ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Και τώρα…τρέχουμε(Video)

Σε μία απίστευτη μπασκετική αυτοκτονία προέβη ο Ολυμπιακός που γνώρισε οδυνηρή ήττα από την Εφές  στο ΣΕΦ,με 71-73 και ουσιαστικά “χάρισε” το πλεονέκτημα στους Τούρκους. Οι”ερυθρόλευκοι” πλήρωσαν την κούραση του Σπανούλη και την απώλεια βοήθειας,πλήν του Πρίντεζη και λιγότερο του Μπίρτς, στο σκοράρισμα. Εξαιρετικό κοουτσάρισμα από τον Περάσοβιτς , ο οποίος κούρασε τον αρχηγό, αλλά κυρίως είχε ηρεμία στα δύσκολα σημεία. 

 

 

Hταν ένα παιχνίδι  το οποίο  ξεκίνησε με την Εφές να θέλει να αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό και το πέτυχε στο ξεκίνημα με το 0-6 και το παιχνίδι να παίζεται μέσα στη ρακέτα και όχι στα σουτ,ενώ η άμυνα ήταν προσαρμοσμένη πάνω στον Βασίλη Σπανούλη.

Ωστόσο, όσο πέρναγε η ώρα, ο Ολυμπιακός βρήκε τα πατήματα του και  το 8-8 ήταν η “απάντηση” των Ερυθρόλευκων με τον Σπανούλη να σκοράρει και να μοιράζει ασίστ και το 11-10 ,μετά από τέσσερα λεπτά αγώνα ύστερα από τρίποντο του Πρίντεζη.

Το ματς είχε γρήγορο ρυθμό με Σπανούλη-Πρίντεζη να οδηγούν  επιθετικά τους “ερυθρόλευκους” ,αλλά και να είναι εύστοχοι στα τρίποντα(4/6)που όμως από  την άλλη πλευρά είχαν προβλήματα στην άμυνα, μιας και η Εφές έβρισκε εύκολα το δρόμο στο καλάθι.

Η πρώτη περίοδος έληξε στο 20-19.

Ο γρήγορος ρυθμός συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο με τον Ολυμπιακό να είναι εύστοχος στα τρίποντα, αλλά στην άμυνα δεν υπήρχε βελτίωση με τους Πειραιώτες να καθοδηγούνται εξαιρετικά από το δίδυμο αρχηγού-υπαρχηγού, με την Εφές να βγάζει πολύ υπομονή στο παιχνίδι και την άμυνα  της, στα Πικ ν’Ρόλ, να είναι προσαρμοσμένη στον Σπανούλη με τον Περάσοβιτς, αλλάζοντας παίκτες πάνω του να προσπαθεί να τον κουράσει.

Ο Kill bill όμως απάντησε με δύο τρίποντα για το 36-33 ,ενώ η παρουσία του Γιάνγκ  βοήθησε εξαιρετικά ,ενώ ο Ολυμπιακός έκανε ένα τρελό ξέσπασμα με ηγέτες Σπανούλη και Πρίντεζη και η αφορά “έκλεισε”στο 44-37.

Και στην 3η περίοδο, το ματς θύμιζε σκάκι. Ο Ολυμπιακός είχε πρόβλημα με την κούραση του Σπανούλη ,ο Πρίντεζης πάλευε δυνατά και σκόραρε, αλλά η Εφές με επική ,για Τουρκική ομάδα, υπομονή ,έχοντας ως ηγέτη τον Χάνεικάτ ,έφτασε τη διαφορά στο -3(54-51).

Ο αμερικανός έβρισκε το στόχο απο παντού και η άμυνα του Ολυμπιακού δεν “διάβαζε” σωστά τις φάσεις και ο Χάνεικατ εκτελούσε.

Ενα τρίποντο του Γκριν και ένα καλάθι του Μπίρτς έφεραν το 60-56 ,με τους Πειραιώτες να βελτιώνουν την άμυνα  στα σκριν και στα Πικ εν ρόλ.

Ο Ολυμπιακός φάνηκε να ελέγχει το ματς με το +7 από τρίποντο του Σπανούλη, αλλά 5 λεπτά πρίν το τέλος το ματς δεν είχε τελειώσει. Οι κακές επιλογές του Ολυμπιακού στην επίθεση, και τα τρελά τρίποντα των Ερτέλ -Γκρέιντζερ με την οξυδέρκεια του Μπράουν  έφεραν και πάλι την Εφές μπροστά στο σκορ(67-68).Ενα καλάθι του Πρίντεζη έφερε το 69-68 και απο κει και πέρα το ματς συνέχιζε να είναι ροντέο. Η αθλητικότητα των Τούρκων  και το μη καθαρό μυαλό των “ερυθρόλευκων” έκαναν το ματς ντέρμπι, ενώ ο Ολυμπιακός δεν είχε και τον Μιλουτίνοφ που είχε τραυματιστεί.

Η μπάλα έφτανε στον Πρίντεζη που  ποστάροντας, σκόραρε 4 πόντους και κέρδισε δύο βολές τις οποίες έχασε, ο Κιρκ σκόραρε για το 71-73, ο Παπανικολάου έκανε σουτ για τρεις που το έχασε, όπως και την επόμενη φάση οι Τούρκοι ,ενώ στην τελευταία φάση η μπάλα δεν έφτασε στον Σπανούλη, με τον Γκριν να παίρνει την ευθύνη του τελευταίου σουτ και να αστοχεί με την Εφές να “σπάει” την έδρα και πλέον να πηγαίνει σπίτι της έχοντας την ευκαιρία για δύο νίκες που θα στείλουν αυτή στο φ4.

Τα δεκάλεπτα: 22-23, 44-37, 54-51, 71-73

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 10 (2), Μπιρτς 3, Γιανγκ 4, Παπαπέτρου 3 (1), Σπανούλης 20 (6/10τρ.), Γουότερς, Αγραβάνης 2, Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 20 (1), Παπανικολάου 7 (1), Μάντζαρης.

Αναντολού Εφές (Περάσοβιτς): Τόμας 2, Χάνεϊκατ 15 (2), Μπαλμπάι 4, Μπράουν 6, Οσμάν 3 (1), Γκρέιντζερ 9 (1), Ερτέλ 5 (1), Πολ 7 (1), Ντάνστον 16, Κερκ 6.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button