ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Θρύλε θυμήσου την Οδησσό! (Video)

osfpd3

 

Μία φορά και συγκεκριμένα τη σεζόν 1992-1993 ο Ολυμπιακός έχει πανηγυρίσει πρόκριση εκτός έδρας μετά από αρνητικό αποτέλεσμα στο Καραϊσκάκη και ήταν το 0-3 επί της Τσερνομόρετς. Το Redaroume  σας τη θυμίζει.

Γράφει ο Κώστας Παλαιολόγος

Αντιμέτωποι με μία πολύ αρνητική παράδοση, η οποία τους θέλει να έχουν πανηγυρίσει μόλις μία φορά στο παρελθόν πρόκριση εκτός Ελλάδας σε ρεβάνς ευρωπαίκής διοργάνωσης, μετά από μη κερδοφόρο παιχνίδι στην έδρα τους είναι οι ποδοσφαιριστές του Ολυμαικού στον αποψινό επαναληπτικό κόντρα στην Χάποελ Μπερ Σεβά.

Οι παίκτες του Βίκτορ Σάντσεθ μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα του «»Γ. Καραϊσκάκης» καλούνται να διανύσουν ένα …βουνό στην έρημο του Ισραήλ, ώστε να αποδράσουν από την «καυτή» έδρα της Χάποελ Μπεερ Σεβά με το πολύτιμο εισιτήριο της πρόκρισης στις αποσκευές τους.

Για όσους έοχυν ασθενή μνήμη ο Ολυμπιακός στο σύνολο και των τριών ευρωπάικών διοργανώσεων στην ευρωπαϊκή του ιστορία (Κύπελλο Πρωταθλητριών ή Champions League, Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, ή Europa League, αλλά και ΚύπελλοΚυπελλούχων, το οποίο μετά το 1999 δεν υφίσταται πλέον) μόλις μία φορά έχει πανηγυρίσει πρόκριση μετά από μη κερδισμένο παιχνίδι του στον πρώτου αγώνα στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Αυτό συνέβη την σεζόν 1992-1993 κόντρα στην Τσερνομόρετς!

Για τον πρώτο γύρο του τότε Κυπέλλου Κυπελλούχων ο Ολυμπιακός με τον Όλεγκ Μπλαχίν στην άκρη του πάγκου του είχε τεθεί αντιμέτωπος της ουκρανικής ομάδας

Ο πρώτος αγώνας του «Γ. Καρϊσκάκης», που είχε διεξαχθεί στις 17 Σεπτεμβρίου του 1992 βρήκε τους «ερυθρόλευκους» να γνωρίζουν οδυνηρή ήττα 0-1 στο πρώτο παιχνίδι του Φαλήρου, με γκολ του Σακ στο 4’..

Στην ρεβάνς, που είχε διεξαχθεί .στην Οδησσό την 1η Οκτωβρίου του 1992, ο Θρύλος ήταν καταιγιστικός και με όπλο την ποιότητά του,αλλά και τα …δικά του ουκρανικά «Μινγκ» Λιτόφτσενκο και Προτάσοφ έφτασε στην ανατροπή και την πρόκριση με θριαμβευτικό τρόπο, όπως μαρτυράει το τελικό 0-3!

Ο Γιώργος Βαίτσης στο 16’ είχε ανοίξει το σκορ, ενώ ο Γκενάντι Λιτόσφτσενκο με σουτ – οβίδα στο 30’ είχε πετύχει το 0-2 βάζοντας τις βάσεις για τη σπουδαία πρόκριση. Το τελικό 0-3 διαμόρφωσε ο Όλεγκ Προτάσοφ στο 80’, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην νίκη-πρόκριση του Θρύλου!

Αξίζει να τονιστεί ότι κείνο το ματς είχε αποτελέσει την απαρχή μίας  εκπληκτικής πορείας του Θρύλου, η οποία τον είχε οδηγήσει μέχρι τα προημιτελικά της διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία του , αποκλείοντας στην επόμενη φάση την Μονακό του Αρσέν Βενγκέρ, των Κλίσμαν, Γκανκό, Περές, Ετορί (0-1 με Βαϊτση στο Πριγκιπάτο και 0-0 στη ρεβάνς)

Στη συνέχεια ο Θρύλος είχε αποκλειστεί από την Ατλέτικο Μαδρίτης (1-1 στο ΟΑΚΑ , ήττα 3-1 στο «Βιθέντε Καλντερόν»)

Τσερνομόρετς: Σουσλόφ, Πρότσιουκ, Λέμπερς, Τσούμπελαρ, Κόσελιουκ, Γκούσεφ, Νικιφόροφ, Μπούκιν, Παρφένοφ, Κούλικ, Σακ.
Ολυμπιακός: Μίρτσος, Παχατουρίδης, Καραταΐδης, Μητσιμπόνας, Βλάχος, Τσαλουχίδης, Λιτόφσενκο, Τσιαντάκης, Προτάσοφ (85’ Μπατίστα), Καραπιάλης (81’ Σαββίδης), Βαΐτσης.

Ας θυμηθούμε τις καλύτερες στιγμές εκείνου του αλησμόνητου παιχνιδιού στο παρακάτω video

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button