ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΠΟΛΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

“Καθάρισαν” τα κορίτσια

Σπουδαία νίκη στον πρώτο ημιτελικό απέναντι στην Γλυφάδα πήραν τα κορίτσια της ομάδας πόλο του Ολυμπιακού. Οι θρυλικές γοργόνες κατάφεραν να μπουν με το δεξί στα ημιτελικά κερδίζοντας με 15-7 και πλέον περιμένουν την δεύτερη αναμέτρηση στις 4/5 εκτός έδρας και ώρα 17.00.

Όλο και πιο κοντά ο τελικός για την αρμάδα του Χάρη Παυλίδη.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Ολυμπιακός, που αγωνίστηκε χωρίς τις Άλκηστη Αβραμίδου και Χριστίνα Τσουκαλά, μπορεί να βρέθηκε πίσω με 1-0, αλλά απάντησε άμεσα με σερί 4-0. Αρχικά ισοφάρισε με την Ασημάκη, για να πάρει προβάδισμα με εύστοχο πέναλτι της Βάσως Πλευρίτου. Δυο διαδοχικά τέρματα στην κόντρα, από τις Γκόφερς και Μαργαρίτα Πλευρίτου διαμόρφωσαν το 4-1, για να ολοκληρωθεί το πρώτο οκτάλεπτο στο 4-2. Μπάκλινγκ και Ελευθεριάδου έκαναν το 6-3, λίγο πριν τα μέσα της δεύτερης περιόδου. Δεύτερο διαδοχικό τέρμα από την Νικόλ Ελευθεριάδου, φέρνει τον Ολυμπιακό στο συν τέσσερα (7-3), στο 2:19. Με το δεύτερο προσωπικό τέρμα από την Βάσω Πλευρίτου, που σκόραρε από την περιφέρεια, έγινε το 8-3. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 8-4.

 

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μισό, με τον προπονητή του Ολυμπιακού, να δίνει χρόνο συμμετοχής σε όλες τις παίκτριες που είχε στη διάθεση του, δοκιμάζοντας σχήματα και τακτικές. Βάσω και Μαργαρίτα Πλευρίτου, Μανωλιουδάκη και Μπάκλινγκ, πρόσθεσαν τέσσερα ακόμα τέρματα στο ενεργητικό των «ερυθρολεύκων» για το 12-5, στα μισά του τρίτου οκταλέπτου, σκορ που έμεινε μέχρι το τέλος της περιόδου, με τις παίκτριες του Χάρη Παυλίδη να έχουν και δυο δοκάρια. Με το τελικό 15-7 ο Ολυμπιακός έφτασε με χαρακτηριστική άνεση στη νίκη, κάνοντας το 1-0 στην ημιτελική σειρά, που τον φέρνει μια νίκη μακριά από τους τελικούς του πρωταθλήματος της Α1. Πρώτη σκόρερ της αναμέτρησης ήταν η Βάσω Πλευρίτου με τέσσερα γκολ. Οι δυο ομάδες θα αναμετρηθούν εκ νέου το Σάββατο (4/5), στο κολυμβητήριο της Γλυφάδας.

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 4-2, 4-1, 3-2

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χάρης Παυλίδης): Σταματοπούλου, Ελ. Πλευρίτου, Μπάκλινγκ 2, Ελευθεριάδου 2, Μανωλιουδάκη 1, Κανετίδου, Ασημάκη 1, Μ. Πλευρίτου 2, Γκόφερς 2, Β. Πλευρίτου 4, Μυριοκεφαλιτάκη, Δουρέκα, Παπαναστασίου 1.

Γλυφάδα (Ορέστης Σαλάχας): Αρχοντάκη, Καλαργυρού 1, Κολιτσοπούλου, Λούδη, Μαμόγλου 2, Κόλλια, Αντωνιάδη, Γρηγοροπούλου, Ακριτίδου, Φραγκιουδάκη 2, Κοντονή 1, Κοντογιάννη 1, Καρύτσα, Γροζοπούλου

Σχετικά Άρθρα

Back to top button