ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κακή ήττα, όχι λιθοβολισμός

1572173Δυστυχώς ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε στην ένατη αγωνιστική της Ευρωλίγκα και γνώρισε εντός έδρας ήττα από την Μακάμπι Τελ Αβίβ με 73-80. Το αρνητικό της όλης υπόθεσης είναι πως κατά κάποιο τρόπο, ο Θρύλος δεν κεφαλαιοποίησε το διπλό στο ΟΑΚΑ, αφού μ’ ένα 6-3 τώρα, θα ήταν καβάλα στ’ άλογο και θα έβλεπε με άλλο μάτι το επόμενο ματς με την Νταρουσάφακα.

Φυσικά κανείς δεν μπορεί να τα βάψει μαύρα, αφού η φετινή Ευρωλίγκα έχει πάρα πολύ δρόμο ακόμα και θα έρθουν και οι καλές νίκες, αλλά και οι απρόσμενες ήττες. Η Μακάμπι είναι από τις ομάδες, οι οποίες είναι ανοιχτό βιβλίο, όμως στην πραγματικότητα είναι πολύ δύσκολος ο περιορισμός της εντός των τεσσάρων γραμμών του παρκέ. Ο Ολυμπιακός βρέθηκε σε πολύ κακή εκτελεστικά βραδιά κι αυτό του στοίχισε εν πολλοίς, αφού τα νεύρα και το άγχος έκαναν την εμφάνισή τους, πολύ νωρίς στο ΣΕΦ, Πρώτος και καλύτερος ήταν ο Κώστας Παπανικολάου, που παλεύει δίνει τα πάντα σε κάθε αναμέτρηση, όμως ακόμα δεν έχει “ξεμπουκώσει” από την περιφέρεια. Βάζει πίεση στον εαυτό του κι αυτό του κάνει κακό.

Αν δούμε όλο το παιχνίδι συνολικά, ο Θρύλος έπαιζε σαν μια ομάδα, χωρίς σαφές πλάνο και τακτική και η Μακάμπι ήταν το σύνολο, με ξεκάθαρο αγωνιστικό προσανατολισμό. Μόνο από αυτό κατανοεί κανείς πως οι παίκτες του Ολυμπιακού παρουσιάστηκαν πολύ αγχωμένοι, για να κάνουν την ανατροπή, γεγονός, που μας κάνει εντύπωση, καθώς ο Σφαιρόπουλος είναι θιασώτης της υπομονής και της μεθοδικότητας.

Το τρίποντο είναι το πιο ισχυρό όπλο για κάθε ομάδα στο σύγχρονο μπάσκετ, αλλά όταν βλέπεις, πως δεν είναι η μέρα σου, τότε διαμορφώνεις αλλιώς την τακτική σου. Οι γηπεδούχοι το έκαναν αυτό μόνο στο τελευταίο πεντάλεπτο της αναμέτρησης, όταν και μείωσαν τη διαφορά, αλλά αυτή τη φορά δεν πρόλαβαν να κάνουν άλλη μία επική ανατροπή.

Επειδή σε αυτή τη χώρα υπάρχουν πολλοί “προπονητές” του καναπέ που θα υποστηρίξουν ότι ο Σφαιρόπουλος δεν κάνει, πως ο Ολυμπιακός δεν είναι τόσο ποιοτική ομάδα και άλλα τέτοια καλούδια, εμείς συνιστούμε υπομονή και επιμονή στον πρωταθλητή Ελλάδος, ο οποίος έχει αποδείξει εμπράκτως, πως στα δύσκολα βγάζει τον καλύτερο του εαυτό. Η φετινή Ευρωλίγκα είναι εξαιρετικά απρόβλεπτη και ανταγωνιστική, αλλά το πιο σημαντικό είναι να προχωράς, χωρίς πολλά λόγια, είτε προέρχεσαι από ένα μεγάλο διπλό (βλέπε ΟΑΚΑ), είτε γνωρίζοντας μία απρόσμενη εντός έδρας ήττα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button