ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Και θαυμαστά (θα είναι πάντα) τα έργα σου!

Όλη η Ευρώπη για μία ακόμα φορά συζητάει για την Μπαρτσελόνα. Την παγκόσμια Μπαρτσελόνα του Λίο Μέσι η οποία χθες νίκησε με 3-0 την ιστορική και, πάντα αγαπητή από εκατομμύρια φιλάθλους, Λίβερπουλ. Με πρωτεργάτη στην άκρη του πάγκου έναν άνθρωπο που έχουμε κάθε λόγο – και κάθε τιμή – να τον θεωρούμε δικό μας. Τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Τον άνθρωπο που όταν έφυγε την πρώτη φορά από το Λιμάνι, έχοντας κατακτήσει ένα ακόμα ερυθρόλευκο νταμπλ, κάποιοι πίστευαν πως έφυγε και πως ενδεχομένως να έριχνε και την “μαύρη πέτρα” πίσω του. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη αφού ένα μόλις χρόνο μετά, ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα τον ξανάφερνε στο μεγάλο Λιμάνι μετά βαϊων και κλάδων και εκδηλώσεις καθολικής αγάπης από τον κόσμο που τον υποδέχθηκε στο πρώτο του φιλικό κόντρα στην Ρόμα. Σε έναν Ολυμπιακό που δεν είχε περάσει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ο Ερνέστο κλήθηκε να τον επαναφέρει στους τίτλους και να τον αναμορφώσει, προσαρμόζοντάς τον στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Τα έκανε όλα, αφήνοντας μία τεράστια παρακαταθήκη για το μέλλον του Θρύλου σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ήταν ο άνθρωπος που τον άλλαξε καθολικά, φέρνοντας το σύγχρονο ποδόσφαιρο στον Πειραιά.

Ο Ερνέστο έφυγε το 2012 σαν φίλος και κάθε που επέστρεφε στον Πειραιά έτσι τον δέχονταν όλοι. Σε φιλικά, σε επίσημα και ακόμα και όταν ήρθε ως προπονητής της Μπαρτσελόνα γνώρισε την αποθέωση.

Πώς να μην τον αγαπάς αυτόν τον άνθρωπο, πως να μην νιώθεις μία τεράστια ευγνωμοσύνη που ήρθε και δεύτερη φορά και άλλαξε όλο τον σύγχρονο Ολυμπιακό; Πως να μην χαίρεσαι με αυτά που έχει πετύχει ως τώρα στην καριέρα του και πως να μην καμαρώνεις την Μπαρτσελόνα της οποίας κρατά τα ηνία με τεράστια επιτυχία εδώ και δύο χρόνια. Πάντα θα έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας, πάντα θα νιώθουμε λίγο παραπάνω χαρά στις επιτυχίες της Μπάρτσα και φυσικά, είναι δεδομένο με ποια ομάδα θα είμαστε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, από τον οποίο απέχει μόλις ένα 90λεπτό έχοντας παρακαταθήκη τρία γκολ!

Αυτός είναι ο Ερνέστο Βαλβέρδε που παρά τα διαπιστευτήριά του σε κάποιους δεν άρεσε. Ο ίδιος όμως, νικητής όπως είναι, ανάγκασε τους πάντες να υποκλιθούν στην ομάδα του. Την παγκόσμια Μπαρτσελόνα και τα θαυμαστά της κατορθώματα κάθε χρόνο.

Και εμείς θα έχουμε αυτό το χαμόγελο σε κάθε πλάνο που θα τον δείχνει η τηλεόραση να νιώθουμε ευτυχισμένοι που άφησε και στον Θρύλο το στίγμα του.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button