ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κάτι παραπάνω από… τρία συν ένα ματς!

Βρισκόμαστε ήδη στα τέλη του Ιανουαρίου και τα ντέρμπι “συνωστίζονται” στο πρόγραμμα του Πρωταθλητή Ελλάδος. Ούτως ή άλλως, οι νίκες είναι πάντα επιτακτικές και το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό σε όλα τα ματς και ιδιαιτέρως στα ντέρμπι, όμως αυτή τη φορά, διακυβέβονται πολύ περισσότερα από ένα, δύο, τρία παιχνίδια.

Οι ερυθρόλευκοι, από την ίδρυσή τους είναι αυτό που λέμε “Die Hard”. Δεν λυγίζουν με τίποτα μέχρι και την τελευταία στιγμή. Φέτος, αν και βρισκόμαστε στα μέσα της σεζόν, έχουν περάσει από τα σαράντα κύματα κι όμως έχουν καταφέρει αισίως να βρίσκονται μέσα στους βασικούς τους στόχους. Το πρωτάθλημα δηλαδή και το Κύπελλο. Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως, ειδικά στο πρώτο κατάφεραν να ανατρέψουν ένα τρομερά κακό κλίμα με σειρά αρνητικών αποτελεσμάτων και την κατάσταση να διαμορφώνεται έτσι μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ στον πρώτο γύρο.

Ότι έγινε, και όπως έγινε, ανήκει στο παρελθόν και πλέον δεν ξεγίνεται. Ότι έχουμε μπροστά μας είναι αυτό που πρέπει να πολεμήσουμε. Και αναγκαστικά θα πρέπει να τα κοιτάξουμε με σειρά προτεραιότητας, όπου θα παρεμβληθεί και ένα παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης. Άλλο “μανίκι” κι αυτό, αφού πρέπει μέσα σε όλα να ρυθμιστεί… νικηφόρα και αυτή η υποχρέωση.

Λέμε πως η κορυφή “ζαλίζει” αυτούς που δεν μπορούν να την αντέξουν. Κι ο Ολυμπιακός δεν είναι από κεινους που ζαλίζονται στο ρετιρέ της βαθμολογίας. Η πρόκληση όμως γίνεται τεράστια αφού στα παιχνίδια που έρχονται και ειδικά στα τρία κόντρα στην ΑΕΚ θα πρέπει να παλέψει κόντρα σε Θεούς και Δαίμονες. Ο ορισμός του Σιδηρόπουλου στο αυριανό κιόλας παιχνίδι, ήδη προκάλεσε κάποια… ερωτηματικά (λέμε τώρα) αφού άντε να δεχθείς πως πρόκειται για κάτι τυχαίο. Τα πράγματα άρχισαν να παίρνουν την πορεία που φανταζόμασταν πως θα πάρουν, με το κλίμα ήδη να αρχίζει να φτιάχνεται μετά τις… μιλιμετρέ αναλύσεις στο πέναλτι του Φορτούνη. Δεν ασχολήθηκε κανείς με το αν ήταν ή δεν ήταν τελικά πέναλτι (που ήταν) αλλά είδαμε φιλότιμες προσπάθειες να δικαιολογηθεί η κίνηση του ποδοσφαιριστή της Ξάνθης, Φασίδη. Διεκδικούσε λέει την μπάλα, άσχετα από το αν αυτή βρισκόταν πολύ μακριά από την ακτίνα του ίδιου. Τι θα πει “διεκδικούσε”; “Σβέρκωσε” τον Φορτούνη; Τον “γκρέμισε”; Τελεία και παύλα, ήταν πέναλτι. Και να μην το έδινε ο Ολυμπιακός πέτυχε άλλα δύο γκολ. Έτσι δεν λέει ο… σοφός φίλαθλος λαός όταν πρόκειται για αγώνες του Ολυμπιακού; “Ας έπαιζε να βάλει κι άλλα γκολ”. Και έπαιξε, και έβαλε άλλα δύο και έχασε και ένα τσουβάλι γκολ ακόμα. Πάει αυτό.

Άρχισαν οι “φωνές” της ΑΕΚ για το εν λόγω πέναλτι λίγες ημέρες πριν το ντέρμπι Κυπέλλου. Και πόσα άλλα έχουν να ακουστούν, αφού αύριο θα γίνει το πρώτο από τα τρία παιχνίδια… Το σκηνικό το ξέρουμε πολύ καλά και γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός.

Και το καλύτερο που έχει να κάνει, είναι το παιχνίδι του. Να μην ασχοληθεί καθόλου με τα όσα θα γίνουν, γραφικά και μη, με τα όσα θα ειπωθούν, γραφικά και μη και να παίξει απλά την μπάλα του. Δύο στο Καραϊσκάκη είναι και ένα στο ΟΑΚΑ. Σοβαρότητα, βάζεις θεμέλια στο πρώτο, παίρνεις το δεύτερο και ολοκληρώνεις αυτό που ξεκίνησες στο τρίτο παιχνίδι. Δύσκολο; Φυσικά και είναι δύσκολο, αλλά ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει πως μπορεί να τα καταφέρει φέτος απέναντι και σε 11 και σε 12 και σε όσους λάχει. Τρανό παράδειγμα το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Χίλια προβλήματα, πολλές οι ιδιαιτερότητες, αλλά “μάτωσε” και το πήρε! Εφόσον είσαι ο Πρωταθλητής έχεις χρέος να το ξανακάνεις. Και μπορεί!

Με την υπάρχουσα κατάσταση μπορούμε σαφώς να πούμε πως διακυβέβονται πολύ περισσότερα από μία νίκη πρωταθλήματος και μία πρόκριση στο Κύπελλο. Είναι απλά η μάχη “εμείς εναντίον όλων”. Και στο “εμείς” ο Ολυμπιακός δεν θα είναι μόνος του αφού θα έχει την συμπαράσταση του κόσμου του που αναμένεται να είναι εκρηκτική αλλά που πρέπει πάνω από όλα να είναι όπως πρέπει, διότι είπαμε… Με  την υπάρχουσα κατάσταση δεν αμφιβάλλει κανείς πως μας περιμένουν στη γωνία για να ξανακλείσουν το Καραϊσκάκη. Το μοναδικό γήπεδο που μπορεί να γεμίσει σε αυτή τη χώρα. Δεν θα το επιτρέψει ο κόσμος γιατί πολύ απλά ξέρει. Όλοι ξέρουμε και όλοι θέλουμε να δούμε τον Ολυμπιακό μας να τα καταφέρνει!

Πάμε λοιπόν, όλοι μαζί, όπως πάντα!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button