ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Θρύλε, τρέλανέ μας!

Αποφασισμένος για νίκη που θα τον καταστήσει φαβορί για πρόκριση στο Final-4 του Βελιγραδίου ο Ολυμπιακός ρίχνεται στην μάχη του τρίτου προημιτελικού κόντρα στη Ζαλγκίρις Κάουνας στη «Zalgirio Arena» (20:00, NS1).

 

Με τον δείκτη αποφασιστικότητας στα ύψη ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Ζαλγκίρις Κάουνας στον αποψινό τρίτο προημιτελικό της Ευρωλίγκα (20:00, NS1).

Οι «ερυθρόλευκοι» με πολλά αγωνιστικά προβλήματα, αλλά και με «σιδερένια» θέληση για πρόκριση ρίχνονται στην μάχη της «Zalgirio Arena» φιλοδοξώντας αρχικά να πάρου πάλι πίσω το πλεονέκτημα έδρας που απώλεσαν στον πρώτο αγώνα της σειράς Σστο ΣΕΦ και παράλληλα να αυξήσουν κατακόρυφα τις ελπίδες τους για την επίτευξη του αντικειμενικού τους στόχου, που δεν είναι άλλος από το τσεκάρισμα του εισιτηρίου για το Final-4 του Βελιγραδίου.

Ο Ολυμπιακός οφείλει να «πατήσει» στην εξαιρετική εμφάνιση, το πάθος, την δίψα για τη νίκη, που έδειξε η ομάδα στον νικηφόρο δεύτερο τελικό της Παρασκευής, ώστε να επιβάλλει τους δικούς του κανόνες στο παρκέ.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα περιμένει μέχρι την ύστατη ώρα τον Γιώργο Πρίντεζη, ο οποίος δεν έλαβε μέρος στην τελευταία προπόνηση επί ελληνικού εδάφους πριν αναχωρήσει η αποστολή για το Κάουνας. Επίσης, νοκ άουτ έχει τεθεί και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, λόγω του γνωστού του προβλήματος στο γόνατο. Ο Σέρβος σέντερ βρίσκεται στην αποστολή καθαρά για ψυχολογικούς λόγους κάνοντας αγώνα δρόμου να προλάβει το πέμπτο ματς της σειράς. Εφόσον αυτό γίνει.

Η τεχνική ηγεσία από τη άλλη θα ποντάρει κανονικά στις υπηρεσίες των Κώστα Παπανικολάου, Γιάνις Στρέλνιεκς, αλλά και του Γιώργου Μπόγρη, οι οποίοι παρά τους τραυματισμούς που αντιμετωπίζουν, δείχνουν τρομερή αυταπάρνηση.

Κάτι που συνέβη και στον νικηφόρο αγώνα της περασμένης Παρασκευής. Με όλους τους παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Η αποψινή αναμέτρηση συγκεντρώνει πολύ μεγάλο βαθμό δυσκολίας,. Ο Ολυμπιακός καλείται να αντιμετωπίσει μία ομάδα … εφτάψυχη, η οποία παρουσιάζεται αποφασισμένη για όλα μπροστά σ’ ένα πολύ ένθερμο κοινό, το οποίο παίνεις την … εξίσωση
Αυτό, που απαιτείται, είναι … σιδερένια νεύρα, πάθος, απόλυτη συγκέντρωση και κυνήγι για την κάθε φάση, την κάθε διεκδικηση

Καταλυτικό ρόλο στη έκβαση του αγώνα θα διαδραματίσει η αποτελεσματική περιφερειακή άμυνα στα γκαρντ της ομάδας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, αλλά και να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι η αντίπαλος θα έχει να διαχειριστεί και την δεδομένη πίεση του «πρέπει».

Εφόσον, ο Θρύλος ελέγξει τον ρυθμό κι επιβάλλει τους δικούς του κανόνες, θεωρούμε ότι κόντρα στα προβλήματά του, έχει όλες τις προδιαγραφές να κάνει το break.

To έχει αποδείξει άλλωστε, αρκετές φορές κατά το παρελθόν

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button