ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ημέρα που ο Μιχάλης “έφυγε” φορώντας την φανέλα του Θρύλου

 

Σαν σήμερα πριν από 17 χρόνια “έφυγε” από την ζωή ένας από τους πλέον εμβληματικούς ποδοσφαιριστές που φόρεσαν την φανέλα του Ολυμπιακού.

“Για μένα το ποδόσφαιρο ήταν και είναι, ένα κομμάτι μου, που θα διαρκέσει μέχρι να φύγω από τη ζωή”, δήλωνε με υπερηφάνεια.

Ο λόγος για τον αείμνηστο Μιχάλη Κρητικόπουλο που “έφυγε” από την ζωή στις 20 Ιουλίου του 2002 σε αγώνα παλαιμάχων του Ολυμπιακού στην Άνδρο και συγκεκριμένα στα εγκαίνια του γηπέδου που φέρει το όνομα του Νίκου Γουλανδρή.

Ποιος να το έλεγε πως ο αγαπημένος σε ολους μας θα “έφευγε” φορώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού ενώ λίγα λεπτά πριν θα είχε πετύχει και τέρμα; Κι όμως έτσι εγινε, δυστυχώς, αφού ο Μιχάλης Κρητικόπουλος υπέστη οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Σε εκείνο το φιλικό, η ομάδα της Άνδρου αντιμετώπιζε τους βετεράνους του Ολυμπιακού στο πλαίσιο εκδήλωσης της οικογένειας Γουλανδρή. Ο Μιχάλης Κρητικόπουλος ήδη είχε σημειώσει και γκολ, από ασίστ του Προτάσοφ. Ωστόσο γύρω στο 30ό λεπτό, έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε στο έδαφος.

Λίγη ώρα αργότερα, απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του σε ηλικία μόλις 56 χρόνων.

Όμως τη θρυλική “Βαρβαρα” δεν την έχει ξεχάσει ποτέ κανείς ούτε από την ερυθρόλευκη οικογένεια αλλά ούτε και από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ήταν και θα παραμένει ένας από τους πιο εμβληματικούς ποδοσφαιριστές που φόρεσαν την φανέλα του Ολυμπιακού και που με αυτή κατέκτησε τίτλους και πέτυχε πολλά γκολ στην μεγάλη ομάδα του Νίκου Γουλανδρή.

17 χρόνια μετά, κανείς δεν τον ξέχασε και ούτε πρόκειται.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button