Κώστας ΠαλαιολόγοςΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Θρύλε ξανακάνε το! (Videos)

Στις πέντε από τις έξι συνολικά φορές όπου ο Ολυμπιακός δεν ηττήθηκε σε πρώτο ματς Κυπέλλου  από την ΑΕΚ, στη ρεβάνς πήρε πανηγυρική πρόκριση.

 

Μία απίστευτη συγκυρία που τον θέλει να προκρίνεται στις συντριπτικά περισσότερες φορές σε βάρος της ΑΕΚ από καταβολής του επαγγελματικού ποδοσφαίρου σε διπλές αναμετρήσεις Κυπέλλου, εφόσον στην πρώτη δεν ηττηθεί, καλείται να υπερασπιστεί ο Ολυμπιακός στον επερχόμενο επαναληπτικό του ΟΑΚΑ.

Για όσους δεν το έχουν προσέξει, στις πέντε από τις έξι φορές, που συνέβη κάτι ανάλογο στο παρελθόν, ο Ολυμπιακό κατάφερε να πανηγυρίσει την πρόκριση στον επαναληπτικό!

Μοναδική εξαίρεση αποτελεί η σεζόν 1999-2000, όπου ο Ολυμπιακός μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα στο ΟΑΚΑ που είχε διαμορφωθεί από τα τέρματα των Βασίλη Λάκη (30’) και Αλέξη Αλεξανδρή (75’) (σ.σ. γηπεδούχος ο Θρύλος) στην ρεβάνς της Νέας Φιλαδέλφειας ηττήθηκε με 3-0

Το 0-0 του πρώτου αγώνα στο Ναό, όπως αυτό διαμορφώθηκε, σαφέστατα αποτελεί μαγική εικόνα, δεδομένης της χοτιής διαφορά δυναμικότητας που χωρίζει τις δύο ομάδες και όπως φάνηκε, οι πρωταθλητές Ελλάδας διαθέτουν πολύ περισσότερες και ποιοτικότερες λύσεις και επιλογές στο ρόστερ τους. Είναι στο χέρι τους λοιπόν, να διευρύνουν αυτή την εκπληκτική παράδοση και να τσεκάρουν πανάξια το εισιτήριο της πρόκρισης για τα ημιτελικά του θεσμού.

Ας θυμηθούμε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις στις οποίες ο Ολυμπαικός πήρε την πρόκριση μην έχοντας ηττηθεί σε πρώτο παιχνίδι απέναντι στους «κιτρινόμαυρους»

Πάμε λοιπόν:

1987-88: (Φάση των «16»)

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 1-1

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-3

1992-93 (Ημιτελική φάση)

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 1-0

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 3-2 (παρ.)

2000-2001 (Φάση των «16»)

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 0-2 (α.α.)

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 6-1

 

2004-05 (Ημιτελική φάση)

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 0-1

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 2-1 (παρ)

 

2014-15 (Προημιτελική φάση)

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 1-1

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 0-1

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button