ΜΠΑΣΚΕΤ

«Κάθε ματς σαν να είναι τελικός!»

Στο γεγονός ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του οφείλουν να προσεγγίζουν με ιδιαίτερη προσήλωση το κάθε παιχνίδι αναφέρθηκε ο Ιωάννης Παπαπέτρου.

Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού,φρόντισε μέσω του blog  που διατηρεί στην επίσημη ιστοσελίδα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης να δώσει το δικό του στίγμα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο νέο σπουδαίο απόκτημα των Πειραιωτών, τον Μπόμπι Μπράουν.

Αναλυτικά:

«Όπως θα γνωρίζετε, προερχόμαστε από μεγάλη εκτός έδρας νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό. Το ελληνικό ντέρμπι είναι πάντα συναρπαστικό για να παίζεις και όλοι περιμέναμε να είναι οριακό. Πήραμε το προβάδισμα και νιώσαμε πως είχαμε τον έλεγχο του αγώνα, αλλά θα έπρεπε να είχαμε τη δυνατότητα να μην τους επιτρέψουμε να κάνουν το παιχνίδι τους. Έβγαλαν κάποιες άμυνες και γύρισαν την κατάσταση. Έπεσε η απόδοσή μας και όχι μόνο τους επιτρέψαμε να επιστρέψουν στο παιχνίδι, αλλά και να πιστέψουν πως μπορούσαν να κερδίσουν. Το παιχνίδι πήγε στην παράταση, αλλά στο τέλος πήραμε τη νίκη.

Το να παίζεις στο ΟΑΚΑ είναι πάντα διαφορετικό από οπουδήποτε αλλού, λόγω της ατμόσφαιρας. Πας εκεί και πρέπει να είσαι έτοιμος για μάχη. Έχουν μια πολύ καλή έδρα και η ατμόσφαιρα τους βοηθάει να την προστατεύουν πολύ καλά. Ο Παναθηναϊκός σπάνια χάνει εντός έδρας, νικάει τις περισσότερες ομάδες. Είναι πολύ καθοριστικό να μείνουμε συγκεντρωμένοι όταν παίζουμε εκεί, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Πρέπει να τα μπλοκάρεις όλα και να παίξεις. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και αυτό συνήθως είναι δύσκολο σε άδεια γήπεδα παρά σε μια ατμόσφαιρα όπως αυτή που βιώσαμε στο ΟΑΚΑ. Θεωρώ και πιστεύω ότι και οι άλλοι παίκτες θα νιώθουν έτσι, ότι είναι πάντα καλύτερο να παίζεις κόντρα σε κάποιον με χιλιάδες οπαδούς, που πανηγυρίζουν για την άλλη ομάδα και βάζουν πίεση σε σένα.

Υπογράψαμε τον Μπόμπι Μπράουν, που είναι μια σπουδαία προσθήκη για εμάς. Είναι πολύ έμπειρος και όσα έχω δει ως ώρας είναι και σπουδαίος τύπος. Μπορεί να σκοράρει, να δημιουργήσει για τους άλλους, κάτι που μας έλειψε. Είναι έμπειρος και αυτό είναι μεγάλη ώθηση για την ομάδα μας, έτσι θεωρώ ότι ήταν μεγάλη προσθήκη για εμάς. Όσο πιο καλούς παίκτες έχουμε, τόσο το καλύτερο. Έχουμε πολλούς παίκτες που μπορούν να μπουν σε κάθε παιχνίδι και να παίξουν καλά. Θα είναι πολύ δύσκολο για εμάς να έχουμε μια κακή μέρα. Αυτό που κάνει την ομάδα ισχυρή είναι αυτό ακριβώς, πως κάποιος παίκτης μπορεί να παίξει άσχημα, αλλά κάποιος άλλος θα κάνει ένα βήμα μπροστά και θα τον καλύψει, έτσι η ομάδα θα παραμείνει ανταγωνιστική. Έχουμε πολλούς παίκτες με ποιότητα και όσο περισσότερους έχουμε, τόσο το καλύτερο. Με τη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό πήραμε και την πρόκριση στα play off, έτσι ο επόμενος στόχος είναι να πάρουμε και το πλεονέκτημα έδρας. Είχαμε κακές ήττες, αλλά και μεγάλες νίκες, αρκετές για να παλέψουμε για τον επόμενο στόχο. Το καλό με την Ευρωλίγκα είναι πως κάθε παιχνίδι είναι πιο σημαντικό από το επόμενο. Έχουμε έξι παιχνίδια ακόμα στην κανονική διάρκεια και πρέπει να προσεγγίσουμε καθένα από αυτά σαν να είναι τελικός. Ξέρουμε πόσο ξεχωριστό είναι να παίζεις μπροστά στον κόσμο σου. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς εάν θέλουμε να πάμε στο Final 4.

Είχα την τύχη να πάω στην Cool Euroleague με τον φίλο μου, Κώστα Παπανικολάου και είχα χρόνο για διασκέδαση. Ήταν καταπληκτικό, μια από τις πιο αστείες εμπειρίες για μένα φέτος. Ήταν μια διαφορετικού είδους συνέντευξη. Παίξαμε παιχνίδια και κάναμε αρκετά αστεία. Δεν μιλήσαμε πολύ σχετικά με τα σοβαρά πράγματα, αλλά για την ελληνική παράδοση και τα πράγματα που συνηθίζουμε να κάνουμε. Κάναμε κάποιες διασκεδαστικές δραστηριότητες και πολλά διαφορετικά πράγματα γενικά. Όταν τελείωσαν οι τέσσερις ώρες που περάσαμε στην εκπομπή δεν ένιωθα τίποτα! Είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τον απίστευτο Django. Μας άρεσε πολύ ο Bob B και o Django. Είναι πολύ καλοί και είμαστε χαρούμενοι που είχαμε την ευκαιρία να τους συναντήσουμε. Ο Django είναι πολύ αστείος. Σέρβοι και Έλληνες είναι σαν αδέρφια!»

Σχετικά Άρθρα

Back to top button