ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

“Καθάρισε” ο Οτζίτζα

Την επιστροφή στις νίκες κατάφερε ο Ολυμπιακός στο άδειο λόγω τιμωρίας, γήπεδο Καραϊσκάκη απέναντι στον Πανιώνιο. Οι πρωταθλητές Ελλάδος επικράτησαν των κυανέρυθρων με σκορ 1-0 χάρη στο γκολ του Βαντίζ Οτζίτζα – Οφόε και βρίσκονται στο -6 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ και στο -4 από την δεύτερη ΑΕΚ. Εξαιρετικός ο σκόρερ που ήταν και ο MVP του αγώνα, πολύ καλός και ο Παναγιώτης Ταχτσίδης, με τις κάθετές του να αποτελούν πηγή κινδύνων για τον Πανιώνιο.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:

Ο Όσκαρ Γκαρθία, κατά την επιστροφή του στον πάγκο του Ολυμπιακού μετά την περιπέτεια υγείας που αντιμετώπισε, παρέταξε τους Προτό, Ομάρ, Χατζισαφί, Μποτία, Νικολάου ενώ στα χαφ τοποθέτησε τους Παναγιώτη Ταχτσίδη και Γκιγιόμ Ζιλέ. Αριστερά στα φτερά κινήθηκε ο Κέβιν Μιραλάς, δεξιά ο Μάρκο Μάριν, πίσω τους ο Οτζίτζα – Οφόε και επιθετικός ο Καρίμ.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε από την αρχή του αγώνα δυνατά ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ που θα έδιωχνε το άγχος. Μόλις στο 7ο λεπτό, ο Παναγιώτης Ταχτσίδης βρήκε με εξαιρετική μεγάλη μπαλιά τον Καρίμ Ανσαριφάρντ στον κενό χώρο και ο Ιρανός έφυγε τετ-α-τετ με τον Κότνικ. Ο πορτιέρο του Πανιωνίου έπεσε πάνω του πολύ άτσαλα, σε μία φάση που θα μπορούσε να είχε καταλογιστεί και πέναλτι. Ωστόσο ο Καρίμ συνέχισε με τον Κότνικ πλέον εξουδετερωμένο αλλά από πλάγια θέση πλάσαρε άουτ σε μία ομολογουμένως πολύ δύσκολη θέση.

Η επόμενη φάση ήρθε στο 22′ με τον Οτζίτζα – Οφοέ να ελίσσεται ωραία μέσα στην περιοχή αποφεύγοντας Βλάχο και Γκιοτά, αλλά να πλασάρει ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Κότνικ.

“ΝΕΚΡΟ” ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Από κει και πέρα έλειψε η μεγάλη φάση εκατέρωθεν. Ο Οφόε δοκίμασε να ξαναπειλήσει στο 32′ χωρίς όμως αποτέλεσμα και κάπως έτσι, δίχως να υπάρξει κάτι το ενδιαφέρον φτάσαμε στο ημίχρονο της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό ωστόσο να φαίνεται πως είχε διάθεση για να πετύχει κάποιο γκολ.

ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΝΤΡΑ ΤΟ 1-0

Χρειάστηκε μόλις ένα λεπτό για να πάρει ο Ολυμπιακός κεφάλι στο σκορ κι αυτό έγινε με τον παίκτη που έδειχνε εξ’ αρχής πιο απειλητικός και πιο ορεξάτος. Ένας παίκτης, οι εξής… δύο! Ο Παναγιώτης Ταχτσίδης που στο 7ο λεπτό είχε βγάλει μία εξαιρετική μπαλιά στον Καρίμ, πραγματοποίησε ακόμη μία εξαιρετική μεταβίβαση κάθετη προς τον Οτζίτζα – Οφόε βγάζοντας τον τετ-α-τετ με τον Κότνικ. Ο μέσος του Ολυμπιακού δεν δυσκολευτηκε να πλασάρει ψύχραιμα τον πορτιέρο των κυανέρυθρων και να γράψει το 1-0. Έξι λεπτά αργότερα ο Πανιώνιος θέλησε να απαντήσει με σουτ του Σαραμαντά έξω από την περιοχή, αναγκάζοντας τον Σίλβιο Προτό να πραγματοποιήσει μία εξαιρετική επέμβαση κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

ΧΑΜΕΝΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ, ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ

Στο 74′ ο Καρίμ στάθηκε πολύ άτυχος, αφού μετά από μία εξαιρετική συνεργασία με τον Ομάρ έγινε αποδέκτης και πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι για να δει τον Κότνικ να απομακρύνει το σουτ του με το πόδι. Αυτή ήταν και η τελευταία προσπάθεια του Ιρανού που αντικαταστάθηκε από τον Τζούρτζεβιτς. Ο Σέρβος μάλιστα με το “καλησπέρα” έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία, αφού το πλασέ του σταμάτησε πάνω στον Κότνικ.

Από κει και πέρα, ο Ολυμπιακός ούτε απείλησε αλλά ούτε και απειλήθηκε από τον Πανιώνιο, με αποτέλεσμα να μείνει αυτό το 1-0 όπως διαμορφώθηκε από το 47ο λεπτό χάρη στο τέρμα του Οτζίτζα – Οφόε.

Έτσι οι πρωταθλητές επέστρεψαν στις νίκες και έφτασαν τους 46 βαθμούς, παραμένοντας στην τρίτη θέση και συνεχίζουν προκειμένου να διεκδικήσουν μέχρι τέλους ότι καλύτερο μπορούν από αυτή τη σεζόν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ο. Γκαρθία): Προτό, Χατζισαφί, Μποτία, Νικολάου, Ομάρ, Ζιλέ, Ταχτσίδης, Οτζίτζα – Οφόε (85′ Πάρντο), Μιραλάς, Μάριν (65′ Ανδρούτσος), Καρίμ (75′ Τζούρτζεβιτς).

Πανιώνιος (Μ. Γρηγορίου): Κότνικ, Σταυρόπουλος, Γκιοατά, Σαραμαντάς, Βλάχος, Σαντάνα, Πινιώτης (70′ Παπαγεωργίου), Λάμπρου, Μασούρας (56′ Μακρύλλος), Μπραχίμι (56′ Σπιριντόνοβιτς), Νίλσεν.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button