετύχει τους στόχους της και να μείνει στην κατηγορία».

Όταν ρωτήθηκε για το εξοντωτικό πρόγραμμα του Ολυμπιακού, ο «Σφαιρό» τόνισε:

«Δεν υπάρχει δύσκολο πρόγραμμα είμαστε επαγγελματίες, μπορεί να παίζουμε τρία παιχνίδια την εβδομάδα αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία, όλο το πρωτάθλημα θα πάει έτσι. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και συγκεντρωμένοι και να κάνουμε αυτά που πρέπει σε διάρκεια. Όποιος δεν είναι έτοιμος θα έχει πρόβλημα. Το σύστημα είναι αυτό παίζουμε τρία παιχνίδια την εβδομάδα, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε όλα τα παιχνίδια. Όχι να παίζουμε καλά σε κάποια παιχνίδια και μετά να αναπαυόμαστε.

Πρέπει να συνεχίσουμε με συγκεκριμένο τρόπο και να κρατήσουμε την συγκέντρωσή μας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν για το πρόγραμμα και τα συνεχόμενα παιχνίδια. Όταν παίζεις στον Ολυμπιακό πρέπει πάντα να είσαι έτοιμος να προσφέρεις μέσα στο γήπεδο, πάντα με όποιον και να παίζεις».

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button