Κώστας ΠαλαιολόγοςΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Θρύλε μπορείς, ξανακάνε το! (Videos)

Το Redaroume.gr  σας θυμίζει δύο περιπτώσεις στο παρελθόν, όπου ο Ολυμπιακός «απέδρασε» με την πρόκριση στις αποσκευές του από την έδρα της ΑΕΚ, χωρίς να έχει κερδίσει στο πρώτο ματς.

 

Τα ρέστα του για πρόκριση καλείται να παίξει ο Ολυμπιακός το απόγευμα της Τετάρτης στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ!

Οι «ερυθρόλευκοι» οι οποίοι γνώρισαν την ήττα με 1-2 στον πρώτο ημιτελικό του «Γ. Καραϊσκάκης» κυρίως λόγω των … πεπραγμένων του Παπαπέτρου και των βοηθών του, έχουν τη δυνατότητα να κάνουν στην Καλογρέζα την επική ανατροπή και να «αποδράσουν» με την πρόκριση στις αποσκευές τους!

Το Redaroume.gr  μπήκε στον κόπο να σας θυμίσει δύο περιπτώσεις στο παρελθόν, όπου ο Ολυμπιακός έφτασε σε ανάλογο επίτευγμα, φεύγοντας από την έδρα της ΑΕΚ με την πρόκριση στις αποσκευές του, χωρίς να έχει κερδίσει το πρώτο παιχνίδι στο Φάληρο.

 

Το  επικό 1-3 του 1988!

Η πρώτη φορά μας φέρνει την περίοδο 1987-88

Ο Ολυμπιακός είχε προβεί σε ριζικές αλλαγές προσώπων, απόρροια της μεταγραφικής κινητικότητας του Ιανουαρίου, με τον Γιώργο Κοσκωτά πλέον στην προεδρία του επεδίωκε να «χτίσει» τον κορμό των επόμενων ετών.

Στο πρώτο ματς που είχε διεξαχθεί στο παλιό «Γ. Καραϊσκάκης» στις 27 Ιανουαρίου του 1988 για την φάση των «16» ο Ολυμπιακός είχε αναδειχθεί αναδειχθεί ισόπαλος 1-1 της ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν ανοίξει το σκορ με φάουλ του Βασιλάκου στο 23’, για να ισοφαρίσει ο Σάκης Μουστακίδης στο 77’

Στον επαναληπτικό της 10ης Φεβρουαρίου ο Θρύλος με«διαστημική» εμφάνιση υπέταξε την ΑΕΚ με 3-1 στην Νέα Φιλαδέλφεια, χάρη σε τέρματα των Μηνά Χαντζίδη (10’), Τάσου Μητρόπουλου (60’) και του Χουάν Χιλμπέρτο Φούνες (75’) παίρνοντας θριαμβευτική πρόκριση.

 

Η πρόκριση με τον Χάρα στο 89’

Η δεύτερη φορά μας βρίσκει την περίοδο 2014-15

Για την προημιτελική φάση  του θεσμού, στον πρώτο αγώνα,που επίσης είχε διεξαχθεί στο Φάληρο στις 11 Φεβρουαρίου του 2015 οι Πειραιώτες είχαν μείνει στο 1-1 απέναντι στους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι εκείνη τη σεζόν ακόμη αγωνίζονταν στην … Football League. Το σκορ είχε ανοίξει ο Αραβίδης στο 14’, για να ισοφαρίσει ο Ολυμπιακός στο 48’ με τον Λούκα Μιλιβόγεβιτς.

Στον επαναληπτικό του ΟΑΚΑ που είχε διεξαχθεί στις 11 Μαρτίου, ο Ολυμπιακός με γκολ του Φράνκο Χάρα στο 89’ άφησε … αγάλματα 50.000 οπαδούς της ΑΕΚ που …ονειρεύονταν πρόκριση και συνέχισε την ξέφρενη κούρσα του για την κατάκτηση ενός ακόμη νταμπλ!

Ας θυμηθούμε στα παρακάτω videos  και τις δύο σπουδαίες εκτός έδρας νίκες – προκρίσεις του Ολυμπιακού απέναντι στην ΑΕΚ

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button