ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

“Καθάρισε” πρόκριση με ισοπαλία στο Ναό

15241152_1475581192456892_6927785999511564393_nΣτην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ προκρίθηκε ο Ολυμπιακός με το 1-1 κόντρα στη Γιάνγκ Μπόις στο Καραϊσκάκη. Ενα ματς που κρίθηκε οριακά με τους Πειραιώτες να προηγούνται  με τον Φορτούνη στο 48, αλλά να ισοφαρίζονται  11 λεπτά αργότερα  με τον   Αορό.. Εχασαν ευκαιρίες οι Πειραιώτες,  που από ένα σημείο και πέρα,πρόσεξαν πολύ την άμυνα τους.  Δεν “βοήθησε” την ομάδα όταν έπρεπε με αλλαγές ο Μπέντο.Πλέον ,οι Πειραιώτες ταξιδεύουν στην Κύπρο με τον ΑΠΟΕΛ για την πρωτιά.

 

Ο Πάουλο Μπέντο ξεκίνησε χωρίς εκπλήξεις την 11άδα  με τον Λεάλι κάτω από τα δοκάρια, ενώ από δεξιά πρός αριστερά βρέθηκαν οι  Φιγκέιρας, Μποτία-Ντα Κόστα ,Ρέτσος. Μιλιβόγεβιτς-Μάρτινς αμυντικά χαφ και μπροστά ο Φορτούνης. Σεμπά αριστερά ,Ελ Γιουνούσι δεξιά και Ιντέγε μπροστά. Στο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός είχε κατοχή  μπάλας, αλλά οι Ελβετοί με διπλή ζώνη άμυνας και βγαίνοντας σε γρήγορες αντεπιθέσεις έμοιαζαν επικίνδυνοι. Σε μία από αυτές τις φάσεις, στο 17, ο Μπερτόν νικήθηκε απο τον Λεάλι που έδιωξε με τα πόδια.

Με τον Φορτούνη εγκλωβισμένο στις αμυντικές δαγκάνες του Ζακάρια και τις αλληλοβοήθειες που έπαιρνε, αλλά και τους Σεμπά -Ελγιουνούσι να βοηθούν περισσότερο ανασταλτικά,παρά επιθετικά, ο Ολυμπιακός είχε απλά κατοχή μπάλας  και τίποτα παραπάνω.

Η μοναδική φάση που ο Ολυμπιακός απείλησε ήταν στο 45, με τον Σεμπά να βγαίνει  σε αντεπίθεση ,αλλά να βιάζεται να κάνει το σουτ με τον Εμβονγκό να αποκρούει ..

Στην επανάληψη, ωστόσο και σαν γηπεδούχος, ο Ολυμπιακός έδειξε πιο …ορεξάτος και στο 48, ο Φορτούνης με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ  άνοιξε το σκορ, ενώ δευτερόλεπτα νωρίτερα, είχε χαθεί διπλή ευκαιρία με Σεμπά (απέκρουσε ο Εμβονγκό) και Ελ γιουνούσι.

O “Φορτου” λίγα λεπτά αργότερα έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ, αλλά  στο  59 έγινε η ζημιά.Από βαθιά μπαλιά, προς τον Αορό, ο Γάλλος πήρε τα βήματα από τον Μποτία και “τελείωσ唨τη φάση για το 1-1..

Το παιχνίδι έμοιαζε να βαδίζει σε τεντωμένο σκοινί ,με τους Ελβετούς να ρισκάρουν και στο 71, ο Φιγκέιρας βγηκε απο δεξιά στην πλάτη της άμυνας απο πάσα του Μιλιβόγεβιτς ,έβγαλε σέντρα ξυράφι για τον Ιντέγε που δεν πρόλαβε.

Με τους Πρωταθλητές να υποχρεούνται να φυλάνε τα νώτα τους, μιας και οι Ελβετοί έπαιζαν φουλ επίθεση αφήνοντας κενά σε ακόμα μία κάθετη μπαλιά  προς τον Φιγκέιρας  που έβγαλε σέντρα καρφί για τον Ελγιουνούσι με το Νορβηγό προ κενού τέρματος να καταφέρνει να στέλνει τη μπάλα άουτ στο 81.

Ο Πορτογάλος στο 87, προτίμησε να κάνει φαλτσαριστό σουτ  που πέρασε λίγο άουτ από οριζόντιο δοκάρι του Εμβονγκό.

 

Ολυμπιακός: Λεάλι,Φιγκέιρας,Μποτία,Ντα Κόστα,Ρέτσος,Μιλιβόγεβιτς,Μάρτινς,Σεμπά,Φορτούνης,Ιντέγε,Ελγιουνούσι(84 Μανθάτης)

Γιάνγκ  Μπόις: Εμβονγκό-Φόν Μπέργκεν-Μπερτόνε-Λετσιακς,Σικ(89 Φράι),Ζακάρια,Σούτερ,Σουλιμάνι(59 Γκέρντ),Σανόγκο(76 Ντουά),Μπενίτο,Αορό

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button