ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΠΟΛΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Θρυλική» ισοπαλία 9-9 με τη Σερβία

1295656

Πολύτιμο βαθμό από την πρωταθλήτρια Ευρώπης με 9-9 απέσπασε η Εθνική ομάδα πόλο του Θοδωρή Βλάχου κι έθεσε τις βάσεις για την πρόκριση.

Γράφει ο Κώστας Παλαιολόγος

Την ποιότητά της, αλλά και τα τεράστια ψυχικά της αποθέματα σε όλη της την μεγαλοπρέπεια παρουσίασε η Εθνική ομάδα Πόλο, η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη 9-9 της πανίσχυρης Σερβίας για την δεύτερη αγωνισιτκή της φάσης των ομίλων στο Ολυμπιακό Τουρνουά.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, το οποίο απαρτίζεται στη συντριπτική του πλειοηφία από παίκτες του Ολυμπιακού, κατάφερε να αποσπάσει ένα υπερπολύτιμο βαθμό κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης και πλέον να ατενίζει με ακόμη μεγαλύτερη αισιοδοξία και πίστη στις δυνατότητές της την προσπάθειά της για πρόκριση.

Η Εθνική του Θοδωρή Βλάχου ήταν ονειρεμένη στο πρώτο ημίχρονο, με άμυνα από ατσάλι και σωστή στην επίθεση. Προηγήθηκε 2-1 στο φινάλε του πρώτου οκταλέπτου και το μοναδικό γκολ προήλθε από διπλή κόντρα σε σουτ του Φιλίποβιτς, ενώ έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη 4-1.

Στις αρχές του τρίτου οκταλέπτου βρέθκε να προηγείτια ακόμη και με 5-1 (!), αλλά στη συνέχεια η Σερβία …ανέβασε στροφές κι έφερε το ματς στα δικα΄της μέτρα.,

Το τρίτο οκτάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 8-6 υπέρ της Εθνικής

Στην συνέχεια, όμως η Σερβία  ισοφάρισε και σα να μην έφτανε αυτό, προηγήθηκε με γκολ του Νίκιτς από θέση φουνταριστού. Τότε, ο εκπληκτικός Φουντούλης (πρώτος σκόρερ του αγώνα με 4 γκολ), ισοφάρισε στον παραπάνω από διαγώνια θέση 1.47 πριν το φινάλε.

Οκτάλεπτα: 1-2, 0-2, 4-3, 4-2

Σερβία: Φιλίποβιτς 2, Μίτροβιτς, Γιάκσιτς, Πρλαΐνοβιτς, Γκότσιτς, Άλεξιτς, Τσουκ, Νίκιτς.

Ελλάδα: Φουντούλης 4, Βλαχόπουλος 2, Ποντικέας, Γεννηδουνιάς, Κολόμβος.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button