Κώστας ΠαλαιολόγοςΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Θρυλική ανατροπή με «λάτιν» σφραγίδα! (Video)

rivaldo111_2006_11_18_21_17_29_b

Σαν σήμερα το 2006 ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-3 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» του Άρη κάνοντας μυθική ανατροπή στο δεύτερο μέρος χάρη σε δύο τέρματα του Ριβάλντο κι ένα του Νέρι Καστίγιο.

 

Με μία πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη επί του Άρη με 3-2, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη χρονικά για τον Ολυμπιακό η σημερινή ημερομηνία.

Συγκεκριμένα συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την σπουδαίας σημασίας νίκη των «ερυθρόλευκων» στο «Κλεάνθης Βικελίδης», η οποία συνδυάστηκε με απίστευτη ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο, που άνοιξε διάπλατα τον δρόμο για την κατάκτηση του 35ου πρωταθλήματος στην ιστορία του Αυτοκράτορα του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Ο Άρης εκμεταλλεύθηκε κάποιες αμυντικές ολιγωρίες της ομάδας του Τροντ Σόλιντ και προηγήθηκε στο πρώτο μέρος με 2-0 χάρη σε ισάριθμα τέρματα του Κόκε (30’, 44’).

Στο δεύτερο μέρος, όμως «μίλησε» η καρδιά πρωταθλητή, των παικτών του Ολυμπιακού. Με ηγέτη τον Ριβάλντο, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν μυθική ανατροπή γυρίζοντας ένα ματς, όπου έμοιαζε χαμένο κι «απέδρασαν» από το «Κλεάνθης Βικελίδης» με τους τρεις πολύτιμους βαθμούς στις αποσκευές τους

Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ, που πέρασε αλλαγή αντί του Χάρη Παππά, μέσα σε διάστημα πέντε λεπτών (61′, 66′) μετέτρψε το 2-0 σε 2-2, για να έρθει ο Νέρι Καστίγιο στο 82’ με πανέμορφη ατομική προσπάθεια να διαμορφώσει το τελικό 2-3

Άρης (Άνχελ Γκιγιέρμο Όγιος): Χαλκιάς, Τούτα, Γόγολος, Κουλουχέρης, Βανγκέλι (85′ Κυριάκος), Παλαθουέλος, Νεμπεγλέρας, Μαραγκός (72′ Καράμπελας), Χαβίτο, Κόκε, Πάουλο Κόστα (77′ Βελώνης).

Ολυμπιακός (Τροντ Σόλιντ): Νικοπολίδης, Πάντος, Καψής (66′ Καστίγιο), Σέζαρ, Γεωργάτος (75′ Ζεβλάκοβ), Κωστούλας, Νε, Τζόρτζεβιτς, Παππάς (46′ Ριβάλντο), Οκκάς, Μπαμπανγκίντα.

 

Ας θυμηθούμε τις καλύτερες στιγμές εκείνου του αγώνα στο παρακάτω video

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button