Κώστας ΠαλαιολόγοςΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Θρύλε κάντο όπως στην Οδησσό! (video)

Ο Ολυμπιακός αναζητεί απόψε τη δεύτερη πρόκρισή του κόντρα σε ουκρανική ομάδα αντιμετωπίζοντας την Ντιναμό Κιέβου. Το Redaroume.gr  σας θυμίζει την σπουδαία πρόκριση επί της Τσερνομόρετς με το 0-3 μέσα στην Οδησσό την 1η Οκτωβρίου του 1992

 

Η δεύτερη φορά στην ιστορία του όπου ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε ουκρανική ομάδα μας ξυπνάει ευχάριστες αναμνήσεις, αφού οι «ερυθρόλευκοι» ξεπέρασαν το εμπόδιο της Τσερνομόρετς και προκρίθηκαν στους «16» του τότε Κυπέλλου Κυπελλούχων.

Σημειολογικά στον πάγκο των Πειραιωτών βρισκόταν ο Ουκρανός Όλεγκ Μπλαχίν, ενώ στο ερυθρόλευκο ρόστερ δέσποζαν οι ουκρανικές φυσιογνωμίες των Όλεγκ Προτάσοφ, Γκενάντι Λιτόφτσενκο.

Η πρώτη αναμέτρηση που είχε διεξαχθεί στις 17 Σεπτεμβρίου του 1992 στο «Γ. Καραϊσκάκης» είχε βρει τους Ουκρανούς να επικρατούν 0-1 με γκολ του Σακ στο 4’ κι έδειχναν να έχουν τον πρώτο λόγο για την πρόκριση.

Στον επαναληπτικό της Οδησσού την 1η Οκτωβρίου του 1992 ο Ολυμπιακός ήταν πολύ πιο προσηλωμένος και επικράτησε με 0-3 παίρνοντας το εισιτήριο της πρόκρισης. Ο Γιώργος Βαϊτσης άνοιξε το σκορ στο 16’, για να ακολουθήσουν τα τέρματα των Γκενάντι Λιτόφτσενκο (30’) και Όλεγκ Προτάσοφ (80’) για το θριαμβευτικό 0-3.

Κάτι ανάλογο, όπου ευελπιστούμε να πετύχει ο Ολυμπιακός στην αποψινή καθοριστική ρεβάνς του Κιέβου.

Ας θυμηθούμε εκείνο τον θρίαμβο του Θρύλου στην Οδησσό στο παρακάτω video

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button