Κώστας ΠαλαιολόγοςΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ιντέγε, όπως Προτάσοφ! (Videos)

1524751

Ο παλαίμαχος Ουκρανός άσος και άλλοτε προπονητής του Θρύλου ήταν ο προηγούμενος παίκτης των «ερυθρόλευκων», που είχε πανηγυρίσει χατ-τρικ σε πρεμιέρα πρωταθλήματος στο εντυπωσιακό 4-2 επί της ΑΕΚ την 1η Σεπτεμβρίου του 1991.

 

 

Γράφει ο Κώστας Παλαιολόγος

Έγραψε ιστορία ο Μπράουν Ιντέγε με το παρθενικό του χατ-τρικ απέναντι στην Βέροια!

Ο διεθνής Νιγηριανός φορ του Θρύλου,ο οποίος είχε να σκοράρει σε ματς της Super League από την εκτός έδρας νίκη των Πειραιωτών επί του Ηρακλή (0-2) για την 25η αγωνιστική του περυσινού πρωταθλήματος, … ξεμπούκωσε κι αποτέλεσε τον παίκτη, που ηγήθηκε στην εμπροσθοφυλακή των μόνιμων πρωταθλητών Ελλάδας όντας μία διακρή απειλή για την αντίπαλη άμυνα.

Το Redaroume γύρισε τον χρόνο πίσω, έψαξε και βρήκε ότι ο αμέσως προηγούμενος πάικτης του Ολυμπιακού, ο οποίος έχει πετύχει ανάλογο κατόρθωμα σε ματς πρεμιέρας πρωταθλήματος, είναι ο Όλεγκ Προτάσοφ!

Ο Ουκρανός πρώην σούπερ σταρ των «ερυθρόλευκων»  και άλλοτε τεχνικός της ομάδας του μεγάλου λιμανιού ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής και τοπ – σκόρερ του Θρύλου στο θριαμβευτικό 4-2 των Πειραιωτών επί της ΑΕΚ στο «παλιό Καραϊσκάκη»!

Στο παιχνίδι, που είχε διεξζχθεί την πρώτη ημέρα του Σεπτέμβρη το 1991 το «Μινγκ» βρήκε δίχτυα τρεις φορές και μάλιστα μέσα σε διάστημα 16 λεπτών (!) (18’, 32’, 34’) , οδηγώντας τον Ολυμπιακό σ’ εκείνο το χρονικό σημείο στο εντυπωσιακό 4-0 (σ.σ. το σκορ είχε ανοίξει ο Νίκος Τσιαντάκης μεμακρινό σουτ- οβίδα στο 3’), πριν μειώσουν για τους «κιτρινόμαυρους» οι Τόνι Σαβέφσκι (41’ πεν.) και Βασίλης Δημητριάδης (56’) για το τελικό 4-2.

Ας θυμηθούμε και τα δύο χατ-τρικ στα παρακάτω videos

 

https://youtu.be/b3ahDzpiSSk

https://youtu.be/FcvD0shMXe4

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button