Κώστας ΠαλαιολόγοςΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Θρυλικός θρίαμβος επί της Κροάσια! (Video)

Στις 30 Σεπτεμβρίου του 1998 ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-0 της Κροάσια σ’ ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ κάνοντας ένα σημαντικό βήμα για την πρόκρισή του στα προημιτελικά του Champions League.

 

Με μία σπουδαία ευρωπαϊκή επιτυχία για τον Ολυμπιακό είναι συνδεδεμένη χρονικά η σημερινή ημερομηνία. Στις 30 Σεπτεμβρίου του 1998 ο Θρύλος θριάμβευσε με 2-0 της Κροάσια (σ.σ. νυν Ντιναμό Ζάγκρεμπ) σ’ ένα «φλεγόμενο» ΟΑΚΑ από 70.000 εκστασιασμένους οπαδούς του και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στους ομίλους του Champions League εκείνης της περιόδου στην ξέφρενη πορεία του προς τα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης!

Όπως φυσικά και της κατάκτησης του νταμπλ στην Ελλάδα!

Ο Θρύλος μπήκε …αφιονισμένος και αποφασισμένος να πιάσει από τον …  λαιμό τους Κροάτες, που μάταια προσπαθούσαν να ανακόψουν τον ξέφρενο ρυθμό των πρωταθλητών Ελλάδας.

Η υπεροχή του Ολυμπιακού απέφερε καρπούς στο 22′ όταν ο Σίνισα Γκόγκιτς έφυγε στην πλάτη της κροατικής άμυνας και την κατάλληλη στιγμή σέντραρε για τον Αλέξη Αλεξανδρή, ο οποίος με γυριστό σουτ άνοιξε το σκορ, βάζοντας …φωτιά στις εξέδρες του ΟΑΚΑ!

Το 2-0 για τον Θρύλο ήρθε στο 81′ Ο Γιαννακόπουλος με εξαιρετική κάθετη μπαλιά τροφοδότησε τον Γκόγκιτς και ο Σερβοκύπριος άσος με εκπληκτική ατομική προσπάθεια εξέθεσε την άμυνα της Κροάσια και με ψύχραιμο σουτ ζευγάρωσε τα τέρματα των «ερυθρόλευκων» μέσα σε αποθέωση.

Σημαντική συμβολή στον θρίαμβο του Θρύλου είχε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, ο οποίος πραγματοποίησε πέντε εντυπωσιακές όσο και σωτήριες επεμβάσεις, με πιο χαρακτηριστική την… διπλή (!) του 84ου λεπτού.

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Eλευθερόπουλος, Καραταϊδης, Αμανατίδης (75’ Άντζας) , Μαυρογενίδης, Ανατολάκης, Πουρσανίδης, Γιαννακόπουλος, Τζόρτζεβιτς, Καραπιάλης (72’ Νινιάδης)  Γκόγκιτς, Αλεξανδρής ( 89′ Λουτσιάνο)

Θυμηθείτε εκείνον τον θρίαμβο του Ολυμπαικού στο παρακάτω video

Σχετικά Άρθρα

Back to top button